

Lunsjretter – luftig omelett, spicy kjøttboller med ris, bolle med storfekjøtt
En omelett med grønnsaker til å starte dagen, kjøttboller i kryddersaus som hovedrett, og en bolle full av kjøtt og ferske grønnsaker med ris – tre måltider du kan lage i en fei uten stress.
Omelett med grønnsaker


Steg 1

1 ss stekeolje – 1 løk – 0,5 gulrot – 0,5 rød paprika – 0,25 ts pepper – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 ss vårløk
Skjær gulroten og paprikaen i staver, og hakk løken og vårløken. Stek løken i olje til den er gyllen, tilsett så gulrot og paprika. Tilsett pepper og Kikkoman Soyasaus. Dryss til slutt over vårløken og sett til side.
Steg 2

4 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,25 ts pepper – 1 ss hvetemel
Skill eggehviten fra plommene. Hell hviten i en stor bolle og pisk den stiv. Tilsett eggeplommene blandet med Kikkoman Soyasaus og pepper. Visp på lav mikserhastighet. Sikt inn melet og bland forsiktig.
Steg 3

1 ss stekeolje
Varm opp oljen i en stekepanne og spre den godt over hele bunnen. Hell i halvparten av omelettrøren. Stek på lav varme i 1-2 minutter, legg så halvparten av de tilberedte grønnsakene på toppen.
Legg på lokk og stek i ca. 4 minutter på lav varme. Ta omeletten ut av pannen. Lag den andre omeletten på samme måte.
Steg 4

Majones-srirachasausen fra oppskriften “Bolle med storfekjøtt og grønnsaker” – 0,5 ss vårløk
Hakk vårløken. Brett omelettene dobbelt og legg dem i lunsjbokser. Server med majones-srirachasausen og vårløk.
Bolle med storfekjøtt og grønnsaker


Steg 1

2 ss stekeolje – 1 løk – 1 fedd hvitløk – 0,5 ts malt ingefær – 200 g kjøttdeig av storfe – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,5 dl srirachasaus
Hakk løk og hvitløk. Varm oljen i en stekepanne og tilsett løken og hvitløken. Tilsett så ingefær, rør om, og tilsett kjøttdeigen. Stek til kjøttdeigen brunes.
Bland Kikkoman Soyasaus og srirachasaus. Hell blandingen over kjøttet. Stek alt sammen i 1 minutt. Hell over i boller.
Steg 2

2 ss stekeolje – 0,5 rød paprika – 0,5 gulrot – 2 egg
Skjær gulroten og paprikaen i staver. Ha olje i en stekepanne og stek gulrot og paprika på sterk varme i 2 minutter. Legg grønnsakene i en bolle ved siden av kjøttet. Stek eggene til hviten stivner mens plommene fortsatt er flytende.
Steg 3

100 g majones – 0,2 dl srirachasaus – 2 ss sitronsaft – 1 fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 200 g kokt ris – 0,5 agurk – 1 ss vårløk
Hakk vårløk og agurk. Bland majonesen med srirachasaus, sitronsaft, presset hvitløk og Kikkoman Soyasaus.
Legg den kokte risen i to boller. Tilsett hakket agurk og legg de stekte eggene på toppen av rettene. Dryss over vårløken. Server med halvparten av majones-srirachasausen. Spar resten av sausen til neste oppskrift: Omelett med grønnsaker.
Tip:
Istedenfor storfekjøtt kan du også bruke svin eller and.
Kjøttboller glasert med srirachasaus, servert med ris


Steg 1

400 g kjøttdeig av storfe – 1 ss stekeolje – 1 gulrot – 1 fedd hvitløk – 1 løk
Legg kjøttet i en bolle. Skrell og rasp gulroten, trykk hvitløken gjennom en presse, og hakk løken i terninger.
Stek løk, gulrot og hvitløk i olje. Ha grønnsakene oppi kjøttet.
Steg 2

1 egg – 40 g brødsmuler – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts pepper
Ha egg, brødsmuler, Kikkoman Soyasaus og pepper oppi kjøttet og grønnsakene. Bland godt. Lag boller på størrelse med valnøtter, legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir. Sett dem i stekeovn i 20 minutter ved 190 °C.
Steg 3

1 dl srirachasaus – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss honning – 0,5 ts malt ingefær – 2 fedd hvitløk
Ha srirachasaus, Kikkoman Soyasaus, honning, malt ingefær og presset hvitløk oppi en kasserolle og kok i ca. 15 minutter til sausen tykner.
Ha de stekte kjøttbollene oppi kasserollen og bland dem godt med sausen.
Steg 4

300 g kokt ris – 1 ss vårløk – 1 ss sesamfrø
Hakk vårløken. Legg risen i boksene, anrett kjøttbollene oppå risen, og hell resten av sausen over dem. Dryss vårløk og sesamfrø over den ferdige retten.
Oppdag mer