

Kjappe lunsjretter – misoramen på glass, stekt grønnsaksramen, pak choy-salat
En rask rett med ramen og fersk salat som nesten lager seg selv, lekre misonudler i peanøttsaus med grønnsaker, og pak choy-kål med ristede peanøtter i misodressing. Klar, ferdig, lag!
Ingredienser
Pak choy-salat med agurk, gulrot og peanøtter


Steg 1

100 g pak choy – 1 gulrot – 1 agurk
Hakk pak choy, rasp gulroten, og skjær agurken i skiver.
Steg 2

1 ss sitronsaft – 4 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts riseddik – 1 ts sukker – 1 ts misopasta – 1 fedd hvitløk – 0,25 ts malt ingefær – 2 ss peanøtter
Bland sitronsaft, Kikkoman Sesamolje, Kikkoman Soyasaus, riseddik, sukker, misopasta, knust hvitløk og malt ingefær i en bolle.
Rist peanøttene i en tørr stekepanne.
Steg 3

1 vårløk
Hakk vårløken. Bland grønnsakene med sausen du har laget, og dryss over ristede peanøtter og vårløk.
Tip:
Bland salaten med dressingen 15 minutter før servering.
Misonudler og grønnsaker i peanøttsaus


Steg 1

150 g instant ramennudler – 100 g pak choy – 1 løk – 0,5 gulrot – 30 g edamamebønner uten belg – 1 fedd hvitløk – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje
Kok nudlene etter anvisningene på pakken.
Finhakk grønnsakene og stek i Kikkoman Sesamolje i 2 minutter under hyppig omrøring.
Steg 2

1 ss peanøttsmør – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts misopasta – 0,25 ts chilipulver – 1 ss sitronsaft – 1 ts sukker – 60 dl vann
Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha dem oppi stekepannen sammen med grønnsakene. Tilsett de kokte nudlene og rør om.
Steg 3

1 vårløk – 2 ss peanøtter
Hakk peanøttene og vårløken. Legg nudlene i bokser og dryss over vårløk og peanøtter.
Ramen på glass


Steg 1

1 ts misopasta – 1 ts konsentrert grønnsaksfond – 2 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts srirachasaus – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,25 ts malt ingefær – 0,25 ts chilipulver
Fordel misopasta, grønnsaksfond, Kikkoman Sesamolje, srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, malt ingefær og chilipulver likt i to glass.
Steg 2

100 g pak choy – 0,5 gulrot – 100 g tofu – 50 g edamamebønner uten belg – 100 g instant ramennudler
Finhakk pak choy, skjær gulroten i tynne staver og tofuen i terninger. Legg grønnsakene og tofuen i glassene. Tilsett edamame og nudler.
Hell kokende vann over ingrediensene, vent i 5 minutter og rør om. Server.
Tip:
Når du kjøper instant nudler, pass på at de ikke trenger koking, bare 5 minutters bløtlegging i kokende vann.
Oppdag mer