

Italiensk-meksikansk fusjon med soyasaus
Kjøttdeig, sopp, løk og tomater danner basen for fem varierte retter. Lag alt på én gang og server deretter med pasta, hirse eller tortilla. En tomatsaus beriket med Kikkoman Soyasaus setter prikken over i-en.
Ingredienser
Quesadilla med kjøttdeig og sopp


Steg 1

200 g hakkede tomater på boks – 1 fedd hvitløk, hakket – 0,5 rød chili, hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 3 ss sukker – 3 ss riseddik
Miks tomater, hvitløk, rød chili og Kikkoman Soyasaus. Hell blandingen i en liten kasserolle. Tilsett sukker og riseddik, og kok på lav varme under hyppig omrøring til sausen tykner.
Steg 2

1 ss vegetabilsk olje – 0,5 løk, hakket – 100 g sopp – 150 g kjøttdeig av storfe – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 g hakket koriander – 50 g revet ost (f.eks. cheddar)
Skjær soppen i tynne skiver. Varm opp oljen i en panne og sauter hakket løk i 1–2 minutter. Tilsett skivet sopp og stek i ytterligere 3 minutter. Rør inn kjøttdeig og Kikkoman Soyasaus, og stek til kjøttet begynner å brunes. Tilsett hakket koriander og 50 g revet ost, bland godt og sett til side.
Steg 3

2 tortillaer – 50 g revet ost (f.eks. cheddar)
Legg en tortilla i en tørr panne. Smør fyllet på den ene halvdelen, dryss over 50 g revet ost og brett tortillaen dobbelt – eller, hvis du bruker to, dekk med den andre tortillaen. Stek på begge sider til tortillaen er sprø og gyllen. Server med spicy tomatsaus.
Tips
Den spicy tomatsausen kan lages på forhånd og passer godt til de andre rettene i denne samlingen. Når den er ferdig, kan den fylte tortillaen skjæres i trekanter og serveres som et varmt mellommåltid eller fingermat.
Burrito med kjøttdeig, sopp og mais


Steg 1

100 g sopp – 0,5 løk – 0,5 rød chili – 1 ss vegetabilsk olje – 200 g kjøttdeig av storfe – 0,5 rød paprika – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 200 g sukkermais på boks – 1 g hakket koriander
Skjær opp soppen, finhakk løken og chilien, og skjær paprikaen i terninger. Varm opp den vegetabilske oljen i en panne og sauter løk, chili og sopp i 1 minutt. Tilsett kjøttdeigen og Kikkoman Soyasaus. Stek under konstant omrøring i 2 minutter. Tilsett ternet paprika og stek videre til kjøttet begynner å brunes og paprikaen mykner. Tilsett maisen og gjennomvarm den i 2 minutter. Dryss over hakket koriander, bland godt og la stå til avkjøling.
Steg 2

2 ss rømme – 1 fedd hvitløk, knust – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 tortillaer
Bland rømme med knust hvitløk og Kikkoman Soyasaus. Øs fyllet på en tortilla, ringle over sausen, rull godt sammen og grill til tortillaen er gyllen.
Tips
Du kan pakke burritoene i folie som takeaway. Ønsker du en sterkere smak, kan du tilsette ekstra rød chili eller litt srirachasaus til kjøttet.
Hirseburgere med sopp og ost


Steg 1

100 g hirsegryn – 1 ss vegetabilsk olje – 100 g sopp – 0,5 hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Kok hirsen i henhold til anvisningene på pakken til den er luftig. Skjær soppen i tynne skiver. Varm opp 1 ss olje i en panne og sautér løken i 1 minutt. Tilsett deretter soppen og stek i 3–4 minutter til den mykner. Rør inn Kikkoman Soyasaus, bland godt og la stå til avkjøling.
Steg 2

50 g revet ost (f.eks. cheddar) – 1 egg – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss hvetemel – 4 ss brødrasp – 1 ss vegetabilsk olje
Når sautert sopp og løk er avkjølt, kombinerer du det med hirsen. Tilsett revet ost, egg, Kikkoman Soyasaus og mel. Bland grundig og lag burgerkaker (f.eks. 6–8 små kaker). Overtrekk dem med brødrasp og stek dem i oljen i 3–4 minutter på hver side til de er gylne.
Steg 3

2 tomater – 0,5 løk, hakket – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 2 g hakket koriander – 1 ss ristede peanøtter
Skjær tomatene i terninger og finhakk løken. Tilsett Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og hakket koriander. Bland godt. Øs blandingen på en tallerken med de stekte hirseburgerne og dryss over peanøtter like før servering.
Tips
For å gjøre burgerkakene fastere kan du kjøle ned blandingen i kjøleskapet før du former dem. Vil du ha en glutenfri variant, kan du bruke malt cornflakes istedenfor brødrasp.
Pastasalat med kjøttdeig og sopp


Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 200 g kjøttdeig av storfe – 100 g sopp, oppskåret – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Varm opp vegetabilsk olje i en panne og sauter kjøttdeigen under konstant omrøring til all væsken er fordampet. Tilsett oppskåret sopp og Kikkoman Soyasaus, stek under omrøring i ytterligere 2 minutter, og la deretter stå til avkjøling.
Steg 2

0,5 rød paprika – 0,5 løk – 200 g penne pasta – 200 g sukkermais på boks
Kok penne i henhold til anvisningene på pakken. Skjær paprikaen og løken i terninger. Legg penne i en stor bolle. Tilsett ternede grønnsaker, avsilt sukkermais og avkjølt sautert kjøttdeig med sopp.
Steg 3

1 ss majones – 1 ss ketchup – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss ristede peanøtter – 1 ss vårløk, hakket
Bland majones, ketchup og Kikkoman Soyasaus. Hell dressingen over salaten og bland godt. Topp med ristede peanøtter og hakket vårløk.
Tips
Salaten smaker enda bedre etter noen timer i kjøleskapet og passer godt i en matboks. Du kan tilsette rucola eller en salatblanding for ekstra friskhet.
Pasta bolognese med soyasaus


Steg 1

200 g penne pasta – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5 løk, hakket – 2 fedd hvitløk, hakket – 300 g kjøttdeig av storfe
Kok penne i henhold til anvisningene på pakken. Varm opp den vegetabilske oljen og sauter hakket løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett kjøttdeigen og stek i 3 minutter under konstant omrøring.
Steg 2

400 g hakkede tomater på boks – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 g hakket koriander
Ha hakkede tomater og Kikkoman Soyasaus oppi kjøttdeigen. Legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Bland med kokt penne og dryss over hakket koriander.
Tips
For å gjøre smaken dypere kan du helle en skvett rødvin oppi sausen mens kjøttet småkoker. Denne retten kan fryses, så du kan gjerne lage en større porsjon. Ønsker du en glutenfri variant, kan du bruke linser eller rispasta.
Oppdag mer