Kjappe lunsjretter – misoramen på glass, stekt grønnsaksramen, pak choy-salat

En rask rett med ramen og fersk salat som nesten lager seg selv, lekre misonudler i peanøttsaus med grønnsaker, og pak choy-kål med ristede peanøtter i misodressing. Klar, ferdig, lag!

Ingredienser

3 ts
misopasta
1 ts
konsentrert grønnsaksfond
1 ts
srirachasaus
 ½ ts
malt ingefær
 ½ ts
chilipulver
300 g
pak choy
2 
gulrøtter
100 g
tofu
80 g
edamamebønner uten belg
250 g
instant ramennudler
1 
løk
2 
fedd hvitløk
1 ss
peanøttsmør
2 ss
sitronsaft
2 ts
sukker
60 dl
vann
Vårløk til garnering
1 
agurk
1 ts
riseddik
4 ss
peanøtter

Pak choy-salat med agurk, gulrot og peanøtter

Pak choy-salat med agurk, gulrot og peanøtter
Pak choy-salat med agurk, gulrot og peanøtter

Steg 1

100 g pak choy – 1  gulrot – 1  agurk

Hakk pak choy, rasp gulroten, og skjær agurken i skiver.

Steg 2

1 ss sitronsaft – 4 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts riseddik – 1 ts sukker – 1 ts misopasta – 1  fedd hvitløk – 0,25 ts malt ingefær – 2 ss peanøtter

Bland sitronsaft, Kikkoman Sesamolje, Kikkoman Soyasaus, riseddik, sukker, misopasta, knust hvitløk og malt ingefær i en bolle.

Rist peanøttene i en tørr stekepanne.

 

Steg 3

1  vårløk

Hakk vårløken. Bland grønnsakene med sausen du har laget, og dryss over ristede peanøtter og vårløk.

Tip:

Bland salaten med dressingen 15 minutter før servering.

Næringsinnhold (per porsjon):804 kJ / 192 kcal
13,6 gFett
6,3 gProtein
9,5 gKarbohydrater

Misonudler og grønnsaker i peanøttsaus

Misonudler og grønnsaker i peanøttsaus
Misonudler og grønnsaker i peanøttsaus

Steg 1

150 g instant ramennudler – 100 g pak choy – 1  løk – 0,5  gulrot – 30 g edamamebønner uten belg – 1  fedd hvitløk – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje

Kok nudlene etter anvisningene på pakken. 

Finhakk grønnsakene og stek i Kikkoman Sesamolje i 2 minutter under hyppig omrøring.

 

Steg 2

1 ss peanøttsmør – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts misopasta – 0,25 ts chilipulver – 1 ss sitronsaft – 1 ts sukker – 60 dl vann

Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha dem oppi stekepannen sammen med grønnsakene. Tilsett de kokte nudlene og rør om.

Steg 3

1  vårløk – 2 ss peanøtter

Hakk peanøttene og vårløken. Legg nudlene i bokser og dryss over vårløk og peanøtter.

Næringsinnhold (per porsjon):2192 kJ / 523.5 kcal
19,5 gFett
14,9 gProtein
68,2 gKarbohydrater

Ramen på glass

Ramen på glass
Ramen på glass

Steg 1

1 ts misopasta – 1 ts konsentrert grønnsaksfond – 2 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts srirachasaus – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,25 ts malt ingefær – 0,25 ts chilipulver

Fordel misopasta, grønnsaksfond, Kikkoman Sesamolje, srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, malt ingefær og chilipulver likt i to glass.

Steg 2

100 g pak choy – 0,5  gulrot – 100 g tofu – 50 g edamamebønner uten belg – 100 g instant ramennudler

Finhakk pak choy, skjær gulroten i tynne staver og tofuen i terninger. Legg grønnsakene og tofuen i glassene. Tilsett edamame og nudler.

Hell kokende vann over ingrediensene, vent i 5 minutter og rør om. Server.

 

Tip:

Når du kjøper instant nudler, pass på at de ikke trenger koking, bare 5 minutters bløtlegging i kokende vann.

Næringsinnhold (per porsjon):1017 kJ / 243 kcal
8 gFett
11,1 gProtein
33,6 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet