

Potet- og kalamatagryte med racletteost
Gryterett med poteter og kalamataoliven, krydret med tørket oregano og toppet med smeltet racletteost. Perfekt som en koselig middag for to.
Tilberedning
Steg 1

300 g småpoteter – 2 ss olje – 1 løk, finhakket – 2 fedd hvitløk, hakket – 70 g kalamataoliven, uten stein, delt i to – 3 ½ dl grønnsakskraft – 3 kvister fersk timian – 1 ts tørket oregano – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 4 ss Kikkoman Teriyaki Marinade
Varm opp oljen i en panne over åpen flamme. Sauter hakket løk og hvitløk til de er myke. Tilsett potetene og stek til de begynner å brunes. Tilsett grønnsakskraft og rør inn timian og oregano (revet i små biter). Krydre med Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Teriyaki Marinade. La gryten småkoke i 25-30 minutter, til potetene er møre. Rør inn kalamataoliven og la alt varmes i 4-5 minutter.
Steg 2

150 g racletteost, i skiver – 2 skive tørt brød
De 2 siste minuttene av koketiden legger du brødskivene øverst i gryten og dekker dem med racletteost. La osten smelte i 3–4 minutter og server.
Tip
Oppskrifts-ID: 1445
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer