

Lunsjretter – sommerruller med reker, fisketomatsuppe, wokstekte rispapirnudler
Tre komplette måltider: en smakfull wrap med hvitløks-chilireker, en kremete fiskesuppe med torsk og reker, og wokstekte grønnsaker med rispapirnudler. Et helt sett av retter med bare et minimum av ingredienser.
Ingredienser
Wok med grønnsaker og rispapirnudler


Steg 1

8 ark rispapir – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje
Legg 4 ark rispapir i en bolle varmt vann til de er myke. Ta dem ut og legg dem på en fjøl oljet med Kikkoman Sesamolje, det ene oppå det andre. Trykk ned så de klistres sammen, legg dem så tilbake i vannbollen i 2 minutter. Legg dem på fjølen og skjær dem i 1-2 cm vide strimler med en oljet kniv. Legg strimlene tilbake i vannet og skill dem for hånd. Når de er adskilt, ha rispapirnudlene oppi en tørr bolle.
Gjør det samme med de 4 gjenværende arkene rispapir.
Steg 2

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 0,13 rødkål – 0,5 gul paprika – 0,5 gulrot – 1 løk – 2 fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ss honning
Hakk rødkål, paprika, gulrot og løk, og stek i en panne med Kikkoman Sesamolje. Tilsett hakket hvitløk. Bland Kikkoman Soyasaus med honningen. Hell oppi pannen og bland med grønnsakene og rispapirnudlene.
Steg 3

1 ss sesamfrø – 1 vårløk
Hakk vårløken. Dryss hakket vårløk og sesamfrø over retten og server.
Fiskesuppe med torsk og reker


Steg 1

1 ss smør – 3 fedd hvitløk – 0,25 gul paprika – 0,5 chilipepper
Skrell og hakk hvitløk. Skjær paprika og chilipepper i små terninger. Smelt smøret i en stekepanne på middels varme. Ha grønnsakene oppi pannen og stek i 1 minutt.
Steg 2

500 g silte tomater – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 liter grønnsakskraft
Varm opp grønnsakskraften. Hell i de silte tomatene og Kikkoman Soyasaus. La det småkoke i 10 minutter.
Steg 3

200 g reker – 300 g torskefilet – 0,5 lime – 1 dl kokosmelk – 1 bunt persille eller koriander
Hakk persille eller koriander. Pill rekene og fjern halene. Skjær torsken i store terninger. Ha torsken oppi suppen, tilsett deretter rekene 5 minutter senere. Kok i ytterligere 5 minutter. Krydre med limesaft og kokosmelk. Server med hakket persille eller koriander.
Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus


Steg 1

4 salatblader – 0,5 gulrot – 0,25 gul paprika – 0,13 rødkål
Vask grønnsakene. Skjær gulrot, paprika og rødkål i svært tynne strimler.
Steg 2

150 g reker – 1 ss smør – 1 fedd hvitløk – 0,25 chilipepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Vask rekene. Smelt smøret i en panne. Tilsett rekene og stek i 1 minutt. Tilsett knust hvitløk, oppskåret chilipepper og Kikkoman Soyasaus. Stek i ytterligere 3-4 minutter og la stå til avkjøling.
Steg 3

4 ark rispapir
Fukt rispapiret i lunkent vann. Fyll med grønnsaker og begynn å rulle det sammen. Tilsett rekene underveis og rull det fullstendig sammen.
Steg 4

2 ss peanøttsmør – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss limesaft – 1 ss limesaft – 4 ss vann
Rør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en bolle. Server sommerrullene med peanøttsausen.
Tip:
Vil du ha en vegansk variant, kan du erstatte rekene med finhakket tofu og rulle den inn sammen med grønnsakene etter steking.
Oppdag mer