

Lunsjretter med hirse og stekte grønnsaker
Gjør ukens matplan enklere med denne magiske hirsetrioen: alle rettene kombinerer fersk hirse og grønnsaker i en mettende suppe, deilige salte pannekaker eller boller med fargerike grønnsaker. Én handletur, tre herlige måltider – la oss sette i gang!
Grønnsaksbolle


Steg 1

100 g kokt hirse – 2 ss hakket persille – 0,25 squash – 0,25 løk – 1 ss olivenolje
Bland den kokte hirsen med persille. Skjær squashen og løken i skiver og stek i olivenolje.
Steg 2

1 gulrot – 1 tomat – 0,5 rød paprika
Skjær gulroten i staver, del tomatene i fire, og skjær paprikaen i terninger. Legg alle ingrediensene i en lunsjboks.
Steg 3

3 ss yoghurt naturell – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss limesaft – 1 ss honning – 1 ss hakket persille
Bland alle ingrediensene til sausen og server den sammen med resten av ingrediensene.
Pannekaker med squash og gulrot


Steg 1

100 g kokt hirse – 0,25 squash – 1 gulrot – 1 egg – 0,5 ts pepper – 1 ss hakket persille – 2 ss olivenolje
Vask squashen, vask og skrell gulroten. Rasp grønnsakene. Bland kokt hirse med raspede grønnsaker og egg, og krydre med pepper og persille. Lag små pannekaker og stek dem i olivenolje til de er gyllenbrune.
Steg 2

0,5 rød paprika – 1 tomat – 0,25 løk – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss sitronsaft
Skjær opp paprika, tomat og løk, og bland dem med Kikkoman Soyasaus, olivenolje og sitronsaft. Server med pannekakene.
Suppe med stekte grønnsaker


Steg 1

2 gulrøtter – 0,5 squash – 3 tomater – 1 rød paprika – 0,5 stor løk – 2 ss olivenolje – 2 ss hakket persille
Skjær grønnsakene i mindre biter, gni dem inn med olivenolje og hakket persille, legg dem på et stekebrett og stek i ovnen i 20 minutter ved 200 °C.
Steg 2

1 liter grønnsakskraft – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ts pepper – 1 ss hakket persille – 100 g kokt hirse
Legg de stekte grønnsakene i en gryte, hell over grønnsakskraften og kok i 15 minutter. Mos med en stavmikser, krydre med Kikkoman Soyasaus, pepper og persille. Server med hirse.
Oppdag mer