Lunsjretter – bakte poteter, burratasandwich, gnocchi med burratasaus

Sprøstekte poteter i sitron og timian med yoghurtsaus, en sandwich fullpakket av burrata og prosciutto, og hjemmelaget gnocchi. Tre retter som tilbyr et mangfold av smaker og dessuten inneholder mange av de samme ingrediensene, noe som gjør det enkelt å planlegge og tilberede dem etter hverandre.

Ingredienser

1 kg
poteter
1 ½ ts
salt
5 ss
olivenolje
 ½ ts
pepper
1 ½ 
sitron
2 ss
timianblader
300 g
gresk yoghurt
80 g
fetaost
3 
fedd hvitløk
2 
ciabattaer
2 ss
hakket basilikum
30 g
spinatblader
2 ts
honning
1 
rød paprika
1 ts
smør
200 g
sopp
250 g
burrata
200 g
prosciutto crudo
80 g
mel
1 
egg
1 
løk
200 g
cherrytomater
50 dl
kremfløte

Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata

Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata
Gnocchi med prosciutto, paprika, sopp og cherrytomater med burrata

Steg 1

400 g poteter – 80 g mel – 1  egg – 1 ts salt

Kok potetene med skallet på. Skrell dem når de har blitt litt avkjølt, og mos dem med en potetpresse eller potetmoser. Tilsett mel og egg for å lage gnocchideig. Del mengden i to og lag en rull på en overflate overdrysset med mel. Skjær rullen i stykker på ca. 3 cm.

Kok gnocchiene i saltet vann til de er myke – ca. 3 minutter etter at de har steget til overflaten.

 

Steg 2

1  løk – 1  fedd hvitløk – 0,5  rød paprika – 100 g sopp – 200 g cherrytomater – 100 g prosciutto crudo – 1 ss olivenolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 dl kremfløte

Hakk løk og hvitløk. Skjær opp rød paprika og sopp, og del tomatene i to. Skjær skinken i strimler. Stek løken i olivenolje, tilsett hvitløken og stek i et halvt minutt. Tilsett rød paprika og sopp og stek i 3 minutter. Tilsett skinken og stek i ytterligere 2 minutter, tilsett så tomatene. Tilsett Kikkoman Soyasaus og fløte.

Rør om og la det småkoke i ca. 3 minutter.

Steg 3

125 g burrata – 1 ss hakket basilikum – 0,25 ts pepper

Ha kokt gnocchi, burrata og basilikumblader oppi sausen. Dryss over nymalt pepper og server.

Tip:

For å spare tid kan du bruke ferdiglaget gnocchi, som du får i mange butikker, men det er verdt å bruke tid på å lage den selv.

Næringsinnhold (per porsjon):3153 kJ / 753 kcal
36,7 gFett
29,8 gProtein
74,5 gKarbohydrater

Ciabatta med grillet paprika, burrata, prosciutto crudo og karamellisert sopp

Ciabatta med grillet paprika, burrata, prosciutto crudo og karamellisert sopp
Ciabatta med grillet paprika, burrata, prosciutto crudo og karamellisert sopp

Steg 1

2  ciabattaer – 150 g gresk yoghurt – 1  fedd hvitløk – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss hakket basilikum – 1 ss timianblader – 30 g spinatblader – 0,5  sitron – 1 ts honning

Skjær ciabattaene i to på langs. Grill dem på skjæresiden.

Rør yoghurt, hvitløk, Kikkoman Soyasaus, urter, sitronsaft og honning sammen til en jevn saus.

Smør sausen på ciabattaens skjæreside.

Steg 2

0,5  rød paprika – 1 ss olivenolje – 1 ts smør – 100 g sopp – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts honning

Skjær den røde paprikaen i brede strimler. Pensle med olivenolje og grill. Sett til side.

Del soppen i fire. Varm opp smøret i en panne, ha oppi soppen og stek på sterk varme i 2 minutter. Tilsett Kikkoman Soyasaus og honning. Skru ned varmen og stek i ytterligere 1 minutt til soppen karamelliseres.

 

Steg 3

125 g burrata – 100 g prosciutto crudo

Legg grillet paprika, burrata, skinke og sopp på ciabattadelen med urtesaus. 

Legg den andre halvdelen oppå.

 

Næringsinnhold (per porsjon):2878 kJ / 687.5 kcal
37,1 gFett
30,6 gProtein
57,1 gKarbohydrater

Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost

Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost
Bakte og knuste poteter i yoghurtsaus med soya, sitron, timian og fetaost

Steg 1

600 g poteter – 0,5 ts salt

Stek potetene med skall i saltet vann. Sil av og tørr dem. 

Legg potetene på et stekebrett dekket med bakepapir  og knus dem med bunnen av et glass.

 

Steg 2

2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus3 ss olivenolje – 0,25 ts pepper – 0,5  sitron – 0,5 ss timianblader

Rasp skallet og press saften fra sitronen. Bland Kikkoman Soyasaus, olivenolje, pepper, sitronsaft, sitronskall og timian i en bolle. 

Bruk en pensel til å pensle hver av potetene med marinade.

Sett i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter.

 

Steg 3

150 g gresk yoghurt – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5  sitron – 80 g fetaost – 1  fedd hvitløk – 0,5 ss timianblader

Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus, sitronsaft, knust fetaost og presset hvitløksfedd.
Hell sausen over de bakte potetene.

Dryss over fersk timian og sitronskall.

 

Tip:

Du kan erstatte timian med dine favoritturter. Rosmarin, mynte og koriander passer også bra.

Næringsinnhold (per porsjon):1532 kJ / 366 kcal
16,4 gFett
6,8 gProtein
46,3 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet