

Veganske lunsjretter – gresskarvafler, blomkålscurry, tortilla med blomkål
En herlig trio av velsmakende veganretter: gresskar- og gulrotvafler med spicy tempeh, en mettende blomkål-spinatcurry, og grønnsaksbiter med aromatisk BBQ-blomkål i tortilla. Minimalt med innkjøp, maksimal smak.
Ingredienser
Tortilla med teriyakiblomkål, romanosalat og tomater


Steg 1

200 g blomkål – 100 g hvetemel – 1 ts røkt paprikapulver – 0,5 ts pepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 0,6 dl vann – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje
Skjær blomkålen i buketter.
Bland mel, paprikapulver, pepper, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, vann og Kikkoman Sesamolje til en jevn røre. Dypp hver bukett i røren og legg den på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett i stekeovnen ved 200 °C i 20 minutter.
Steg 2

120 dl Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk – 1 romanosalat – 1 tomat – 2 tortillaer
Dypp de stekte blomkålsbukettene i Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk og legg dem tilbake på stekebrettet. Stek dem i ytterligere 5 minutter.
Del salaten i blader, og skjær tomaten i båter. Smør resten av Kikkoman Teriyaki Saus med Ristet Hvitløk på tortillaene, legg på salat, blomkål og tomat, og rull dem sammen.
Tip:
Du kan berike tortillaen ytterligere med ekstra grønnsaker som rødløk, paprika eller frisk agurk.
Curry med blomkål, cashewnøtter og spinat med ris


Steg 1

3 tomater – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 løk – 1 fedd hvitløk – 1 ts karripasta – 50 g spinat – 1,2 dl vann – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Blansjer og skrell tomatene, skjær dem i terninger. Hakk og stek løken i Kikkoman Sesamolje. Tilsett hvitløksfedd og karripasta. Rør om. Tilsett spinat, tomater, vann og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.
Steg 2

200 g blomkål – 2,5 dl kokosmelk
Skjær blomkålen i små buketter. Ha blomkålen og kokosmelken oppi sausen. Legg på lokk og kok i 10 minutter.
Steg 3

40 g cashewnøtter – 100 g ris – 1 bunt koriander
Rist cashewnøttene i en tørr stekepanne.
Kok risen og ha den deretter i bokser. Hell currysausen over dem og dryss over nøtter og fersk koriander.
Tip:
Vil du ha en sterkere kryddersmak, kan du bruke mer karripasta eller krydre med en klype chilipepper.
Veganske gresskar- og gulrotvafler med tempeh og sopp med spinat


Steg 1

320 g vegansk yoghurt naturell – 1,2 dl plantemelk – 60 g gresskarpuré – 1 gulrot – 150 g hvetemel – 1 ts bakepulver – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Rasp gulroten. Bland yoghurt med plantemelk, gresskarpuré, gulrot, melk, bakepulver og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt.
Stek 2 eller 4 vafler av røren (avhengig av størrelsen på vaffeljernet – et større jern gir 2 vafler av disse mengdene).
Steg 2

100 g tempeh – 100 g sopp – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss srirachasaus – 1,5 Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss brunt sukker
Skjær tempeh i terninger og del soppen i fire.
Bland Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, srirachasaus, 1 spiseskje Kikkoman Sesamolje og sukker i en bolle. Mariner tempeh-terningene i denne blandingen i 15 minutter.
Hell den resterende ½ spiseskjeen Kikkoman Soyasaus i en stekepanne. Tilsett soppen og stek i 1 minutt. Tilsett tempeh med marinaden og stek i 3 minutter.
Steg 3

0,5 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 fedd hvitløk – 100 g spinat – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Hakk hvitløken og stek den sammen med spinaten i Kikkoman Sesamolje. Tilsett Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og bland.
Steg 4

Legg soppen sammen med tempeh og spinat på de ferdigstekte vaflene.
Tip:
Du kan også bruke kremete tofu istedenfor tempeh.
Oppdag mer