Lunsjretter med laks og poteter

Et fiskekalas med en trio av kjappe og smakfulle måltider der saftig, mør laks sitter i førersetet. Disse oppskriftene er enkle, men sørger likevel for en maksimal smaksopplevelse med minimale forberedelser.

Ingredienser

550 g
laksefilet
1 bunt
grønn asparges
360 g
kokte poteter
4 skive
surdeigsbrød
4 
egg
1 
sitron
1 
lime
2 ts
pepper
6 ss
olivenolje
2 ss
sesamfrø
80 g
ruccola
1 ts
cidereddik
1 ts
honning
3 ss
persille

Laksefrittata

Laksefrittata
Laksefrittata

Steg 1

4  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts pepper – 60 g kokte poteter – 0,25 bunt grønn asparges – 150 g bakt laks

Pisk eggene med gaffel sammen med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og pepper. Bland med oppskårede poteter, hakket asparges og laks skåret i terninger.

Steg 2

1 ss olivenolje – 1 ss persille – 20 g ruccola

Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Tilsett eggeblandingen og stek under lokk til eggene stivner. Garner med persille og server på ruccolaen.

Næringsinnhold (per porsjon):1623 kJ / 378 kcal
25,3 gFett
31 gProtein
7,1 gKarbohydrater

Sandwicher med laksepålegg

Sandwicher med laksepålegg
Sandwicher med laksepålegg

Steg 1

150 g bakt laks – 0,5  lime (kun saften) – 0,5  sitron (kun saften) – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ss hakket persille

Fjern skinnet fra laksen, smuldre den med gaffel og bland den med sitronsaft, limesaft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt og persille.

Steg 2

4 skive surdeigsbrød – 20 g ruccola

Smør laksepålegget på 2 brødskiver og legg ruccolaen oppå. Lukk sandwichene med de 2 siste brødskivene.

 

Steg 3

0,25 bunt grønn asparges – 1 ss olivenolje – 1 ss sesamfrø

Stek aspargesen i olivenolje, dryss over sesamfrø og server sammen med sandwichene.

Næringsinnhold (per porsjon):2096 kJ / 501 kcal
32,5 gFett
20,7 gProtein
31 gKarbohydrater

Sitrusbakt laks

Sitrusbakt laks
Sitrusbakt laks

Steg 1

250 g laksefilet – 2 ss olivenolje – 1 ts pepper – 1 ss hakket persille – 0,5  sitron – 0,5  lime – 0,5 bunt bunt grønn asparges – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt

Gni inn laksefileten med 1 ss olivenolje, pepper og persille. Skjær lime og sitron i skiver og legg dem oppå fisken. Gni inn aspargesen med 1 ss olivenolje og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Stek aspargesen sammen med fisken i stekeovn ved 180 °C i 20 minutter.

Steg 2

300 g kokte poteter – 1 ss olivenolje – 1 ss sesamfrø

Del potetene i fire. Stek dem i olivenolje og dryss over sesamfrø.

Steg 3

40 g ruccola – 1 ss olivenolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 ts cidereddik – 1 ts honning

Bland godt alle ingrediensene til dressingen og hell den over ruccolaen. Server med bakt laks og poteter.

Næringsinnhold (per porsjon):2476 kJ / 592 kcal
38,5 gFett
32 gProtein
29,7 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet