Fiskeretter med grønnkål og søtpotet

Torsk, grønnkål og søtpotet danner grunnlaget for disse fem enkle lunsjoppskriftene, som du kan steke i ovn eller panne, grille eller mikse. Sitron, hvitløk og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt tilfører dybde, mens egg, yoghurt og ris gir måltidene masse smakfull næring.

Ingredienser

65 dl
sitronsaft
1 ts
raspet ingefær
 ½ 
rød chili
1,1 kg
torskefilet
3 
søtpoteter
350 g
grønnkål
5 
egg
5 ½ 
fedd hvitløk
50 dl
melk
2 
sylteagurker
1 ss
kapers
105 g
yoghurt naturell
1 ss
vegetabilsk olje
2 
hamburgerbrød
1 ss
pinjekjerner
75 dl
olivenolje
1 ts
honning
3 ss
fastost, revet (parmesan eller grana padano)
150 g
arborioris
125 dl
hvitvin
500 dl
kyllingkraft
1 ½ ss
smør
1 ts
sesamfrø
1 klype
salt

Kremete risotto med grønnkål og torsk

Kremete risotto med grønnkål og torsk
Kremete risotto med grønnkål og torsk

Steg 1

1 ss olivenolje – 150 g arborioris – 125 dl hvitvin – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt500 dl kyllingkraft

Sauter risen i olivenolje i 1 minutt. Tilsett hvitvin og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og kok til væsken er absorbert. Tilsett kyllingkraften litt etter litt under hyppig omrøring.

Steg 2

55 g grønnkål – 0,5 ss fedd hvitløk – 0,25 ss pinjekjerner – 1 ss olivenolje – 0,5 ts sitronsaft – 0,5 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss smør

Vask og tørk grønnkålen, fjern deretter de seige stilkene og hakk grønnkålen. Ha 25 g grønnkål i en blender sammen med hvitløk, pinjekjerner, olivenolje, sitronsaft og ½ ts Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Kjør til du får en jevn blanding.

Når risen fra steg 1 er myk og har absorbert all væsken, tilsetter du resten av grønnkålen og koker i ytterligere 3 minutter. Tilsett litt mer kraft eller vann om det trengs. Avslutt med å røre inn smøret og halvparten av grønnkålpestoen.

Steg 3

150 g torskefilet – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1  fedd hvitløk, finhakket – 2 ts sitronsaft – 1 ss fastost, revet (parmesan eller grana padano)

Pensle torsken med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sitronsaft og finhakket hvitløk. Dampkok den i ca. 5 minutter. Server den oppå grønnkålrisottoen, ringle over resten av pestoen og dryss over revet fastost.

Tips

Du kan erstatte torsk med tofu hvis du ønsker en vegetarvariant. Tilsett en spiseskje fløte til risottoen for en rikere tekstur.

Næringsinnhold (per porsjon):2.261 kJ / 540 kcal
22 gFett
33 gProtein
45 gKarbohydrater

Torskepai med søtpotetbunn

Torskepai med søtpotetbunn
Torskepai med søtpotetbunn

Steg 1

1  søtpotet – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss Kikkoman ristet Sesamolje

Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver. Ringle over Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og Kikkoman Sesamolje, rør om forsiktig så skivene overtrekkes, og legg dem deretter tett sammen i bunnen av en paiform slik at de overlapper hverandre. Forstek i ovnen i 15 minutter ved 190 °C.

Steg 2

100 g grønnkål – 1  fedd hvitløk, hakket – 0,5 ss smør – 4  egg – 4 ss yoghurt – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt2 ss fastost, revet

Sauter hakket hvitløk og grønnkål i smøret. Visp yoghurten med eggene og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt i en bolle. Tilsett sautert grønnkål og revet ost. Rør om for å kombinere, og hell over søtpotetbunnen.

Steg 3

150 g torskefilet – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Skjær torskefileten i biter og legg dem oppå fyllet. Ringle over Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Stek paien i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Skjær den i 4 stykker og legg 2 per porsjon i matbokser.

Tips

Du kan lage søtpotetbunnen dagen i forveien og lagre den i kjøleskapet. Spinat og rucola er også gode alternativer til grønnkål.

Næringsinnhold (per porsjon):2.073 kJ / 495 kcal
28 gFett
30 gProtein
35 gKarbohydrater

Grillet torsk med søtpotetchips

Grillet torsk med søtpotetchips
Grillet torsk med søtpotetchips

Steg 1

1  sweet potato – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss Kikkoman ristet Sesamolje

Peel the sweet potato and cut into fries. Mix the Kikkoman Less Salt Soy Sauce with the Kikkoman Sesame Oil and toss the fries in the mixture. Spread them on an oven tray lined with baking paper and bake at 200°C for about 25 minutes.

Steg 2

75 g grønnkål – 1  fedd hvitløk, hakket – 0,75 ss pinjekjerner – 2 ss olivenolje – 1,5 ts sitronsaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Skrell søtpoteten og skjær den i chipsstaver. Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt med Kikkoman Sesamolje og vend chipsene inn i blandingen. Spre dem utover et stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.

Steg 3

1 ss olive oil – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts honey – 300 g cod

Bland olivenoljen med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og honning. Pensle torskefileten med marinaden og la stå til marinering i 10–15 minutter. Grill i 3–5 minutter på hver side. Server med søtpotetchips og grønnkålpestoen.

Tips

Chipsen blir enda sprøere hvis du bløtlegger den i kaldt vann på forhånd og deretter lar den tørke grundig før den stekes. Du kan lage pestoen på forhånd – den passer også godt til pasta og smørbrød.

Næringsinnhold (per porsjon):2.135 kJ / 510 kcal
25 gFett
35 gProtein
32 gKarbohydrater

Fiskeburger med grønnkål og yoghurtsaus

Fiskeburger med grønnkål og yoghurtsaus
Fiskeburger med grønnkål og yoghurtsaus

Steg 1

100 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil50 dl melk – 200 g torskefilet – 1  egg – 1  fedd hvitløk – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss vegetabilsk olje

Bløtlegg 30 g Kikkoman Panko i 50 ml melk og la det mykne. Miks torsk, egg, hvitløk og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt til en jevn blanding. Tilsett bløtlagt panko og bland godt. Lag to burgere og dekk dem med resten av den tørre Kikkoman Panko. Stek burgerne i vegetabilsk olje til de er gylne på begge sider.

Steg 2

60 g grønnkål – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts sesamfrø – 1 klype salt

Vask grønnkålen og tørk den grundig, fjern deretter de seige stilkene. Legg kålen i en bolle og ringle over Kikkoman Sesamolje. Tilsett salt og sesamfrø og rør om slik at kålen overtrekkes. Spre bladene utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen ved 160 °C i 10 minutter til kålen blir sprø.

Steg 3

2  sylteagurker – 2 ss kapers – 3 ss yoghurt – 2 ts sitronsaft – 1  fedd hvitløk – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Skjær sylteagurkene i små terninger og legg dem i en bolle. Tilsett kapers, yoghurt, sitronsaft, knust hvitløk og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Rør godt om så alt kombineres.

Steg 4

2  hamburgerbrød

Del hamburgerbrødene på midten og rist dem lett. Smør en skje med saus på det underste brødet, legg på fiskeburgeren, enda en skje med saus og ovnsstekt grønnkål. Topp med det øverste brødet.

Tips

Istedenfor hamburgerbrød kan du bruke wraps eller servere burgeren på salatblader. Vil du ha en spennende vri på smaken, kan du ha en klype karri eller litt hakket dill i sausen.

Næringsinnhold (per porsjon):2.219 kJ / 530 kcal
28 gFett
33 gProtein
35 gKarbohydrater

Ovnsbakt torsk med grønnkål og søtpotet

Ovnsbakt torsk med grønnkål og søtpotet
Ovnsbakt torsk med grønnkål og søtpotet

Steg 1

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt4 ts sitronsaft – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts raspet ingefær – 0,5  rød chili – 300 g torskefilet

Bland ingrediensene til marinaden, ha oppi torskefileten og la stå i kjøleskap i 20 minutter

Steg 2

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1  søtpotet – 60 g grønnkål

Skjær søtpoteten i terninger og legg dem i en ildfast form. Ringle over Kikkoman Sesamolje og bland godt. Forstek i ovnen ved 180 °C i 10 minutter. Tilsett torskefilet og grønnkål etter at bladene er vasket og tørket og seige stilker fjernet. Ringle resten av marinaden over retten og sett den i ovnen i ytterligere 15 minutter.

Tips

Ønsker du ekstra aroma, kan du ha litt raspet sitronskall oppi marinaden.

Næringsinnhold (per porsjon):1.633 kJ / 390 kcal
18 gFett
31 gProtein
24 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet