
Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis – er en fantastisk allsidig ingrediens. Uansett om du skal koke, steke eller fritere, tilfører paneringsmelet en herlig sprø tekstur på alle typer av retter. «Panko» er satt sammen av de to japanske ordene «pan» for brød og «ko» for mel, og er laget av et spesielt hvitt brød. Brødet bakes uten skorpe, før det males ekstra fint og tørkes. Resultatet er et paneringsmel laget av små mikroflak som er lettere og luftigere enn vanlig paneringsmel. Fordelen er: Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis – tar opp mye mindre olje og fett, noe som sørger for at stekte, friterte og bakte retter blir enda mer sprø på smak.
Som et fantastisk alternativ til annet paneringsmel, kan Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis – brukes på mange måter: for eksempel som sprø panering til japanske tonkatsu (stekte svinekoteletter), stekt snitsel av alle slag, eller panerte grønnsaker. Panko kan også brukes for å binde sammen kjøttboller eller kjøttdeig, alle slags fyll eller deiger, og passer bra til vegetarburgere. En eller to spiseskjeer Panko gjør underverker i supper eller sauser, ved å gi dem en herlig kremet tekstur. Ettersom Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis - ikke er krydret, er det også en ideell ingrediens til desserter. For eksempel til tilslørte bondepiker eller for å frityrsteke desserter.
Dette Kikkoman-produktet er egnet i et vegansk kosthold.