Camembert og grønnsaker i matboksen

Disse fem fargerike rettene kombinerer kremete camembert med et utvalg grønnsaker i enkle og mettende lunsjer – det er lett å lage alt på én gang og ta det med seg.

Ingredienser

500 g
camembert
1 kg
aubergine
680 g
squash
290 g
rødløk
255 dl
olivenolje
1 ss
fersk timian, hakket
 ½ ts
rosépepper
10 
egg
2 ¾ ss
sriracha
4 
fedd hvitløk, finhakket
10 håndfull
rucola
100 g
valnøtter
75 g
gresk yoghurt
150 g
butterdeig
2 ss
granateplekjerner
3 ts
honning
2 
pitabrød

Ostefylt pitabrød med camembert og grønt

Ostefylt pitabrød med camembert og grønt
Ostefylt pitabrød med camembert og grønt

Steg 1

100 g aubergine – 100 g squash – 40 g rødløk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts fersk timian, hakket

Skjær aubergine og squash i terninger, og skjær opp rødløken. Legg grønnsakene i en bolle og vend inn olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og timian. Stek i ovnen i 15 minutter ved 200 °C.

Steg 2

120 g camembert – 1  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts sriracha – 20 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil3 ss olivenolje

Del camemberten i to vannrett. Pisk egget med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og sriracha. Overtrekk osten med eggeblanding og deretter med Kikkoman Panko. Stek i olivenolje i 2½ minutter på hver side til den er gyllenbrun.

Steg 3

3 ss gresk yoghurt – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1  fedd hvitløk, finhakket – 1 ts honning – 0,25 ts rosépepper – 2  pitabrød – 1 håndfull rucola

Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, hvitløk, honning og rosépepper. Smør blandingen på innsiden av pitabrødene, og fyll dem deretter med rucola, stekte grønnsaker og panert camembert.

Tips

Du kan også spraye olivenolje på camemberten og steke den i ovnen eller i en airfryer.

Næringsinnhold (per porsjon):2.979 kJ / 712 kcal
40 gFett
27 gProtein
62 gKarbohydrater

Sprø aubergine- og camembertsalat

Sprø aubergine- og camembertsalat
Sprø aubergine- og camembertsalat

Steg 1

600 g aubergine

Stikk noen hull i auberginen, pakk den i aluminiumsfolie og stek i 30 minutter ved 200 °C (over- og undervarme). Ta auberginen ut av aluminiumsfolien. La stå til avkjøling før du skreller den. Mos deretter innmaten med gaffel og lag små kaker.

Steg 2

2  egg – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt3 ts sriracha – 1  fedd hvitløk, finhakket – 40 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil0,75 dl olivenolje

Pisk eggene med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sriracha og hvitløk. Overtrekk kakene med egg og Kikkoman Panko, stek dem deretter i olje til de er gylne på begge sider.

Steg 3

4 håndfull rucola – 80 g camembert – 50 g rødløk – 30 g valnøtter – 2 ss granateplekjerner – 2 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ts honning – 1 ts fersk timian, hakket

Anrett rucola, camembert, rødløk, valnøtter og granateple i en matboks. Visp olivenoljen med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, honning og timian, og ringle sausen over salaten. Server med aubergineschnitzelen.

Tips

Du kan også spraye olivenolje på aubergineschnitzlene og steke dem i en airfryer eller stekeovnen.

Næringsinnhold (per porsjon):3.456 kJ / 826 kcal
60 gFett
25 gProtein
53 gKarbohydrater

Salat med grillgrønnsaker og camembert

Salat med grillgrønnsaker og camembert
Salat med grillgrønnsaker og camembert

Steg 1

300 g squash – 200 g aubergine – 100 g rødløk – 4 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1  fedd hvitløk, finhakket – 1 ts fersk timian, hakket

Skjær squashen i skiver, skjær auberginen i halve skiver og skill løkskjellene fra hverandre. Vend inn i olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, hvitløk og timian. Grill i 5 minutter på hver side i en grillpanne, la deretter stå til avkjøling.

Steg 2

100 g camembert – 40 g valnøtter

Skjær camemberten i trekanter. Rist valnøttene og grovhakk dem.

Steg 3

4 håndfull rucola

Legg rucolaen i en matboks. Tilsett grillgrønnsakene og marinaden samt camemberten. Dryss til slutt over valnøtter.

Tip:

Du kan også grille grønnsakene på en tradisjonell kullgrill eller elektrisk grill, eller i stekeovnen ved hjelp av grillfunksjonen.

Næringsinnhold (per porsjon):2.293 kJ / 548 kcal
46 gFett
18 gProtein
21 gKarbohydrater

Småterter med camembert og squash

Småterter med camembert og squash
Småterter med camembert og squash

Steg 1

100 g camembert – 180 g squash – 50 g rødløk

Skjær camemberten i tynne skiver. Skjær squashen i halvmåner og rødløken i tynne strimler.

Steg 2

3  egg – 2 ss gresk yoghurt – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ts sriracha – 1 ts fersk timian, hakket

Visp eggene med gresk yoghurt, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sriracha og timian.

Steg 3

150 g butterdeig

Trykk butterdeigen ned i fire sandkakeformer på 10 cm og stikk hull i deigbunnene. Tilsett grønnsakene, hell oppi eggeblandingen og anrett camemberten øverst. Stek i ovnen i 22 minutter ved 210 °C (over- og undervarme). Kjøl av på en rist, ta ut av formene og legg i matboksen.

Tips

Du kan også steke småtertene i en airfryer.

Næringsinnhold (per porsjon):3.021 kJ / 722 kcal
49 gFett
28 gProtein
42 gKarbohydrater

Camembert-omelett med aubergine & squash

Camembert-omelett med aubergine & squash
Camembert-omelett med aubergine & squash

Steg 1

100 g camembert – 100 g aubergine – 100 g squash – 50 g rødløk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts fersk timian, hakket – 0,25 ts rosépepper

Skjær camemberten i skiver og legg den til side. Skjær aubergine og squash i terninger, og skjær opp løken. Varm opp 1 ss olivenolje, sauter grønnsakene, tilsett deretter Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, timian og rosépepper.

Steg 2

4  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ts sriracha – 1  fedd hvitløk, finhakket – 1 ss olivenolje

Skill eggehvitene fra plommene. Stivpisk hvitene. Bland plommene med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sriracha og hvitløk, vend deretter eggehvitene forsiktig inn. Varm opp ½ ss olivenolje i en stekepanne, hell i halvparten av blandingen og stek omeletten under lokk på lav varme i 2 minutter på hver side. Gjør det samme med den andre omeletten.

Steg 3

300 g valnøtter – 1 håndfull håndfull rucola

Rist valnøttene i en varm og tørr panne til de begynner å brunes. Topp hver omelett med de sauterte grønnsakene og camemberten fra steg 1. Dryss over ristede valnøtter, legg på rucola og brett dobbelt. Pakk omelettene i matbokser.

Tips

Du kan røre 1 spiseskje siktet hvetemel inn i omelettblandingen for å gjøre den mer mettende. I matboksen kan du gjerne dandere omeletten på salatblader.

Næringsinnhold (per porsjon):2.192 kJ / 524 kcal
41 gFett
30 gProtein
12 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet