Lunsjretter – sommerruller med reker, fisketomatsuppe, wokstekte rispapirnudler

Tre komplette måltider: en smakfull wrap med hvitløks-chilireker, en kremete fiskesuppe med torsk og reker, og wokstekte grønnsaker med rispapirnudler. Et helt sett av retter med bare et minimum av ingredienser.

Ingredienser

4 
salatblader
1 
gulrot
1 
gul paprika
 ¼ 
rødkål
350 g
reker
2 ss
smør
6 
fedd hvitløk
 ¾ 
chilipepper
12 
ark rispapir
2 ss
peanøttsmør
 ½ 
lime
1 ss
limesaft
1 ½ ss
honning
4 ss
vann
500 g
silte tomater
1 liter
grønnsakskraft
300 g
torskefilet
100 dl
kokosmelk
1 bunt
persille eller koriander
1 
løk
Sesamfrø til garnityr
Vårløk til garnityr

Wok med grønnsaker og rispapirnudler

Wok med grønnsaker og rispapirnudler
Wok med grønnsaker og rispapirnudler

Steg 1

8  ark rispapir – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje

Legg 4 ark rispapir i en bolle varmt vann til de er myke. Ta dem ut og legg dem på en fjøl oljet med Kikkoman Sesamolje, det ene oppå det andre. Trykk ned så de klistres sammen, legg dem så tilbake i vannbollen i 2 minutter. Legg dem på fjølen og skjær dem i 1-2 cm vide strimler med en oljet kniv. Legg strimlene tilbake i vannet og skill dem for hånd. Når de er adskilt, ha rispapirnudlene oppi en tørr bolle.

Gjør det samme med de 4 gjenværende arkene rispapir.

 

Steg 2

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje0,13  rødkål – 0,5  gul paprika – 0,5  gulrot – 1  løk – 2  fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ss honning

Hakk rødkål, paprika, gulrot og løk, og stek i en panne med Kikkoman Sesamolje. Tilsett hakket hvitløk. Bland Kikkoman Soyasaus med honningen. Hell oppi pannen og bland med grønnsakene og rispapirnudlene.

Steg 3

1 ss sesamfrø – 1  vårløk

Hakk vårløken. Dryss hakket vårløk og sesamfrø over retten og server.

Næringsinnhold (per porsjon):892 kJ / 213 kcal
6 gFett
5 gProtein
33 gKarbohydrater

Fiskesuppe med torsk og reker

Fiskesuppe med torsk og reker
Fiskesuppe med torsk og reker

Steg 1

1 ss smør – 3  fedd hvitløk – 0,25  gul paprika – 0,5  chilipepper

Skrell og hakk hvitløk. Skjær paprika og chilipepper i små terninger. Smelt smøret i en stekepanne på middels varme. Ha grønnsakene oppi pannen og stek i 1 minutt.

Steg 2

500 g silte tomater – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 liter grønnsakskraft

Varm opp grønnsakskraften. Hell i de silte tomatene og Kikkoman Soyasaus. La det småkoke i 10 minutter.

Steg 3

200 g reker – 300 g torskefilet – 0,5  lime – 1 dl kokosmelk – 1 bunt persille eller koriander

Hakk persille eller koriander. Pill rekene og fjern halene. Skjær torsken i store terninger. Ha torsken oppi suppen, tilsett deretter rekene 5 minutter senere. Kok i ytterligere 5 minutter. Krydre med limesaft og kokosmelk. Server med hakket persille eller koriander.

Næringsinnhold (per porsjon):1888 kJ / 451 kcal
21 gFett
56 gProtein
18 gKarbohydrater

Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus

Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus
Sommerruller med grønnsaker, reker og peanøttsaus

Steg 1

4  salatblader – 0,5  gulrot – 0,25  gul paprika – 0,13  rødkål

Vask grønnsakene. Skjær gulrot, paprika og rødkål i svært tynne strimler.

Steg 2

150 g reker – 1 ss smør – 1  fedd hvitløk – 0,25  chilipepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Vask rekene. Smelt smøret i en panne. Tilsett rekene og stek i 1 minutt. Tilsett knust hvitløk, oppskåret chilipepper og Kikkoman Soyasaus. Stek i ytterligere 3-4 minutter og la stå til avkjøling.

Steg 3

4  ark rispapir

Fukt rispapiret i lunkent vann. Fyll med grønnsaker og begynn å rulle det sammen. Tilsett rekene underveis og rull det fullstendig sammen.

Steg 4

2 ss peanøttsmør – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss limesaft – 1 ss limesaft – 4 ss vann

Rør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en bolle. Server sommerrullene med peanøttsausen.

Tip:

Vil du ha en vegansk variant, kan du erstatte rekene med finhakket tofu og rulle den inn sammen med grønnsakene etter steking.

Næringsinnhold (per porsjon):1532 kJ / 366 kcal
18,5 gFett
18 gProtein
30 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet