Quinoa and vegetable lunches

Enkle og sunne lunsjer med grønnsaker og quinoa – lette å lage på travle dager, og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt setter en pikant dybde på hver av rettene.

Ingredienser

1,35 kg
søtpoteter
1,2 kg
rosenkål, blansjert
210 g
rødløk
240 dl
olivenolje
3 ss
honning
120 g
gresk yoghurt
250 g
feta
1 ¼ ts
chiliflak
2 ½ ss
hakket persille
4 
egg
1 ss
eddik
65 g
valnøtter
180 g
grønnkål
1 ½ ss
tahini
4 ss
vann
1 ss
hvite sesamfrø
230 g
frosne erter
570 g
kokt quinoa
3 
fedd hvitløk, finhakket
800 dl
grønnsakskraft

Quinoa salad with caramelised sprouts

Quinoa salad with caramelised sprouts
Quinoa salad with caramelised sprouts

Steg 1

300 g Brussels sprouts, blanched – 3 ss olive oil – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ts honey – 0,5 ts chilli flakes

Cut the Brussels sprouts in half. Heat the olive oil in a pan, add the Brussels sprouts and sauté for 3 minutes. Add the Kikkoman Less Salt Soy Sauce, honey and chilli, and cook for another 3 minutes.

Steg 2

2  eggs – 60 g kale – 180 g cooked quinoa – 80 g feta

Boil the eggs for 7 minutes until hard-boiled. Remove the tough stems from the kale and chop it into smaller pieces. Transfer the quinoa into lunchboxes, then add the Brussels sprouts, kale, halved eggs and feta.

Steg 3

2 ss olive oil – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts honey – 1  garlic clove, finely chopped – 0,5 ss white sesame seeds – 20  walnuts

Mix the olive oil, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, honey and garlic. Drizzle the dressing over the salad and sprinkle with the sesame seeds and nuts.

Næringsinnhold (per porsjon):2.682 kJ / 641 kcal
42 gFett
27 gProtein
45 gKarbohydrater

Søtpoteter fylt med quinoa

Søtpoteter fylt med quinoa
Søtpoteter fylt med quinoa

Steg 1

700 g søtpoteter – 1 ss olivenolje

Vask og tørk søtpotetene, og del dem deretter i to. Stikk flere hull i dem med gaffel, pensle med olivenolje og stek dem til de er myke – ca. 30 minutter – i en ovn forvarmet til 180 °C (over- og undervarme). Skrap ut innmaten, og la det være en kant på ca. 1,5 cm. Legg dem så til side.

Steg 2

40 g rødløk – 30 g grønnkål – 2 ss olivenolje – 40 g frosne erter – 0,5 ss tahini – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss vann – 140 g kokt quinoa – 100 g feta

Skjær rødløken i terninger og fjern de seige stilkene fra grønnkålen. Sauter grønnsakene i en panne med oppvarmet olivenolje. Tilsett erter, tahini, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, 1 ss vann og søtpotetinnmaten fra steg 1. Kok alt i 2 minutter, tilsett deretter quinoa og bland godt. Fyll søtpotetskålene med blandingen, topp med fetabiter og stek i ytterligere 5 minutter ved 180 °C.

Steg 3

4 ss gresk yoghurt – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ts honning – 15 g valnøtter – 0,5 ss hakket persille

Bland gresk yoghurt med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, honning, hakkede valnøtter og persille. Rør godt om. Ringle sausen over søtpotetene før servering.

Tips

Du kan også steke søtpotetene i en airfryer.

Næringsinnhold (per porsjon):3.384 kJ / 809 kcal
38 gFett
22 gProtein
98 gKarbohydrater

Suppe med søtpoteter og erter

Suppe med søtpoteter og erter
Suppe med søtpoteter og erter

Steg 1

300 g søtpoteter – 300 g rosenkål, blansjert – 50 g rødløk – 2 ss olivenolje – 2  fedd hvitløk, finhakket – 800 dl grønnsakskraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt50 g frosne erter

Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Del rosenkålen i to og skjær rødløken i små terninger. Varm opp olivenoljen i en gryte og sauter grønnsakene. Tilsett hvitløk, grønnsakskraft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. La det småkoke på lav varme i 8 minutter, tilsett deretter ertene og la det småkoke videre i ytterligere 4 minutter.

Steg 2

100 g kokt quinoa – 0,5 ss hakket persille

Øs quinoaen inn i matboksene, hell oppi suppen, og dryss over hakket persille.

Næringsinnhold (per porsjon):1.628 kJ / 389 kcal
12 gFett
14 gProtein
62 gKarbohydrater

Grønnsaker glasert i tahinisoya & quinoa

Grønnsaker glasert i tahinisoya & quinoa
Grønnsaker glasert i tahinisoya & quinoa

Steg 1

90 g grønnkål – 300 g rosenkål, blansjert – 50 g rødløk – 3 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss tahini – 3 ss vann – 2 ts honning – 0,5 ts chiliflak – 0,5 ss hvite sesamfrø

Fjern de seige stilkene fra grønnkålen, del rosenkålen i to, og skjær rødløken i tykke strimler. Sauter grønnsakene i en panne med oppvarmet olivenolje i 3 minutter. Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, tahini, vann, honning og chiliflak i en bolle. Hell sausen i pannen og kok alt sammen i 8 minutter til sausen reduseres og grønnsakene mykner. Dryss over sesamfrø.

Steg 2

140 g frosne erter – 150 g kokt quinoa – 0,5 ss hakket persille

Kok ertene i 4 minutter, sil dem av og skyll dem i kaldt vann for å kjøle dem av. Legg quinoaen i en matboks, tilsett grønnsakene fra steg 1 og kokte erter. Dryss hakket persille over det hele.

Næringsinnhold (per porsjon):2.004 kJ / 479 kcal
21 gFett
19 gProtein
59 gKarbohydrater

Stekte grønnsaker med fetadipp

Stekte grønnsaker med fetadipp
Stekte grønnsaker med fetadipp

Steg 1

350 g søtpoteter – 300 g rosenkål, blansjert – 70 g rødløk – 3 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ts honning

Skjær søtpotetene i terninger, del rosenkålen i to og rødløken i kvarter. Vend grønnsakene inn i olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og honning. Stek deretter i ovnen i 25 minutter ved 190 °C (over- og undervarme) til grønnsakene er møre.

Steg 2

4 ss gresk yoghurt – 70 g feta – 0,25 g chiliflak – 1 ss hakket persille

Mos fetaosten inn i yoghurten. Rør deretter inn chiliflak og persille.

Steg 3

2  egg – 1 ss eddik – 30 g valnøtter

Knekk eggene i en liten bolle. Kok opp vann i en kasserolle, tilsett eddik, og rør forsiktig i vannet med en skje for å lage en strømvirvel. La det ene egget gli forsiktig ned midt i virvelen. Posjer på lav varme i 2½ minutter. Gjør det samme med det andre egget. Legg grønnsakene fra steg 1 i en matboks, ringle over yoghurtdippen, tilsett eggene, og dryss over valnøtter (hele eller oppskårne).

Tips

Du kan også steke grønnsakene i en airfryer.

Næringsinnhold (per porsjon):2.971 kJ / 710 kcal
41 gFett
27 gProtein
65 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet