

Camembert og grønnsaker i matboksen
Disse fem fargerike rettene kombinerer kremete camembert med et utvalg grønnsaker i enkle og mettende lunsjer – det er lett å lage alt på én gang og ta det med seg.
Ostefylt pitabrød med camembert og grønt


Steg 1

100 g aubergine – 100 g squash – 40 g rødløk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts fersk timian, hakket
Skjær aubergine og squash i terninger, og skjær opp rødløken. Legg grønnsakene i en bolle og vend inn olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og timian. Stek i ovnen i 15 minutter ved 200 °C.
Steg 2

120 g camembert – 1 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts sriracha – 20 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 3 ss olivenolje
Del camemberten i to vannrett. Pisk egget med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og sriracha. Overtrekk osten med eggeblanding og deretter med Kikkoman Panko. Stek i olivenolje i 2½ minutter på hver side til den er gyllenbrun.
Steg 3

3 ss gresk yoghurt – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 fedd hvitløk, finhakket – 1 ts honning – 0,25 ts rosépepper – 2 pitabrød – 1 håndfull rucola
Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, hvitløk, honning og rosépepper. Smør blandingen på innsiden av pitabrødene, og fyll dem deretter med rucola, stekte grønnsaker og panert camembert.
Tips
Du kan også spraye olivenolje på camemberten og steke den i ovnen eller i en airfryer.
Sprø aubergine- og camembertsalat


Steg 1

600 g aubergine
Stikk noen hull i auberginen, pakk den i aluminiumsfolie og stek i 30 minutter ved 200 °C (over- og undervarme). Ta auberginen ut av aluminiumsfolien. La stå til avkjøling før du skreller den. Mos deretter innmaten med gaffel og lag små kaker.
Steg 2

2 egg – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 3 ts sriracha – 1 fedd hvitløk, finhakket – 40 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 0,75 dl olivenolje
Pisk eggene med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sriracha og hvitløk. Overtrekk kakene med egg og Kikkoman Panko, stek dem deretter i olje til de er gylne på begge sider.
Steg 3

4 håndfull rucola – 80 g camembert – 50 g rødløk – 30 g valnøtter – 2 ss granateplekjerner – 2 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ts honning – 1 ts fersk timian, hakket
Anrett rucola, camembert, rødløk, valnøtter og granateple i en matboks. Visp olivenoljen med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, honning og timian, og ringle sausen over salaten. Server med aubergineschnitzelen.
Tips
Du kan også spraye olivenolje på aubergineschnitzlene og steke dem i en airfryer eller stekeovnen.
Salat med grillgrønnsaker og camembert


Steg 1

300 g squash – 200 g aubergine – 100 g rødløk – 4 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 fedd hvitløk, finhakket – 1 ts fersk timian, hakket
Skjær squashen i skiver, skjær auberginen i halve skiver og skill løkskjellene fra hverandre. Vend inn i olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, hvitløk og timian. Grill i 5 minutter på hver side i en grillpanne, la deretter stå til avkjøling.
Steg 2

100 g camembert – 40 g valnøtter
Skjær camemberten i trekanter. Rist valnøttene og grovhakk dem.
Steg 3

4 håndfull rucola
Legg rucolaen i en matboks. Tilsett grillgrønnsakene og marinaden samt camemberten. Dryss til slutt over valnøtter.
Tip:
Du kan også grille grønnsakene på en tradisjonell kullgrill eller elektrisk grill, eller i stekeovnen ved hjelp av grillfunksjonen.
Småterter med camembert og squash


Steg 1

100 g camembert – 180 g squash – 50 g rødløk
Skjær camemberten i tynne skiver. Skjær squashen i halvmåner og rødløken i tynne strimler.
Steg 2

3 egg – 2 ss gresk yoghurt – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ts sriracha – 1 ts fersk timian, hakket
Visp eggene med gresk yoghurt, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sriracha og timian.
Steg 3

150 g butterdeig
Trykk butterdeigen ned i fire sandkakeformer på 10 cm og stikk hull i deigbunnene. Tilsett grønnsakene, hell oppi eggeblandingen og anrett camemberten øverst. Stek i ovnen i 22 minutter ved 210 °C (over- og undervarme). Kjøl av på en rist, ta ut av formene og legg i matboksen.
Tips
Du kan også steke småtertene i en airfryer.
Camembert-omelett med aubergine & squash


Steg 1

100 g camembert – 100 g aubergine – 100 g squash – 50 g rødløk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts fersk timian, hakket – 0,25 ts rosépepper
Skjær camemberten i skiver og legg den til side. Skjær aubergine og squash i terninger, og skjær opp løken. Varm opp 1 ss olivenolje, sauter grønnsakene, tilsett deretter Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, timian og rosépepper.
Steg 2

4 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ts sriracha – 1 fedd hvitløk, finhakket – 1 ss olivenolje
Skill eggehvitene fra plommene. Stivpisk hvitene. Bland plommene med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sriracha og hvitløk, vend deretter eggehvitene forsiktig inn. Varm opp ½ ss olivenolje i en stekepanne, hell i halvparten av blandingen og stek omeletten under lokk på lav varme i 2 minutter på hver side. Gjør det samme med den andre omeletten.
Steg 3

300 g valnøtter – 1 håndfull håndfull rucola
Rist valnøttene i en varm og tørr panne til de begynner å brunes. Topp hver omelett med de sauterte grønnsakene og camemberten fra steg 1. Dryss over ristede valnøtter, legg på rucola og brett dobbelt. Pakk omelettene i matbokser.
Tips
Du kan røre 1 spiseskje siktet hvetemel inn i omelettblandingen for å gjøre den mer mettende. I matboksen kan du gjerne dandere omeletten på salatblader.
Oppdag mer