

Asiatiske klassikere med wok og supper
Fem ulike retter laget av de samme kjerneingrediensene: kylling, grønnsaker, Kikkoman Soyasaus og krydder. Grønnsakene kan tilberedes og porsjoneres ut sammen, noe som gjør det raskt og enkelt å lage friske og varierte måltider fulle av smak.
Ingredienser
Ovnsstekt soyaglasert kylling og grønnsaker


Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss honning – 1 ss vegetabilsk olje – 1,5 ts raspet ingefær – 1 ss sitronsaft – 400 g kyllingfilet
Bland Kikkoman Soyasaus, honning, raspet ingefær, vegetabilsk olje og sitronsaft i en liten bolle. Gni kyllingen inn med marinaden og legg den i en ildfast form.
Steg 2

1 gulrot – 0,5 brokkolihode – 1 rød paprika – 1 løk – 1 ss vegetabilsk olje
Skjær gulroten og løken i skiver, del brokkolien i små buketter, og skjær paprikaen i 8 deler etter at frøene er fjernet. Vend grønnsakene inn i resten av den vegetabilske oljen og stek i ovnen i 20–30 minutter ved 180 °C.
Tips
Denne marinerte kyllingen smaker også godt kald og gjør seg utmerket i wraps eller salat.
Asiatisk omelett med wokgrønnsaker


Steg 1

1 løk – 1 gulrot – 1 rød paprika – 0,5 brokkolihode – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Finhakk løken, rasp gulroten på et grovt rivjern, skjær paprikaen i terninger, og del brokkolien i små buketter. Wokk grønnsakene i olje på høy varme i 1 minutt. Tilsett Kikkoman Soyasaus og stek i ytterligere 1 minutt. La stå til avkjøling en liten stund.
Steg 2

4 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss hakket koriander – 1 ss smør
Knekk 2 egg i to separate boller. Ha ½ ss Kikkoman Soyasaus og ½ ss hakket koriander i hver bolle, og pisk med en gaffel. Smelt smøret i en panne og stek omelettene av de tilberedte blandingene. Legg dem på tallerkener, fyll med grønnsaksblandingen, rull sammen som en tortilla og server.
Tips
Hvis du vil ha en luftigere og mer mettende omelett, kan du blande en skvett melk og litt mel i eggene før du steker dem.
Asiatisk kylling med gulrot og eggesuppe


Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 0,5 løk – 0,5 rød chilipepper, finhakket – 1 fedd hvitløk, finhakket – 0,5 ts raspet ingefær – 150 g kyllingfilet – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Hakk løken. Sauter hakket løk, chili, hvitløk og ingefær i vegetabilsk olje. Tilsett oppskåret kyllingfilet og Kikkoman Soyasaus. Stek i 2 minutter under konstant omrøring.
Steg 2

1 gulrot – 1 rød paprika – 600 dl kyllingkraft eller vann
Tilsett hakket gulrot og rød paprika. Sauter i ytterligere 1 minutt, hell deretter i varm kraft eller vann. La det småkoke på lav varme i 15 minutter.
Steg 3

1 egg – 2,5 ss hvetemel – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Pisk sammen egg, mel og Kikkoman Soyasaus i en liten bolle. Hell blandingen langsomt oppi den småkokende suppen i en tynn stråle mens du rører om. Gi suppen et oppkok og server.
Tips
Istedenfor egg og mel kan du bruke risnudler eller udon hvis du ønsker en mer mettende suppe. En skvett Kikkoman Sesamolje tilsatt like før servering fremhever smaken ytterligere.
Eggestekt ris med kylling og grønnsaker


Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ss honning – 0,5 ts raspet ingefær – 0,5 fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5 gulrot – 0,5 rød paprika – 0,5 brokkolihode – 0,5 løk
Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, hakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend den inn i marinaden. Sauter kyllingfileten i vegetabilsk olje i 3 minutter og ha den deretter i en bolle. Skjær løken i terninger, gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i samme panne.
Steg 2

100 g ris – 0,5 ts gurkemeie – 1 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss hakket vårløk
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Ha ris, kylling og gurkemeie oppi pannen og stek under omrøring til risen er gjennomvarm. Knekk i egget og rør om til det stivner. Ringle over Kikkoman Soyasaus og dryss over hakket vårløk.
Tips
Gårsdagens ris fungerer best for å lage stekt ris – den er tørrere og stekes lettere.
Kylling marinert i soyahonning med ris


Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ss honning – 0,5 ts raspet ingefær – 0,5 fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet
Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, finhakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend inn i marinaden.
Steg 2

100 g ris – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5 gulrot – 0,5 brokkolihode – 0,5 rød paprika
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Skjær gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i oljen i 5 minutter.
Steg 3

Ha den marinerte kyllingen sammen med de sauterte grønnsakene og stek i 3 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Server med kokt ris.
Tips
For å spare tid kan du marinere kyllingen dagen i forveien og la den stå i kjøleskapet. For å få en mer spicy variant kan du tilsette litt chili eller gochujang.
Oppdag mer