

Fiskeretter med grønnkål og søtpotet
Torsk, grønnkål og søtpotet danner grunnlaget for disse fem enkle lunsjoppskriftene, som du kan steke i ovn eller panne, grille eller mikse. Sitron, hvitløk og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt tilfører dybde, mens egg, yoghurt og ris gir måltidene masse smakfull næring.
Ingredienser
Kremete risotto med grønnkål og torsk


Steg 1

1 ss olivenolje – 150 g arborioris – 125 dl hvitvin – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 500 dl kyllingkraft
Sauter risen i olivenolje i 1 minutt. Tilsett hvitvin og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og kok til væsken er absorbert. Tilsett kyllingkraften litt etter litt under hyppig omrøring.
Steg 2

55 g grønnkål – 0,5 ss fedd hvitløk – 0,25 ss pinjekjerner – 1 ss olivenolje – 0,5 ts sitronsaft – 0,5 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss smør
Vask og tørk grønnkålen, fjern deretter de seige stilkene og hakk grønnkålen. Ha 25 g grønnkål i en blender sammen med hvitløk, pinjekjerner, olivenolje, sitronsaft og ½ ts Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Kjør til du får en jevn blanding.
Når risen fra steg 1 er myk og har absorbert all væsken, tilsetter du resten av grønnkålen og koker i ytterligere 3 minutter. Tilsett litt mer kraft eller vann om det trengs. Avslutt med å røre inn smøret og halvparten av grønnkålpestoen.
Steg 3

150 g torskefilet – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 fedd hvitløk, finhakket – 2 ts sitronsaft – 1 ss fastost, revet (parmesan eller grana padano)
Pensle torsken med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, sitronsaft og finhakket hvitløk. Dampkok den i ca. 5 minutter. Server den oppå grønnkålrisottoen, ringle over resten av pestoen og dryss over revet fastost.
Tips
Du kan erstatte torsk med tofu hvis du ønsker en vegetarvariant. Tilsett en spiseskje fløte til risottoen for en rikere tekstur.
Torskepai med søtpotetbunn


Steg 1

1 søtpotet – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje
Skrell søtpoteten og skjær den i tynne skiver. Ringle over Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og Kikkoman Sesamolje, rør om forsiktig så skivene overtrekkes, og legg dem deretter tett sammen i bunnen av en paiform slik at de overlapper hverandre. Forstek i ovnen i 15 minutter ved 190 °C.
Steg 2

100 g grønnkål – 1 fedd hvitløk, hakket – 0,5 ss smør – 4 egg – 4 ss yoghurt – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 2 ss fastost, revet
Sauter hakket hvitløk og grønnkål i smøret. Visp yoghurten med eggene og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt i en bolle. Tilsett sautert grønnkål og revet ost. Rør om for å kombinere, og hell over søtpotetbunnen.
Steg 3

150 g torskefilet – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Skjær torskefileten i biter og legg dem oppå fyllet. Ringle over Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Stek paien i ovnen ved 180 °C i 25 minutter. Skjær den i 4 stykker og legg 2 per porsjon i matbokser.
Tips
Du kan lage søtpotetbunnen dagen i forveien og lagre den i kjøleskapet. Spinat og rucola er også gode alternativer til grønnkål.
Grillet torsk med søtpotetchips


Steg 1

1 sweet potato – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje
Peel the sweet potato and cut into fries. Mix the Kikkoman Less Salt Soy Sauce with the Kikkoman Sesame Oil and toss the fries in the mixture. Spread them on an oven tray lined with baking paper and bake at 200°C for about 25 minutes.
Steg 2

75 g grønnkål – 1 fedd hvitløk, hakket – 0,75 ss pinjekjerner – 2 ss olivenolje – 1,5 ts sitronsaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Skrell søtpoteten og skjær den i chipsstaver. Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt med Kikkoman Sesamolje og vend chipsene inn i blandingen. Spre dem utover et stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.
Steg 3

1 ss olive oil – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts honey – 300 g cod
Bland olivenoljen med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og honning. Pensle torskefileten med marinaden og la stå til marinering i 10–15 minutter. Grill i 3–5 minutter på hver side. Server med søtpotetchips og grønnkålpestoen.
Tips
Chipsen blir enda sprøere hvis du bløtlegger den i kaldt vann på forhånd og deretter lar den tørke grundig før den stekes. Du kan lage pestoen på forhånd – den passer også godt til pasta og smørbrød.
Fiskeburger med grønnkål og yoghurtsaus


Steg 1

100 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 50 dl melk – 200 g torskefilet – 1 egg – 1 fedd hvitløk – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss vegetabilsk olje
Bløtlegg 30 g Kikkoman Panko i 50 ml melk og la det mykne. Miks torsk, egg, hvitløk og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt til en jevn blanding. Tilsett bløtlagt panko og bland godt. Lag to burgere og dekk dem med resten av den tørre Kikkoman Panko. Stek burgerne i vegetabilsk olje til de er gylne på begge sider.
Steg 2

60 g grønnkål – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts sesamfrø – 1 klype salt
Vask grønnkålen og tørk den grundig, fjern deretter de seige stilkene. Legg kålen i en bolle og ringle over Kikkoman Sesamolje. Tilsett salt og sesamfrø og rør om slik at kålen overtrekkes. Spre bladene utover et stekebrett med bakepapir. Stek i ovnen ved 160 °C i 10 minutter til kålen blir sprø.
Steg 3

2 sylteagurker – 2 ss kapers – 3 ss yoghurt – 2 ts sitronsaft – 1 fedd hvitløk – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Skjær sylteagurkene i små terninger og legg dem i en bolle. Tilsett kapers, yoghurt, sitronsaft, knust hvitløk og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Rør godt om så alt kombineres.
Steg 4

2 hamburgerbrød
Del hamburgerbrødene på midten og rist dem lett. Smør en skje med saus på det underste brødet, legg på fiskeburgeren, enda en skje med saus og ovnsstekt grønnkål. Topp med det øverste brødet.
Tips
Istedenfor hamburgerbrød kan du bruke wraps eller servere burgeren på salatblader. Vil du ha en spennende vri på smaken, kan du ha en klype karri eller litt hakket dill i sausen.
Ovnsbakt torsk med grønnkål og søtpotet


Steg 1

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 4 ts sitronsaft – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts raspet ingefær – 0,5 rød chili – 300 g torskefilet
Bland ingrediensene til marinaden, ha oppi torskefileten og la stå i kjøleskap i 20 minutter
Steg 2

1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 søtpotet – 60 g grønnkål
Skjær søtpoteten i terninger og legg dem i en ildfast form. Ringle over Kikkoman Sesamolje og bland godt. Forstek i ovnen ved 180 °C i 10 minutter. Tilsett torskefilet og grønnkål etter at bladene er vasket og tørket og seige stilker fjernet. Ringle resten av marinaden over retten og sett den i ovnen i ytterligere 15 minutter.
Tips
Ønsker du ekstra aroma, kan du ha litt raspet sitronskall oppi marinaden.
Oppdag mer