Hemmeligheten bak en perfekt burger - Burger med Kikkoman-sauser

18. Juli 2023

[Translate to Norwegisch:]

Burgeren har for lengst bevist at den kan være mer enn fast food. Stadig flere av oss verdsetter at burgeren tilberedes med stor hengivelse og gode ingredienser. Burgerens styrke ligger i dens enkelthet: To halve rundstykker fylt med en kake av kjøtt, fjærkre, fisk eller grønnsaker – og dertil litt salat og noen krydrede sauser.

Amerikansk klassiker

Vi vet ikke hvem som fant opp hamburgeren, eller burgeren som den kalles for enkelhets skyld. Selv om den er en del av det amerikanske kjøkkenet, stammer navnet høyst sannsynlig fra den nordtyske byen Hamburg. Det finnes flere forskjellige teorier for hvordan navnet kom til. Blant annet antas det at gatekjøkkenspesialiteten Rundstück warm fra Hamburg, var burgerens forløper. Rundstück warm er et rundstykke med en skive stek og saus.

Pulled pork, pastrami eller vegansk

Det vi vet, er at burgerens suksesshistorie begynte i USA for rundt 100 år siden, og at dens enorme popularitet spredte seg til mange andre land. Enten klassisk med kvernet kjøtt eller pulled pork, plukksvin om du vil, pastrami eller til og med vegansk, der burgeren lages av linser, bønner eller korn – i dag kommer burgeren i mange varianter. Og det er noe lekent ved selve tilberedningen av den. Med stadig nye kombinasjoner fornyer burgeren seg selv hele tiden. Det er nok årsaken til at den alltid oppleves som aktuell.

Masse ost, karamellisert løk

Det er spesielt morsomt å lage burgeren selv, sammen med venner og familie. På fester, i selskaper og bursdager kan alle lage sin egen burger og krydre den og fylle den med hva de vil. Noen bare må ha massevis av ost på, mens andre eksperimenterer med uvanlige smakskombinasjoner. Chili gjør burgeren hottere; karamellisert løk tilfører en behagelig søt smak.

Et spørsmål om saus

Vi har ketchup, sennep og majones, men det er bare de smaksmessig finstemte sausene fra Kikkoman som gir burgeren den gode, aromatiske smaken. Kikkomans sortiment varter opp med en lang rekke forskjellige sauser som matcher burgeren perfekt. Kikkoman Teriyaki-Barbecuesauce med Honning gir en behagelig og søt aroma. Sausen kan brukes allerede under tilberedningen: Mariner burgerkaken med sausen når du steker den i pannen eller lar den mørne på grillen. Da setter aromaen seg direkte og gjør kaken god og saftig. Kikkoman-klassikeren Naturlig Brygget Soyasaus eller Teriyaki-Marinade kan også brukes til å krydre burgeren.

Visste du?

Kikkoman Teriyaki-familien inkluderer må-ha-marinader og bruksklare sauser, ideelle som en dukkert for kjøtt og grønnsaker.

Oppskriftsinspirasjon

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.