

Lunsjretter med laks og poteter
Et fiskekalas med en trio av kjappe og smakfulle måltider der saftig, mør laks sitter i førersetet. Disse oppskriftene er enkle, men sørger likevel for en maksimal smaksopplevelse med minimale forberedelser.
Laksefrittata


Steg 1

4 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts pepper – 60 g kokte poteter – 0,25 bunt grønn asparges – 150 g bakt laks
Pisk eggene med gaffel sammen med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og pepper. Bland med oppskårede poteter, hakket asparges og laks skåret i terninger.
Steg 2

1 ss olivenolje – 1 ss persille – 20 g ruccola
Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Tilsett eggeblandingen og stek under lokk til eggene stivner. Garner med persille og server på ruccolaen.
Sandwicher med laksepålegg


Steg 1

150 g bakt laks – 0,5 lime (kun saften) – 0,5 sitron (kun saften) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ss hakket persille
Fjern skinnet fra laksen, smuldre den med gaffel og bland den med sitronsaft, limesaft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og persille.
Steg 2

4 skive surdeigsbrød – 20 g ruccola
Smør laksepålegget på 2 brødskiver og legg ruccolaen oppå. Lukk sandwichene med de 2 siste brødskivene.
Steg 3

0,25 bunt grønn asparges – 1 ss olivenolje – 1 ss sesamfrø
Stek aspargesen i olivenolje, dryss over sesamfrø og server sammen med sandwichene.
Sitrusbakt laks


Steg 1

250 g laksefilet – 2 ss olivenolje – 1 ts pepper – 1 ss hakket persille – 0,5 sitron – 0,5 lime – 0,5 bunt bunt grønn asparges – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt
Gni inn laksefileten med 1 ss olivenolje, pepper og persille. Skjær lime og sitron i skiver og legg dem oppå fisken. Gni inn aspargesen med 1 ss olivenolje og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Stek aspargesen sammen med fisken i stekeovn ved 180 °C i 20 minutter.
Steg 2

300 g kokte poteter – 1 ss olivenolje – 1 ss sesamfrø
Del potetene i fire. Stek dem i olivenolje og dryss over sesamfrø.
Steg 3

40 g ruccola – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt – 1 ts cidereddik – 1 ts honning
Bland godt alle ingrediensene til dressingen og hell den over ruccolaen. Server med bakt laks og poteter.
Oppdag mer