

Lunsjretter med tofu og risnudler
Opplev de rike og livlige smakene fra det asiatiske kjøkkenet med disse varierte oppskriftene som er lette å lage. Nyt sprø sommerruller med tofu og grønnsaker, en forfriskende bolle med peanøtter, tofu og nudler, og varm opp med den lindrende tofusuppen. Hver av rettene er fullpakket med sunne grønnsaker og inneholder proteinrik tofu – her får du tre nydelige måltider med et minimum av innkjøp og tilberedning.
Grønnsakssuppe med tofu


Steg 1

180 g tofu – 1 rød paprika – 1 squash – 20 g rødkål – 40 g erter – 2 ss olivenolje – 500 g tomatpuré – 500 dl grønnsakskraft
Skjær tofuen og grønnsakene i terninger. Stek dem i olivenolje sammen med ertene. Tilsett pureen og kraften, og la det småkoke i 20 minutter.
Steg 2

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 80 g kokte risnudler – 2 ss hakkede peanøtter – 2 ss fersk koriander
Krydre med Kikkoman Soyasaus og server med nudler, nøtter og koriander.
Nudelbolle med peanøtt-tofu


Steg 1

180 g tofu – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss peanøttsmør – 2 ss limesaft – 1 ss hakkede peanøtter
Bland Kikkoman Soyasaus med peanøttsmør og limesaft. Skjær opp tofuen og stek den i Kikkoman Sesamolje. Tilsett sauseblandingen og stek i ytterligere ett minutt. Dryss over peanøttene.
Steg 2

0,5 rød paprika – 0,5 lang agurk – 0,5 squash – 40 g rødkål – 40 g kokte erter – 200 g kokte risnudler – 2 ss fersk koriander
Skjær opp grønnsakene og legg dem i en lunsjboks sammen med tofu, kokte erter, nudler og koriander.
Sommerruller med tofu


Steg 1

6 ark rispapir – 100 g tofu – 0,5 rød paprika – 0,5 lang agurk – 40 g rødkål – 0,5 squash
Skjær grønnsakene og tofuen i staver. Legg rispapiret i vann til det mykner.
Steg 2

120 g kokte risnudler – 20 g kokte erter – 2 ss hakkede peanøtter
Legg en porsjon nudler, tofu, hakkede grønnsaker, kokte erter og peanøtter på et ark rispapir. Rull det forsiktig sammen.
Steg 3

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss lønnesirup – 1 ss limesaft – 1 ss peanøttsmør – 2 ss fersk koriander
Bland sammen ingrediensene til sausen og server med sommerrullene og koriander.
Oppdag mer