Italiensk-meksikansk fusjon med soyasaus

Kjøttdeig, sopp, løk og tomater danner basen for fem varierte retter. Lag alt på én gang og server deretter med pasta, hirse eller tortilla. En tomatsaus beriket med Kikkoman Soyasaus setter prikken over i-en.

Ingredienser

400 g
penne pasta
90 dl
vegetabilsk olje
3 
løk
4 
fedd hvitløk
850 g
kjøttdeig av storfe
600 g
hakkede tomater på boks
7 g
hakket koriander
400 g
sopp
1 
rød paprika
400 
sukkermais på boks
1 ss
majones
1 ss
ketchup
3 ss
ristede peanøtter
1 ss
hakket vårløk
4 
tortillaer
2 ss
rømme
100 g
hirsegryn
150 g
revet ost (f.eks. cheddar)
1 
egg
4 ss
brødrasp
2 
tomater
1 
rød chili
3 ss
sukker
3 ss
riseddik
1 ss
hvetemel

Quesadilla med kjøttdeig og sopp

Quesadilla med kjøttdeig og sopp
Quesadilla med kjøttdeig og sopp

Steg 1

200 g hakkede tomater på boks – 1  fedd hvitløk, hakket – 0,5  rød chili, hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus3 ss sukker – 3 ss riseddik

Miks tomater, hvitløk, rød chili og Kikkoman Soyasaus. Hell blandingen i en liten kasserolle. Tilsett sukker og riseddik, og kok på lav varme under hyppig omrøring til sausen tykner.

Steg 2

1 ss vegetabilsk olje – 0,5  løk, hakket – 100 g sopp – 150 g kjøttdeig av storfe – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 g hakket koriander – 50 g revet ost (f.eks. cheddar)

Skjær soppen i tynne skiver. Varm opp oljen i en panne og sauter hakket løk i 1–2 minutter. Tilsett skivet sopp og stek i ytterligere 3 minutter. Rør inn kjøttdeig og Kikkoman Soyasaus, og stek til kjøttet begynner å brunes. Tilsett hakket koriander og 50 g revet ost, bland godt og sett til side.

Steg 3

2  tortillaer – 50 g revet ost (f.eks. cheddar)

Legg en tortilla i en tørr panne. Smør fyllet på den ene halvdelen, dryss over 50 g revet ost og brett tortillaen dobbelt – eller, hvis du bruker to, dekk med den andre tortillaen. Stek på begge sider til tortillaen er sprø og gyllen. Server med spicy tomatsaus.

Tips

Den spicy tomatsausen kan lages på forhånd og passer godt til de andre rettene i denne samlingen. Når den er ferdig, kan den fylte tortillaen skjæres i trekanter og serveres som et varmt mellommåltid eller fingermat.

Næringsinnhold (per porsjon):2.680 kJ / 640 kcal
29 gFett
34 gProtein
55 gKarbohydrater

Burrito med kjøttdeig, sopp og mais

Burrito med kjøttdeig, sopp og mais
Burrito med kjøttdeig, sopp og mais

Steg 1

100 g sopp – 0,5  løk – 0,5  rød chili – 1 ss vegetabilsk olje – 200 g kjøttdeig av storfe – 0,5  rød paprika – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus200 g sukkermais på boks – 1 g hakket koriander

Skjær opp soppen, finhakk løken og chilien, og skjær paprikaen i terninger. Varm opp den vegetabilske oljen i en panne og sauter løk, chili og sopp i 1 minutt. Tilsett kjøttdeigen og Kikkoman Soyasaus. Stek under konstant omrøring i 2 minutter. Tilsett ternet paprika og stek videre til kjøttet begynner å brunes og paprikaen mykner. Tilsett maisen og gjennomvarm den i 2 minutter. Dryss over hakket koriander, bland godt og la stå til avkjøling.

Steg 2

2 ss rømme – 1  fedd hvitløk, knust – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2  tortillaer

Bland rømme med knust hvitløk og Kikkoman Soyasaus. Øs fyllet på en tortilla, ringle over sausen, rull godt sammen og grill til tortillaen er gyllen.

Tips

Du kan pakke burritoene i folie som takeaway. Ønsker du en sterkere smak, kan du tilsette ekstra rød chili eller litt srirachasaus til kjøttet.

Næringsinnhold (per porsjon):2.387 kJ / 570 kcal
22 gFett
31 gProtein
55 gKarbohydrater

Hirseburgere med sopp og ost

Hirseburgere med sopp og ost
Hirseburgere med sopp og ost

Steg 1

100 g hirsegryn – 1 ss vegetabilsk olje – 100 g sopp – 0,5  hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kok hirsen i henhold til anvisningene på pakken til den er luftig. Skjær soppen i tynne skiver. Varm opp 1 ss olje i en panne og sautér løken i 1 minutt. Tilsett deretter soppen og stek i 3–4 minutter til den mykner. Rør inn Kikkoman Soyasaus, bland godt og la stå til avkjøling.

Steg 2

50 g revet ost (f.eks. cheddar) – 1  egg – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss hvetemel – 4 ss brødrasp – 1 ss vegetabilsk olje

Når sautert sopp og løk er avkjølt, kombinerer du det med hirsen. Tilsett revet ost, egg, Kikkoman Soyasaus og mel. Bland grundig og lag burgerkaker (f.eks. 6–8 små kaker). Overtrekk dem med brødrasp og stek dem i oljen i 3–4 minutter på hver side til de er gylne.

Steg 3

2  tomater – 0,5  løk, hakket – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts Kikkoman ristet Sesamolje2 g hakket koriander – 1 ss ristede peanøtter

Skjær tomatene i terninger og finhakk løken. Tilsett Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og hakket koriander. Bland godt. Øs blandingen på en tallerken med de stekte hirseburgerne og dryss over peanøtter like før servering.

Tips

For å gjøre burgerkakene fastere kan du kjøle ned blandingen i kjøleskapet før du former dem. Vil du ha en glutenfri variant, kan du bruke malt cornflakes istedenfor brødrasp.

Næringsinnhold (per porsjon):2.135 kJ / 510 kcal
21 gFett
20 gProtein
55 gKarbohydrater

Pastasalat med kjøttdeig og sopp

Pastasalat med kjøttdeig og sopp
Pastasalat med kjøttdeig og sopp

Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 200 g kjøttdeig av storfe – 100 g sopp, oppskåret – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Varm opp vegetabilsk olje i en panne og sauter kjøttdeigen under konstant omrøring til all væsken er fordampet. Tilsett oppskåret sopp og Kikkoman Soyasaus, stek under omrøring i ytterligere 2 minutter, og la deretter stå til avkjøling.

Steg 2

0,5  rød paprika – 0,5  løk – 200 g penne pasta – 200 g sukkermais på boks

Kok penne i henhold til anvisningene på pakken. Skjær paprikaen og løken i terninger. Legg penne i en stor bolle. Tilsett ternede grønnsaker, avsilt sukkermais og avkjølt sautert kjøttdeig med sopp.

Steg 3

1 ss majones – 1 ss ketchup – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss ristede peanøtter – 1 ss vårløk, hakket

Bland majones, ketchup og Kikkoman Soyasaus. Hell dressingen over salaten og bland godt. Topp med ristede peanøtter og hakket vårløk.

Tips

Salaten smaker enda bedre etter noen timer i kjøleskapet og passer godt i en matboks. Du kan tilsette rucola eller en salatblanding for ekstra friskhet.

Næringsinnhold (per porsjon):2.964 kJ / 708 kcal
28 gFett
37 gProtein
74 gKarbohydrater

Pasta bolognese med soyasaus

Pasta bolognese med soyasaus
Pasta bolognese med soyasaus

Steg 1

200 g penne pasta – 1 ss vegetabilsk olje – 0,5  løk, hakket – 2  fedd hvitløk, hakket – 300 g kjøttdeig av storfe

Kok penne i henhold til anvisningene på pakken. Varm opp den vegetabilske oljen og sauter hakket løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett kjøttdeigen og stek i 3 minutter under konstant omrøring.

Steg 2

400 g hakkede tomater på boks – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 g hakket koriander

Ha hakkede tomater og Kikkoman Soyasaus oppi kjøttdeigen. Legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter. Bland med kokt penne og dryss over hakket koriander.

Tips

For å gjøre smaken dypere kan du helle en skvett rødvin oppi sausen mens kjøttet småkoker. Denne retten kan fryses, så du kan gjerne lage en større porsjon. Ønsker du en glutenfri variant, kan du bruke linser eller rispasta.

Næringsinnhold (per porsjon):2.491 kJ / 595 kcal
18 gFett
33 gProtein
70 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet