Asiatiske klassikere med wok og supper

Fem ulike retter laget av de samme kjerneingrediensene: kylling, grønnsaker, Kikkoman Soyasaus og krydder. Grønnsakene kan tilberedes og porsjoneres ut sammen, noe som gjør det raskt og enkelt å lage friske og varierte måltider fulle av smak.

Ingredienser

2 ss
honning
3 ½ ts
raspet ingefær
2 
fedd hvitløk
950 g
kyllingfilet
200 g
ris
90 dl
vegetabilsk olje
4 
gulrøtter
2 
hoder brokkoli
4 
røde paprika
3 
løk
 ½ ts
gurkemeie
6 
egg
1 ss
hakket vårløk
 ½ 
chilipepper
600 dl
kyllingkraft eller vann
2 ½ ss
hvetemel
1 ss
hakket koriander
1 ss
smør
1 ss
sitronsaft

Ovnsstekt soyaglasert kylling og grønnsaker

Ovnsstekt soyaglasert kylling og grønnsaker
Ovnsstekt soyaglasert kylling og grønnsaker

Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss honning – 1 ss vegetabilsk olje – 1,5 ts raspet ingefær – 1 ss sitronsaft – 400 g kyllingfilet

Bland Kikkoman Soyasaus, honning, raspet ingefær, vegetabilsk olje og sitronsaft i en liten bolle. Gni kyllingen inn med marinaden og legg den i en ildfast form.

Steg 2

1  gulrot – 0,5  brokkolihode – 1  rød paprika – 1  løk – 1 ss vegetabilsk olje

Skjær gulroten og løken i skiver, del brokkolien i små buketter, og skjær paprikaen i 8 deler etter at frøene er fjernet. Vend grønnsakene inn i resten av den vegetabilske oljen og stek i ovnen i 20–30 minutter ved 180 °C.

Tips

Denne marinerte kyllingen smaker også godt kald og gjør seg utmerket i wraps eller salat.

Næringsinnhold (per porsjon):2.135 kJ / 510 kcal
18 gFett
38 gProtein
40 gKarbohydrater

Asiatisk omelett med wokgrønnsaker

Asiatisk omelett med wokgrønnsaker
Asiatisk omelett med wokgrønnsaker

Steg 1

1  løk – 1  gulrot – 1  rød paprika – 0,5  brokkolihode – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Finhakk løken, rasp gulroten på et grovt rivjern, skjær paprikaen i terninger, og del brokkolien i små buketter. Wokk grønnsakene i olje på høy varme i 1 minutt. Tilsett Kikkoman Soyasaus og stek i ytterligere 1 minutt. La stå til avkjøling en liten stund.

Steg 2

4  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss hakket koriander – 1 ss smør

Knekk 2 egg i to separate boller. Ha ½ ss Kikkoman Soyasaus og ½ ss hakket koriander i hver bolle, og pisk med en gaffel. Smelt smøret i en panne og stek omelettene av de tilberedte blandingene. Legg dem på tallerkener, fyll med grønnsaksblandingen, rull sammen som en tortilla og server.

Tips

Hvis du vil ha en luftigere og mer mettende omelett, kan du blande en skvett melk og litt mel i eggene før du steker dem.

Næringsinnhold (per porsjon):1.926 kJ / 460 kcal
30 gFett
24 gProtein
22 gKarbohydrater

Asiatisk kylling med gulrot og eggesuppe

Asiatisk kylling med gulrot og eggesuppe
Asiatisk kylling med gulrot og eggesuppe

Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 0,5  løk – 0,5  rød chilipepper, finhakket – 1  fedd hvitløk, finhakket – 0,5 ts raspet ingefær – 150 g kyllingfilet – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Hakk løken. Sauter hakket løk, chili, hvitløk og ingefær i vegetabilsk olje. Tilsett oppskåret kyllingfilet og Kikkoman Soyasaus. Stek i 2 minutter under konstant omrøring.

Steg 2

1  gulrot – 1  rød paprika – 600 dl kyllingkraft eller vann

Tilsett hakket gulrot og rød paprika. Sauter i ytterligere 1 minutt, hell deretter i varm kraft eller vann. La det småkoke på lav varme i 15 minutter.

Steg 3

1  egg – 2,5 ss hvetemel – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Pisk sammen egg, mel og Kikkoman Soyasaus i en liten bolle. Hell blandingen langsomt oppi den småkokende suppen i en tynn stråle mens du rører om. Gi suppen et oppkok og server.

Tips

Istedenfor egg og mel kan du bruke risnudler eller udon hvis du ønsker en mer mettende suppe. En skvett Kikkoman Sesamolje tilsatt like før servering fremhever smaken ytterligere.

Næringsinnhold (per porsjon):1.800 kJ / 430 kcal
14 gFett
28 gProtein
42 gKarbohydrater

Eggestekt ris med kylling og grønnsaker

Eggestekt ris med kylling og grønnsaker
Eggestekt ris med kylling og grønnsaker

Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ss honning – 0,5 ts raspet ingefær – 0,5  fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5  gulrot – 0,5  rød paprika – 0,5  brokkolihode – 0,5  løk

Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, hakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend den inn i marinaden. Sauter kyllingfileten i vegetabilsk olje i 3 minutter og ha den deretter i en bolle. Skjær løken i terninger, gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i samme panne.

Steg 2

100 g ris – 0,5 ts gurkemeie – 1  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss hakket vårløk

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Ha ris, kylling og gurkemeie oppi pannen og stek under omrøring til risen er gjennomvarm. Knekk i egget og rør om til det stivner. Ringle over Kikkoman Soyasaus og dryss over hakket vårløk.

Tips

Gårsdagens ris fungerer best for å lage stekt ris – den er tørrere og stekes lettere.

Næringsinnhold (per porsjon):2.198 kJ / 525 kcal
15 gFett
29 gProtein
58 gKarbohydrater

Kylling marinert i soyahonning med ris

Kylling marinert i soyahonning med ris
Kylling marinert i soyahonning med ris

Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ss honning – 0,5 ts raspet ingefær – 0,5  fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet

Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, finhakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend inn i marinaden.

Steg 2

100 g ris – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5  gulrot – 0,5  brokkolihode – 0,5  rød paprika

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Skjær gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i oljen i 5 minutter.

Steg 3

Ha den marinerte kyllingen sammen med de sauterte grønnsakene og stek i 3 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Server med kokt ris.

Tips

For å spare tid kan du marinere kyllingen dagen i forveien og la den stå i kjøleskapet. For å få en mer spicy variant kan du tilsette litt chili eller gochujang.

Næringsinnhold (per porsjon):2.345 kJ / 560 kcal
12 gFett
37 gProtein
70 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet