Lunsjretter – luftig omelett, spicy kjøttboller med ris, bolle med storfekjøtt

En omelett med grønnsaker til å starte dagen, kjøttboller i kryddersaus som hovedrett, og en bolle full av kjøtt og ferske grønnsaker med ris – tre måltider du kan lage i en fei uten stress.

Ingredienser

600 g
kjøttdeig av storfe
7 ss
stekeolje
2 
gulrøtter
5 
fedd hvitløk
3 
løk
7 
egg
40 g
brødsmuler
1 ½ ts
pepper
170 dl
srirachasaus
2 ss
honning
1 ts
malt ingefær
500 g
kokt ris
3 ss
vårløk
1 ss
sesamfrø
1 
rød paprika
100 g
majones
2 ss
sitronsaft
 ½ 
agurk
1 ss
hvetemel

Omelett med grønnsaker

Omelett med grønnsaker
Omelett med grønnsaker

Steg 1

1 ss stekeolje – 1  løk – 0,5  gulrot – 0,5  rød paprika – 0,25 ts pepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 ss vårløk

Skjær gulroten og paprikaen i staver, og hakk løken og vårløken. Stek løken i olje til den er gyllen, tilsett så gulrot og paprika. Tilsett pepper og Kikkoman Soyasaus. Dryss til slutt over vårløken og sett til side.

Steg 2

4  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,25 ts pepper – 1 ss hvetemel

Skill eggehviten fra plommene. Hell hviten i en stor bolle og pisk den stiv. Tilsett eggeplommene blandet med Kikkoman Soyasaus og pepper. Visp på lav mikserhastighet. Sikt inn melet og bland forsiktig.

 

Steg 3

1 ss stekeolje

Varm opp oljen i en stekepanne og spre den godt over hele bunnen. Hell i halvparten av omelettrøren. Stek på lav varme i 1-2 minutter, legg så halvparten av de tilberedte grønnsakene på toppen.

Legg på lokk og stek i ca. 4 minutter på lav varme. Ta omeletten ut av pannen. Lag den andre omeletten på samme måte.

Steg 4

Majones-srirachasausen fra oppskriften “Bolle med storfekjøtt og grønnsaker” – 0,5 ss vårløk

Hakk vårløken. Brett omelettene dobbelt og legg dem i lunsjbokser. Server med majones-srirachasausen og vårløk.

Næringsinnhold (per porsjon):1754 kJ / 419 kcal
31,1 gFett
16,3 gProtein
17,4 gKarbohydrater

Bolle med storfekjøtt og grønnsaker

Bolle med storfekjøtt og grønnsaker
Bolle med storfekjøtt og grønnsaker

Steg 1

2 ss stekeolje – 1  løk – 1  fedd hvitløk – 0,5 ts malt ingefær – 200 g kjøttdeig av storfe – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,5 dl srirachasaus

Hakk løk og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og tilsett løken og hvitløken. Tilsett så ingefær, rør om, og tilsett kjøttdeigen. Stek til kjøttdeigen brunes.

Bland Kikkoman Soyasaus og srirachasaus. Hell blandingen over kjøttet. Stek alt sammen i 1 minutt. Hell over i boller.

 

Steg 2

2 ss stekeolje – 0,5  rød paprika – 0,5  gulrot – 2  egg

Skjær gulroten og paprikaen i staver. Ha olje i en stekepanne og stek gulrot og paprika på sterk varme i 2 minutter. Legg grønnsakene i en bolle ved siden av kjøttet. Stek eggene til hviten stivner mens plommene fortsatt er flytende.

Steg 3

100 g majones – 0,2 dl srirachasaus – 2 ss sitronsaft – 1  fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus200 g kokt ris – 0,5  agurk – 1 ss vårløk

Hakk vårløk og agurk. Bland majonesen med srirachasaus, sitronsaft, presset hvitløk og Kikkoman Soyasaus.

Legg den kokte risen i to boller. Tilsett hakket agurk og legg de stekte eggene på toppen av rettene. Dryss over vårløken. Server med halvparten av majones-srirachasausen. Spar resten av sausen til neste oppskrift: Omelett med grønnsaker.

 

Tip:

Istedenfor storfekjøtt kan du også bruke svin eller and.

Næringsinnhold (per porsjon):2914 kJ / 696 kcal
54,5 gFett
31,8 gProtein
18 gKarbohydrater

Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris

Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris
Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris

Steg 1

400 g kjøttdeig av storfe – 1 ss stekeolje – 1  gulrot – 1  fedd hvitløk – 1  løk

Legg kjøttet i en bolle. Skrell og rasp gulroten, trykk hvitløken gjennom en presse, og hakk løken i terninger.

Stek løk, gulrot og hvitløk i olje. Ha grønnsakene oppi kjøttet.

 

Steg 2

1  egg – 40 g brødsmuler – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts pepper

Ha egg, brødsmuler, Kikkoman Soyasaus og pepper oppi kjøttet og grønnsakene. Bland godt. Lag boller på størrelse med valnøtter, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett dem i stekeovn i 20 minutter ved 190 °C.

 

Steg 3

1 dl srirachasaus – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss honning – 0,5 ts malt ingefær – 2  fedd hvitløk

Ha srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, honning, malt ingefær og presset hvitløk oppi en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til sausen tykner.

Ha de stekte kjøttbollene oppi kasserollen og bland dem godt med sausen.

 

Steg 4

300 g kokt ris – 1 ss vårløk – 1 ss sesamfrø

Hakk vårløken. Legg risen i boksene, anrett kjøttbollene oppå risen, og hell resten av sausen over dem. Dryss vårløk og sesamfrø over den ferdige retten.

 

Næringsinnhold (per porsjon):2613 kJ / 624 kcal
24,1 gFett
53,1 gProtein
46,5 gKarbohydrater

Oppdag mer

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.

Interessert i spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser?

Til nyhetsbrevet