Potet- og kalamatagryte med racletteost
Potet- og kalamatagryte med racletteost

Potet- og kalamatagryte med racletteost

total tid50 min.
10 min.tilberedningstid
40 min.koketid

Gryterett med poteter og kalamataoliven, krydret med tørket oregano og toppet med smeltet racletteost. Perfekt som en koselig middag for to.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
småpoteter
2 ss
olje
1 
løk, finhakket
2 
fedd hvitløk, hakket
70 g
kalamataoliven, uten stein, delt i to
3 ½ dl
grønnsakskraft
3 
kvister fersk timian
1 ts
tørket oregano
150 g
racletteost, i skiver
2 skive
tørt brød
Næringsinnhold (per porsjon):1885 kJ / 450 kcal
30 gFett
14 gProtein
32 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g småpoteter – 2 ss olje – 1  løk, finhakket – 2  fedd hvitløk, hakket – 70 g kalamataoliven, uten stein, delt i to – 3 ½ dl grønnsakskraft – 3  kvister fersk timian – 1 ts tørket oregano – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer4 ss Kikkoman Teriyaki Marinade

Varm opp oljen i en panne over åpen flamme. Sauter hakket løk og hvitløk til de er myke. Tilsett potetene og stek til de begynner å brunes. Tilsett grønnsakskraft og rør inn timian og oregano (revet i små biter). Krydre med Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Teriyaki Marinade. La gryten småkoke i 25-30 minutter, til potetene er møre. Rør inn kalamataoliven og la alt varmes i 4-5 minutter. 

Steg 2

150 g racletteost, i skiver – 2 skive tørt brød

De 2 siste minuttene av koketiden legger du brødskivene øverst i gryten og dekker dem med racletteost. La osten smelte i 3–4 minutter og server.

Tip

Oppskrifts-ID: 1445

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g småpoteter – 2 ss olje – 1 løk, finhakket – 2 fedd hvitløk, hakket – 70 g kalamataoliven, uten stein, delt i to – 3 ½ dl grønnsakskraft – 3 kvister fersk timian – 1 ts tørket oregano – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer4 ss Kikkoman Teriyaki Marinade

Varm opp oljen i en panne over åpen flamme. Sauter hakket løk og hvitløk til de er myke. Tilsett potetene og stek til de begynner å brunes. Tilsett grønnsakskraft og rør inn timian og oregano (revet i små biter). Krydre med Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Teriyaki Marinade. La gryten småkoke i 25-30 minutter, til potetene er møre. Rør inn kalamataoliven og la alt varmes i 4-5 minutter. 

150 g racletteost, i skiver – 2 skive tørt brød

De 2 siste minuttene av koketiden legger du brødskivene øverst i gryten og dekker dem med racletteost. La osten smelte i 3–4 minutter og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.