

Lette og enkle kalkunretter
Fem varierte måltider med kalkun, grønnsaker og ris – lette å lage og fulle av milde, men karakteristiske smaker. Kikkoman Soyasaus setter dybde og en smak av umami på alle rettene.
Rissalat med squash og egg


Steg 1

100 g jasminris – 1 ss vegetabilsk olje – 1 squash – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ts røkt paprikapulver
Kok jasminrisen i henhold til anvisningene på pakken. Skjær squashen i skiver og sauter i vegetabilsk olje med Kikkoman Soyasaus og paprikapulver i 3 minutter. Sett til side.
Steg 2

2 egg – 2 ss yoghurt naturell – 0,5 ts røkt paprikapulver – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 100 g sukkermais på boks – 1 rødløk
Stek eggene i pannen som ble brukt til squash. Bland yoghurten med paprikapulver og Kikkoman Soyasaus. Skrell og hakk rødløken. I en matboks legger du lagvis: en fjerdedel av den kokte risen, deretter halvparten av den sauterte squashen, halvparten av sukkermaisen og halvparten av rødløken, etterfulgt av enda en fjerdedel av risen. Øs over halvparten av yoghurtsausen. Gjør det samme i den andre matboksen.
Steg 3

0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ts pepper – 1 ss hakket vårløk
Legg de stekte eggene øverst i matboksene. Dryss over pepper, ringle over Kikkoman Soyasaus og topp med hakket vårløk.
Tips
Ønsker du en vegansk variant, kan du bytte ut eggene med grillet halloumi eller avokado. Soya-yoghurtdressingen fungerer også bra som dipp til stekte grønnsaker.
Salatwraps med kalkun og dressing


Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 1 rødløk, hakket – 150 g kalkunkjøttdeig – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,25 squash, skåret i tynne skiver – 6 store salatblader – 50 g cherrytomater
Varm vegetabilsk olje i en panne og sauter hakket rødløk (kun halvparten), kjøttdeig, Kikkoman Soyasaus og squash i ca. 5 minutter, til væsken har fordampet. Øs kalkun-squashfyllet oppå salatbladene. Del cherrytomatene i to, og legg dem på toppen sammen med resten av rødløken.
Steg 2

2 ss yoghurt naturell – 0,5 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Lag en enkel dressing ved å blande yoghurten med Kikkoman Soyasaus. Ringle over soya-yoghurtdressingen og legg wrapsene i en beholder.
Tips
Du kan bytte ut salatbladene med en tortilla om du ønsker. Denne dressingen fungerer også fint med grillgrønnsaker eller som en kjapp salatdressing.
Frittata med kalkun og grønnsaker


Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 0,5 rødløk, hakket – 150 g kalkunkjøttdeig – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,25 squash, skåret i tynne skiver – 100 g sukkermais på boks
Varm opp vegetabilsk olje i en panne og sauter hakket rødløk, kjøttdeig, Kikkoman Soyasaus og squash i ca. 5 minutter, til væsken har fordampet. Rør inn avsilt sukkermais og stek i ytterligere 1 minutt. La deretter blandingen avkjøle seg litt.
Steg 2

6 eggs – 2,5 ss yoghurt naturell – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts pepper – 1 ss vegetabilsk olje
Pisk eggene sammen med yoghurt, Kikkoman Soyasaus og pepper. Tilsett den avkjølte kylling- og grønnsaksblandingen og rør om så ingrediensene kombineres. Varm opp vegetabilsk olje i en ovnfast stekepanne, hell i eggeblandingen og kok på lav varme i 5 minutter.
Steg 3

100 g mozzarellaost – 100 g cherrytomater
Del cherrytomatene i to og legg dem med skjæresiden opp på frittataen. Topp med revet mozzarella. Sett stekepannen i en forvarmet ovn ved 180 °C og stek i ca. 20 minutter eller til eggeblandingen har stivnet helt.
Steg 4

0,5 ss vegetabilsk olje – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ts honning – 100 g cherrytomater – 1 håndfull håndfull salatblader
Del cherrytomatene i to og ha dem oppi salaten. Visp sammen vegetabilsk olje, Kikkoman Soyasaus og honning, og vend inn i salaten. Server som tilbehør til frittataen.
Tips
Denne frittataen holder seg godt over natten og kan serveres som lunsj dagen derpå, så lenge den lagres kaldt med salaten ved siden av.
Små kalkunburgere med yoghurtdipp


Steg 1

200 g kalkunkjøttdeig – 1 egg (rått) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ts pepper – 3 ss Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil – 1,5 ss vegetabilsk olje
Bland kalkunkjøttdeig, egg, Kikkoman Soyasaus, pepper og 1 ss Kikkoman Panko. Lag små burgerkaker, overtrekk dem med resten av Kikkoman Panko og stek på hver side i vegetabilsk olje til de er gylne og gjennomstekt.
Steg 2

Noen salatblader – 0,5 rødløk – 50 g sukkermais på boks – 1 ss yoghurt naturell – 0,25 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 egg (hardkokte)
Skjær rødløken i tynne skiver og bland den med salat og sukkermais i en bolle. Bland yoghurten med Kikkoman Soyasaus for å lage en enkel dressing, ha den deretter oppi salaten og bland godt. Del eggene i kvarter og legg dem på toppen. Server miniburgerne med salaten.
Tips
Stek burgerne i ovnen istedenfor i pannen hvis du vil ha et lettere alternativ. Dippen smaker enda bedre dersom den lages dagen i forveien, ettersom smakene da får tid til å utvikle seg.
Risbolle med kalkun og squash


Steg 1

1 ss vegetabilsk olje – 1 rødløk – 150 g kalkunkjøttdeig – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ts røkt paprikapulver – 0,5 squash
Sauter hakket rødløk og oppskåret squash i vegetabilsk olje. Tilsett kalkunkjøttdeig, Kikkoman Soyasaus og paprikapulver. Stek i 3–4 minutter til kjøttet er gjennomstekt og squashen litt mørnet.
Steg 2

100 g sukkermais på boks – 100 g jasminris – 1 ts sesamfrø – 1 ss hakket vårløk – 0,5 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Legg kokt ris, sukkermais og sautert kjøtt lagvis med squash og rødløk i en bolle. Dryss over sesamfrø og vårløk, og ringle over Kikkoman Soyasaus.
Tips
Smaker også godt kald og gjør seg veldig bra som lunsj på tur eller i matpausen. Ønsker du en lavkarbovariant, kan du bytte ut risen med blomkålris eller dampkokt brokkoli.
Oppdag mer