Knasende god Kikkoman Panko – sprøtt paneringsmel på japansk vis

12. Dezember 2023

[Translate to Norwegisch:]

Med Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis – lager du enkelt gode og luftige paneringer og toppinger

Det japanske Panko-paneringsmelet er en allsidig ingrediens på kjøkkenet som egner seg til både koking, steking, fritering og baking. Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis gir retter og oppskrifter en sprø og luftig tekstur. Det er laget av en spesiell type skorpeløst hvitt brød som absorberer mindre fett og olje enn vanlig brød, og skaper derfor en herlig sprø tekstur. Du kan bruke Panko i en hvilken som helst oppskrift som krever vanlig paneringsmel: det er flott som panering for schnitzels eller grønnsaker, som en sprø soufflé eller lasagnetopping, eller for å binde kjøttkaker, fyll og deig. Med Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis, i kombinasjon med den naturlig bryggede soyasausen eller en av de mange herlige teriyaki-marinadene, gir du mange retter en ekstra sprø og knasende konsistens. Og siden den ikke er krydret, passer den også veldig bra med den søte soyasausen eller saus til ris fra Kikkoman, og passer fantastisk til desserter.

Saftig Cordon Bleu panert med panko

Med denne deilige oppskriften forvandler du en fersk kyllingfilet til en saftig Cordon Bleu. Etter å ha blitt fylt med skinke og ost blir fileten vendt i mel, egg og deretter i Kikkoman Panko - knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis. Du får en ekstra sprø panering når kyllingen friteres til den er gyllenbrun ved riktig temperatur. Som tilbehør kan du velge Kikkoman Teriyaki barbequesaus med honning for en fin og søt friskhet.

Potet- og løkgrateng fersk fra ovnen

Denne vegetariske gratengen laget av poteter, mais, løk og sukkererter har en fantastisk sprø skorpe takket være toppingen med Kikkoman Panko knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis. Potetene blir forhåndskokt i en blanding av fløte, havremelk og naturlig brygget soyasaus, mens Teriyaki barbecuesaus med honning tilfører en mild sødme. Resultatet blir en grateng som ikke bare overbeviser som tilbehør, men også som vegetarisk hovedrett.

Bakt squash med reker og pankoskorpe

Squash, cherrytomater, persille og reker utgjør den fargerike blandingen som gjør denne oppskriften så spesiell. Fruktkjøttet fra squashen tas ut, og stekes sammen med rekene, tomatene og persillen før det kokes inn med fløte. Slik skapes den fargerike fyllingen som stekes i ovnen. Et sprøtt resultat sikres av en blanding av revet parmesanost og Kikkoman Panko knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis på toppen.

Posjert torsk møter sprø panko-smørsaus

Fiskeelskere, sjekk ut denne! Denne oppskriften gir deg ikke bare fersk torskefilet servert med poteter, gulrøtter, brokkoli og gul paprika, men du får den også servert med en deilig Panko-smørsaus. En blanding av sjalottløk, persille, sitronsaft og naturlig brygget soyasaus gir smørsausen den helt spesielle smaken, og den får sin perfekte konsistens fra ristet Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis.

Skivet aubergine og squash med grønnsaksfyll og Panko

Skivet, fylt og lukket igjen – denne aubergine- og squashoppskriften er en fryd for alle matelskere. Fyllet med vårløk, kyllingkjøttdeig og tofu blir ekstra smakfullt ved hjelp av Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis. Fulgt av Teriyaki barbecuesaus med honning fordeles fyllet over squash- og aubergineskivene. Brett sammen, stek på begge sider og server squash- og aubergineskivene med stekt shiitakesopp.

Grønnsakskroketter med en overraskelse

Brokkoli, blomkål, sopp og tomater - det er ingrediensene til disse deilige grønnsakskrokettene med mye smak. Godt innpakket i et lag av potetmos under en topping av Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis blir grønnsakene først stekt til de er gyldenbrune, før de serveres med en smakfull tomatsaus. Du vil bli overrasket!

Sjokoladeostekake på en sprø kakebunn med topping

Smør, sukker, malte mandler og Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis – det er alt som trengs for å tilberede denne sprø kakebunnen. På bunnen ligger en kremet ostekakemasse med fyldig sjokolade. Og på toppen: en blanding av malte mandler og Kikkoman Panko. En ekte glede for alle med sans for noe søtt og godt.

Frityrstekte bananer med is og sjokolade- eller karamellsaus

Når en banan blir vendt i en blanding av mel og kanelblanding sammen med Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis, og deretter fritert, blir det til en helt fantastisk dessert. Anrettet med hjemmelaget sjokolade- eller karamellsaus og en kule av vaniljeis og mynte, blir den sprø bananen en fantastisk avslutning på måltidet.

Visste du ...

Kikkoman Panko – knasende sprøtt paneringsmel på japansk vis blir laget av et spesielt hvitt brød uten skorpe. De små, fine flakene tar til seg mindre fett og olje slik at rettene blir enda luftigere og sprøere.

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.