Lette og enkle kalkunretter

Fem varierte måltider med kalkun, grønnsaker og ris – lette å lage og fulle av milde, men karakteristiske smaker. Kikkoman Soyasaus setter dybde og en smak av umami på alle rettene.

Ingredienser

105 dl
vegetabilsk olje
4 
rødløk
650 g
kalkunkjøttdeig
1 ½ ts
røkt paprikapulver
2 
squash
350 g
sukkermais på boks
200 g
jasminris
1 ts
sesamfrø
2 ss
hakket vårløk
11 
egg
2 ts
pepper
1 
salat
120 g
yoghurt naturell
100 g
mozzarellaost
250 g
cherrytomater
 ½ ts
honning

Rissalat med squash og egg

Rissalat med squash og egg
Rissalat med squash og egg

Steg 1

100 g jasminris – 1 ss vegetabilsk olje – 1  squash – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ts røkt paprikapulver

Kok jasminrisen i henhold til anvisningene på pakken. Skjær squashen i skiver og sauter i vegetabilsk olje med Kikkoman Soyasaus og paprikapulver i 3 minutter. Sett til side.

Steg 2

2  egg – 2 ss yoghurt naturell – 0,5 ts røkt paprikapulver – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus100 g sukkermais på boks – 1  rødløk

Stek eggene i pannen som ble brukt til squash. Bland yoghurten med paprikapulver og Kikkoman Soyasaus. Skrell og hakk rødløken. I en matboks legger du lagvis: en fjerdedel av den kokte risen, deretter halvparten av den sauterte squashen, halvparten av sukkermaisen og halvparten av rødløken, etterfulgt av enda en fjerdedel av risen. Øs over halvparten av yoghurtsausen. Gjør det samme i den andre matboksen.

Steg 3

0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ts pepper – 1 ss hakket vårløk

Legg de stekte eggene øverst i matboksene. Dryss over pepper, ringle over Kikkoman Soyasaus og topp med hakket vårløk.

Tips

Ønsker du en vegansk variant, kan du bytte ut eggene med grillet halloumi eller avokado. Soya-yoghurtdressingen fungerer også bra som dipp til stekte grønnsaker.

Næringsinnhold (per porsjon):2.052 kJ / 490 kcal
24 gFett
22 gProtein
45 gKarbohydrater

Salatwraps med kalkun og dressing

Salatwraps med kalkun og dressing
Salatwraps med kalkun og dressing

Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 1  rødløk, hakket – 150 g kalkunkjøttdeig – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,25  squash, skåret i tynne skiver – 6  store salatblader – 50 g cherrytomater

Varm vegetabilsk olje i en panne og sauter hakket rødløk (kun halvparten), kjøttdeig, Kikkoman Soyasaus og squash i ca. 5 minutter, til væsken har fordampet. Øs kalkun-squashfyllet oppå salatbladene. Del cherrytomatene i to, og legg dem på toppen sammen med resten av rødløken.

Steg 2

2 ss yoghurt naturell – 0,5 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Lag en enkel dressing ved å blande yoghurten med Kikkoman Soyasaus. Ringle over soya-yoghurtdressingen og legg wrapsene i en beholder.

Tips

Du kan bytte ut salatbladene med en tortilla om du ønsker. Denne dressingen fungerer også fint med grillgrønnsaker eller som en kjapp salatdressing.

Næringsinnhold (per porsjon):1.759 kJ / 420 kcal
20 gFett
27 gProtein
24 gKarbohydrater

Frittata med kalkun og grønnsaker

Frittata med kalkun og grønnsaker
Frittata med kalkun og grønnsaker

Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 0,5  rødløk, hakket – 150 g kalkunkjøttdeig – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,25  squash, skåret i tynne skiver – 100 g sukkermais på boks

Varm opp vegetabilsk olje i en panne og sauter hakket rødløk, kjøttdeig, Kikkoman Soyasaus og squash i ca. 5 minutter, til væsken har fordampet. Rør inn avsilt sukkermais og stek i ytterligere 1 minutt. La deretter blandingen avkjøle seg litt.

Steg 2

6  eggs – 2,5 ss yoghurt naturell – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts pepper – 1 ss vegetabilsk olje

Pisk eggene sammen med yoghurt, Kikkoman Soyasaus og pepper. Tilsett den avkjølte kylling- og grønnsaksblandingen og rør om så ingrediensene kombineres. Varm opp vegetabilsk olje i en ovnfast stekepanne, hell i eggeblandingen og kok på lav varme i 5 minutter.

Steg 3

100 g mozzarellaost – 100 g cherrytomater

Del cherrytomatene i to og legg dem med skjæresiden opp på frittataen. Topp med revet mozzarella. Sett stekepannen i en forvarmet ovn ved 180 °C og stek i ca. 20 minutter eller til eggeblandingen har stivnet helt.

Steg 4

0,5 ss vegetabilsk olje – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ts honning – 100 g cherrytomater – 1 håndfull håndfull salatblader

Del cherrytomatene i to og ha dem oppi salaten. Visp sammen vegetabilsk olje, Kikkoman Soyasaus og honning, og vend inn i salaten. Server som tilbehør til frittataen.

Tips

Denne frittataen holder seg godt over natten og kan serveres som lunsj dagen derpå, så lenge den lagres kaldt med salaten ved siden av.

Næringsinnhold (per porsjon):2.303 kJ / 550 kcal
28 gFett
38 gProtein
27 gKarbohydrater

Små kalkunburgere med yoghurtdipp

Små kalkunburgere med yoghurtdipp
Små kalkunburgere med yoghurtdipp

Steg 1

200 g kalkunkjøttdeig – 1  egg (rått) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ts pepper – 3 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1,5 ss vegetabilsk olje

Bland kalkunkjøttdeig, egg, Kikkoman Soyasaus, pepper og 1 ss Kikkoman Panko. Lag små burgerkaker, overtrekk dem med resten av Kikkoman Panko og stek på hver side i vegetabilsk olje til de er gylne og gjennomstekt.

Steg 2

Noen salatblader – 0,5  rødløk – 50 g sukkermais på boks – 1 ss yoghurt naturell – 0,25 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2  egg (hardkokte)

Skjær rødløken i tynne skiver og bland den med salat og sukkermais i en bolle. Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus for å lage en enkel dressing, ha den deretter oppi salaten og bland godt. Del eggene i kvarter og legg dem på toppen. Server miniburgerne med salaten.

Tips

Stek burgerne i ovnen istedenfor i pannen hvis du vil ha et lettere alternativ. Dippen smaker enda bedre dersom den lages dagen i forveien, ettersom smakene da får tid til å utvikle seg.

Næringsinnhold (per porsjon):2.135 kJ / 510 kcal
24 gFett
34 gProtein
36 gKarbohydrater

Risbolle med kalkun og squash

Risbolle med kalkun og squash
Risbolle med kalkun og squash

Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 1  rødløk – 150 g kalkunkjøttdeig – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ts røkt paprikapulver – 0,5  squash

Sauter hakket rødløk og oppskåret squash i vegetabilsk olje. Tilsett kalkunkjøttdeig, Kikkoman Soyasaus og paprikapulver. Stek i 3–4 minutter til kjøttet er gjennomstekt og squashen litt mørnet.

Steg 2

100 g sukkermais på boks – 100 g jasminris – 1 ts sesamfrø – 1 ss hakket vårløk – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Legg kokt ris, sukkermais og sautert kjøtt lagvis med squash og rødløk i en bolle. Dryss over sesamfrø og vårløk, og ringle over Kikkoman Soyasaus.

Tips

Smaker også godt kald og gjør seg veldig bra som lunsj på tur eller i matpausen. Ønsker du en lavkarbovariant, kan du bytte ut risen med blomkålris eller dampkokt brokkoli.

Næringsinnhold (per porsjon):1.989 kJ / 475 kcal
15 gFett
30 gProtein
50 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet