

Quinoa and vegetable lunches
Enkle og sunne lunsjer med grønnsaker og quinoa – lette å lage på travle dager, og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt setter en pikant dybde på hver av rettene.
Ingredienser
Quinoa salad with caramelised sprouts


Steg 1

300 g Brussels sprouts, blanched – 3 ss olive oil – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ts honey – 0,5 ts chilli flakes
Cut the Brussels sprouts in half. Heat the olive oil in a pan, add the Brussels sprouts and sauté for 3 minutes. Add the Kikkoman Less Salt Soy Sauce, honey and chilli, and cook for another 3 minutes.
Steg 2

2 eggs – 60 g kale – 180 g cooked quinoa – 80 g feta
Boil the eggs for 7 minutes until hard-boiled. Remove the tough stems from the kale and chop it into smaller pieces. Transfer the quinoa into lunchboxes, then add the Brussels sprouts, kale, halved eggs and feta.
Steg 3

2 ss olive oil – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts honey – 1 garlic clove, finely chopped – 0,5 ss white sesame seeds – 20 walnuts
Mix the olive oil, Kikkoman Less Salt Soy Sauce, honey and garlic. Drizzle the dressing over the salad and sprinkle with the sesame seeds and nuts.
Søtpoteter fylt med quinoa


Steg 1

700 g søtpoteter – 1 ss olivenolje
Vask og tørk søtpotetene, og del dem deretter i to. Stikk flere hull i dem med gaffel, pensle med olivenolje og stek dem til de er myke – ca. 30 minutter – i en ovn forvarmet til 180 °C (over- og undervarme). Skrap ut innmaten, og la det være en kant på ca. 1,5 cm. Legg dem så til side.
Steg 2

40 g rødløk – 30 g grønnkål – 2 ss olivenolje – 40 g frosne erter – 0,5 ss tahini – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss vann – 140 g kokt quinoa – 100 g feta
Skjær rødløken i terninger og fjern de seige stilkene fra grønnkålen. Sauter grønnsakene i en panne med oppvarmet olivenolje. Tilsett erter, tahini, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, 1 ss vann og søtpotetinnmaten fra steg 1. Kok alt i 2 minutter, tilsett deretter quinoa og bland godt. Fyll søtpotetskålene med blandingen, topp med fetabiter og stek i ytterligere 5 minutter ved 180 °C.
Steg 3

4 ss gresk yoghurt – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ts honning – 15 g valnøtter – 0,5 ss hakket persille
Bland gresk yoghurt med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, honning, hakkede valnøtter og persille. Rør godt om. Ringle sausen over søtpotetene før servering.
Tips
Du kan også steke søtpotetene i en airfryer.
Suppe med søtpoteter og erter


Steg 1

300 g søtpoteter – 300 g rosenkål, blansjert – 50 g rødløk – 2 ss olivenolje – 2 fedd hvitløk, finhakket – 800 dl grønnsakskraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 50 g frosne erter
Skrell søtpotetene og skjær dem i terninger. Del rosenkålen i to og skjær rødløken i små terninger. Varm opp olivenoljen i en gryte og sauter grønnsakene. Tilsett hvitløk, grønnsakskraft og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. La det småkoke på lav varme i 8 minutter, tilsett deretter ertene og la det småkoke videre i ytterligere 4 minutter.
Steg 2

100 g kokt quinoa – 0,5 ss hakket persille
Øs quinoaen inn i matboksene, hell oppi suppen, og dryss over hakket persille.
Grønnsaker glasert i tahinisoya & quinoa


Steg 1

90 g grønnkål – 300 g rosenkål, blansjert – 50 g rødløk – 3 ss olivenolje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss tahini – 3 ss vann – 2 ts honning – 0,5 ts chiliflak – 0,5 ss hvite sesamfrø
Fjern de seige stilkene fra grønnkålen, del rosenkålen i to, og skjær rødløken i tykke strimler. Sauter grønnsakene i en panne med oppvarmet olivenolje i 3 minutter. Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, tahini, vann, honning og chiliflak i en bolle. Hell sausen i pannen og kok alt sammen i 8 minutter til sausen reduseres og grønnsakene mykner. Dryss over sesamfrø.
Steg 2

140 g frosne erter – 150 g kokt quinoa – 0,5 ss hakket persille
Kok ertene i 4 minutter, sil dem av og skyll dem i kaldt vann for å kjøle dem av. Legg quinoaen i en matboks, tilsett grønnsakene fra steg 1 og kokte erter. Dryss hakket persille over det hele.
Stekte grønnsaker med fetadipp


Steg 1

350 g søtpoteter – 300 g rosenkål, blansjert – 70 g rødløk – 3 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ts honning
Skjær søtpotetene i terninger, del rosenkålen i to og rødløken i kvarter. Vend grønnsakene inn i olivenolje, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og honning. Stek deretter i ovnen i 25 minutter ved 190 °C (over- og undervarme) til grønnsakene er møre.
Steg 2

4 ss gresk yoghurt – 70 g feta – 0,25 g chiliflak – 1 ss hakket persille
Mos fetaosten inn i yoghurten. Rør deretter inn chiliflak og persille.
Steg 3

2 egg – 1 ss eddik – 30 g valnøtter
Knekk eggene i en liten bolle. Kok opp vann i en kasserolle, tilsett eddik, og rør forsiktig i vannet med en skje for å lage en strømvirvel. La det ene egget gli forsiktig ned midt i virvelen. Posjer på lav varme i 2½ minutter. Gjør det samme med det andre egget. Legg grønnsakene fra steg 1 i en matboks, ringle over yoghurtdippen, tilsett eggene, og dryss over valnøtter (hele eller oppskårne).
Tips
Du kan også steke grønnsakene i en airfryer.
Oppdag mer