

Lunsjretter med røde linser og grønnsaker
Linser: den lille belgfrukten med stor kraft! Prøv ut disse tre spennende linseoppskriftene som strekker seg fra spicy dhal til boller med stekt squash og til slutt fylt paprika. Hver rett kombinerer røde linser med en miks av grønnsaker og pikant krydder i et raskt og sunt måltid som er lett å lage og lett å nyte.
Paprika fylt med linser og tomater


Steg 1

2 gule paprikaer – 1 ss olivenolje
Del paprikaene på langs og fjern frøene. Gni dem inn med olivenolje og legg dem på et stekebrett.
Steg 2

100 g kokte røde linser – 2 tomater – 2 ss hakket fersk koriander – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts malt ingefær – 1 ts malt spisskummen
Bland de kokte linsene med hakkede tomater og koriander. Krydre med Kikkoman Soyasaus, ingefær og spisskummen. Fyll paprikaene med blandingen og sett dem i stekeovnen ved 190 °C i 20 minutter.
Bolle med linser og stekt gresskar


Steg 1

100 g kokte røde linser – 0,5 hokkaidogresskar – 1 ss olivenolje – 0,5 ts pepper – 0,5 ts malt ingefær – 0,5 ts malt spisskummen
Legg linsene i en lunsjboks. Skjær gresskaret i skiver og gni det inn med olivenolje, pepper, ingefær og spisskummen. Sett det i stekeovnen ved 200 °C i 25 minutter.
Steg 2

0,5 gul paprika – 2 tomater – 2 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts cidereddik – 1 ts honning – 1 ss hakket fersk koriander
Skjær opp paprika og tomater. Bland ingrediensene til sausen. Server linsene med sausen, stekt gresskar og grønnsaker på toppen.
Dhal linsegryte


Steg 1

0,5 hokkaidogresskar – 0,5 gul paprika – 2 tomater – 2 ss olivenolje – 50 g tørre røde linser – 0,5 ts pepper – 0,5 ts malt ingefær – 0,5 ts malt spisskummen – 22 dl coconut milk
Del grønnsakene i terninger og stek dem i olivenolje. Tilsett kokosmelk, linser og krydder, og la det småkoke i 20 minutter.
Steg 2

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 bunt bunt fersk koriander
Smak til med Kikkoman soyasaus og server med fersk koriander.
Oppdag mer