

Lunsjretter – bakte poteter, burratasandwich, gnocchi med burratasaus
Sprøstekte poteter i sitron og timian med yoghurtsaus, en sandwich fullpakket av burrata og prosciutto, og hjemmelaget gnocchi. Tre retter som tilbyr et mangfold av smaker og dessuten inneholder mange av de samme ingrediensene, noe som gjør det enkelt å planlegge og tilberede dem etter hverandre.
Ingredienser
Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata


Steg 1

400 g poteter – 80 g mel – 1 egg – 1 ts salt
Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de har blitt litt avkjølt, og mos dem med en potetpresse eller potetmoser. Tilsett mel og egg for å lage gnocchideig. Del mengden i to og lag en rull på en overflate overdrysset med mel. Skjær rullen i stykker på ca. 3 cm.
Kok gnocchiene i saltet vann til de er myke – ca. 3 minutter etter at de har steget til overflaten.
Steg 2

1 løk – 1 fedd hvitløk – 0,5 rød paprika – 100 g sopp – 200 g cherrytomater – 100 g prosciutto crudo – 1 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 dl kremfløte
Hakk løk og hvitløk. Skjær opp rød paprika og sopp, og del tomatene i to. Skjær skinken i strimler. Stek løken i olivenolje, tilsett hvitløken og stek i et halvt minutt. Tilsett rød paprika og sopp og stek i 3 minutter. Tilsett skinken og stek i ytterligere 2 minutter, tilsett så tomatene. Tilsett Kikkoman Soyasaus og fløte.
Rør om og la det småkoke i ca. 3 minutter.
Steg 3

125 g burrata – 1 ss hakket basilikum – 0,25 ts pepper
Ha kokt gnocchi, burrata og basilikumblader oppi sausen. Dryss over nymalt pepper og server.
Tip:
For å spare tid kan du bruke ferdiglaget gnocchi, som du får i mange butikker, men det er verdt å bruke tid på å lage den selv.
Ciabatta med grillet paprika, burrata, prosciutto crudo og karamellisert sopp


Steg 1

2 ciabattaer – 150 g gresk yoghurt – 1 fedd hvitløk – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss hakket basilikum – 1 ss timianblader – 30 g spinatblader – 0,5 sitron – 1 ts honning
Skjær ciabattaene i to på langs. Grill dem på skjæresiden.
Rør yoghurt, hvitløk, Kikkoman Soyasaus, urter, sitronsaft og honning sammen til en jevn saus.
Smør sausen på ciabattaens skjæreside.
Steg 2

0,5 rød paprika – 1 ss olivenolje – 1 ts smør – 100 g sopp – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts honning
Skjær den røde paprikaen i brede strimler. Pensle med olivenolje og grill. Sett til side.
Del soppen i fire. Varm opp smøret i en panne, ha oppi soppen og stek på sterk varme i 2 minutter. Tilsett Kikkoman Soyasaus og honning. Skru ned varmen og stek i ytterligere 1 minutt til soppen karamelliseres.
Steg 3

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo
Legg grillet paprika, burrata, skinke og sopp på ciabattadelen med urtesaus.
Legg den andre halvdelen oppå.
Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost


Steg 1

600 g poteter – 0,5 ts salt
Stek potetene med skall i saltet vann. Sil av og tørr dem.
Legg potetene på et stekebrett dekket med bakepapir og knus dem med bunnen av et glass.
Steg 2

2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 3 ss olivenolje – 0,25 ts pepper – 0,5 sitron – 0,5 ss timianblader
Rasp skallet og press saften fra sitronen. Bland Kikkoman Soyasaus, olivenolje, pepper, sitronsaft, sitronskall og timian i en bolle.
Bruk en pensel til å pensle hver av potetene med marinade.
Sett i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.
Steg 3

150 g gresk yoghurt – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 sitron – 80 g fetaost – 1 fedd hvitløk – 0,5 ss timianblader
Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus, sitronsaft, knust fetaost og presset hvitløksfedd.
Hell sausen over de bakte potetene.
Dryss over fersk timian og sitronskall.
Tip:
Du kan erstatte timian med dine favoritturter. Rosmarin, mynte og koriander passer også bra.
Oppdag mer