Lunsjretter med hirse og stekte grønnsaker

Gjør ukens matplan enklere med denne magiske hirsetrioen: alle rettene kombinerer fersk hirse og grønnsaker i en mettende suppe, deilige salte pannekaker eller boller med fargerike grønnsaker. Én handletur, tre herlige måltider – la oss sette i gang!

Ingredienser

4 
gulrøtter
1 
squash
5 
tomater
2 
røde paprikaer
1 
stor løk
6 ss
olivenolje
7 ss
hakket persille
300 g
kokt hirse
1 liter
grønnsakskraft
1 
egg
1 ts
pepper
1 ss
sitronsaft
1 ss
limesaft
1 ss
honning
3 ss
yoghurt naturell

Grønnsaksbolle

Grønnsaksbolle
Grønnsaksbolle

Steg 1

100 g kokt hirse – 2 ss hakket persille – 0,25  squash – 0,25  løk – 1 ss olivenolje

Bland den kokte hirsen med persille. Skjær squashen og løken i skiver og stek i olivenolje.

Steg 2

1  gulrot – 1  tomat – 0,5  rød paprika

Skjær gulroten i staver, del tomatene i fire, og skjær paprikaen i terninger. Legg alle ingrediensene i en lunsjboks.

Steg 3

3 ss yoghurt naturell – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss limesaft – 1 ss honning – 1 ss hakket persille

Bland alle ingrediensene til sausen og server den sammen med resten av ingrediensene.

Næringsinnhold (per porsjon):1108 kJ / 265 kcal
7 gFett
14 gProtein
35 gKarbohydrater

Pannekaker med squash og gulrot

Pannekaker med squash og gulrot
Pannekaker med squash og gulrot

Steg 1

100 g kokt hirse – 0,25  squash – 1  gulrot – 1  egg – 0,5 ts pepper – 1 ss hakket persille – 2 ss olivenolje

Vask squashen, vask og skrell gulroten. Rasp grønnsakene. Bland kokt hirse med raspede grønnsaker og egg, og krydre med pepper og persille. Lag små pannekaker og stek dem i olivenolje til de er gyllenbrune.

Steg 2

0,5  rød paprika – 1  tomat – 0,25  løk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss sitronsaft

Skjær opp paprika, tomat og løk, og bland dem med Kikkoman Soyasaus, olivenolje og sitronsaft. Server med pannekakene.

Næringsinnhold (per porsjon):1297 kJ / 310 kcal
16,2 gFett
6,5 gProtein
23 gKarbohydrater

Suppe med stekte grønnsaker

Suppe med stekte grønnsaker
Suppe med stekte grønnsaker

Steg 1

2  gulrøtter – 0,5  squash – 3  tomater – 1  rød paprika – 0,5  stor løk – 2 ss olivenolje – 2 ss hakket persille

Skjær grønnsakene i mindre biter, gni dem inn med olivenolje og hakket persille, legg dem på et stekebrett og stek i ovnen i 20 minutter ved 200 °C.

Steg 2

1 liter grønnsakskraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ts pepper – 1 ss hakket persille – 100 g kokt hirse

Legg de stekte grønnsakene i en gryte, hell over grønnsakskraften og kok i 15 minutter. Mos med en stavmikser, krydre med Kikkoman Soyasaus, pepper og persille. Server med hirse.

Næringsinnhold (per porsjon):1213 kJ / 290 kcal
12 gFett
8,5 gProtein
28,5 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet