Veganske lunsjretter – gresskarvafler, blomkålscurry, tortilla med blomkål

En herlig trio av velsmakende veganretter: gresskar- og gulrotvafler med spicy tempeh, en mettende blomkål-spinatcurry, og grønnsaksbiter med aromatisk BBQ-blomkål i tortilla. Minimalt med innkjøp, maksimal smak.

Ingredienser

320 g
vegansk yoghurt naturell
1,2 dl
plantemelk
60 g
gresskarpuré
1 
gulrot
250 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
100 g
tempeh
100 g
sopp
1 ss
srirachasaus
1 ss
brunt sukker
2 
fedd hvitløk
150 g
spinat
1 
løk
1 ts
karripasta
4 
tomater
400 g
blomkål
2 ½ dl
kokosmelk
40 g
cashewnøtter
100 g
ris
1 bunt
koriander
1 ts
røkt paprikapulver
 ½ ts
pepper
1,8 dl
vann
1 
romanosalat
2 
tortillaer

Tortilla med teriyakiblomkål, romanosalat og tomater

Tortilla med teriyakiblomkål, romanosalat og tomater
Tortilla med teriyakiblomkål, romanosalat og tomater

Steg 1

200 g blomkål – 100 g hvetemel – 1 ts røkt paprikapulver – 0,5 ts pepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt0,6 dl vann – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje

Skjær blomkålen i buketter.

Bland mel, paprikapulver, pepper, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, vann og Kikkoman Sesamolje til en jevn røre. Dypp hver bukett i røren og legg den på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett i stekeovnen ved 200 °C i 20 minutter.

 

Steg 2

120 dl Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk1  romanosalat – 1  tomat – 2  tortillaer

Dypp de stekte blomkålsbukettene i Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk og legg dem tilbake på stekebrettet. Stek dem i ytterligere 5 minutter.

Del salaten i blader, og skjær tomaten i båter. Smør resten av Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk på tortillaene, legg på salat, blomkål og tomat, og rull dem sammen.

Tip:

Du kan berike tortillaen ytterligere med ekstra grønnsaker som rødløk, paprika eller frisk agurk.

Næringsinnhold (per porsjon):2937.17 kJ / 702 kcal
25 gFett
17,8 gProtein
90 gKarbohydrater

Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris

Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris
Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris

Steg 1

3  tomater – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1  løk – 1  fedd hvitløk – 1 ts karripasta – 50 g spinat – 1,2 dl vann – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Blansjer og skrell tomatene, skjær dem i terninger. Hakk og stek løken i Kikkoman Sesamolje. Tilsett hvitløksfedd og karripasta. Rør om. Tilsett spinat, tomater, vann og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.

Steg 2

200 g blomkål – 2,5 dl kokosmelk

Skjær blomkålen i små buketter. Ha blomkålen og kokosmelken oppi sausen. Legg på lokk og kok i 10 minutter.

Steg 3

40 g cashewnøtter – 100 g ris – 1 bunt koriander

Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne.

Kok risen og ha den deretter i bokser. Hell currysausen over dem og dryss over nøtter og fersk koriander.

 

Tip:

Vil du ha en sterkere kryddersmak, kan du bruke mer karripasta eller krydre med en klype chilipepper.

Næringsinnhold (per porsjon):2022 kJ / 483 kcal
35,5 gFett
13 gProtein
31,7 gKarbohydrater

Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat

Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat
Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat

Steg 1

320 g vegansk yoghurt naturell – 1,2 dl plantemelk – 60 g gresskarpuré – 1  gulrot – 150 g hvetemel – 1 ts bakepulver – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Rasp gulroten. Bland yoghurt med plantemelk, gresskarpuré, gulrot, melk, bakepulver og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. 

Stek 2 eller 4 vafler av røren (avhengig av størrelsen på vaffeljernet – et større jern gir 2 vafler av disse mengdene).

 

Steg 2

100 g tempeh – 100 g sopp – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss srirachasaus – 1,5  Kikkoman ristet Sesamolje1 ss brunt sukker

Skjær tempeh i terninger og del soppen i fire.
Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, srirachasaus, 1 spiseskje Kikkoman Sesamolje og sukker i en bolle. Mariner tempeh-terningene i denne blandingen i 15 minutter.

Hell den resterende ½ spiseskjeen Kikkoman Soyasaus i en stekepanne. Tilsett soppen og stek i 1 minutt. Tilsett tempeh med marinaden og stek i 3 minutter.

 

Steg 3

0,5 ss Kikkoman ristet Sesamolje1  fedd hvitløk – 100 g spinat – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Hakk hvitløken og stek den sammen med spinaten i Kikkoman Sesamolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland.

Steg 4

Legg soppen sammen med tempeh og spinat på de ferdigstekte vaflene.

Tip:

Du kan også bruke kremete tofu istedenfor tempeh.

Næringsinnhold (per porsjon):2939 kJ / 702 kcal
20 gFett
24 gProtein
97,7 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet