
For alle som er glad i teriyaki, og alle som liker en mild, nøtteaktig aroma, har vi nå også varianten Teriyaki-saus med ristet sesam i utvalget.
Den fascinerer med en naturlig nøttearoma, noe som gjør at den passer perfekt til både kjøtt, fugl, fisk og så å si alle typer grønnsaker. Og dessuten er den en perfekt dip! Basisen for vår Teriyaki-saus med ristet sesam er vår klassiker, den naturlig bryggede soyasausen – sammen med friske, ristede sesamfrø og andre utvalgte ingredienser.
Begrepet Teriyaki er satt sammen av de japanske ordene «teri» (glans) og «yaki» (grille, langsteke). Japan har lange mattradisjoner med retter i Teriyaki-stil .
Fremgangsmåte:
Først legges sjømat, kjøtt eller grønnsaker ned i Teriyaki-marinaden, som deretter enten blir stekt, surret eller grillet. Klassiske Teriyaki-sauser har en sursøt smak, som gir maten i pannen, i ovnen eller på grillen en herlig smak. Teriyaki-sauser er også velegnede som krydder for ristede, gratinerte eller grillede retter fra hele verden.
Kikkomans Teriyaki-sauser er smaksrike ferdigmarinader av høy kvalitet. De finnes i forskjellige smaksretningerog også som en glutenfri variant. Kikkoman sine Teriyaki-sauser gjør det enkelt å gi marinerte eller grillede retter en fyldig smak.
Denne Kikkoman sausen er velegnet for veganere.