Spicy onigiri med tunfisk og kimchisaus
Spicy onigiri med tunfisk og kimchisaus

Spicy onigiri med tunfisk og kimchisaus

5 1 vurderinger
total tid60 min.
35 min.tilberedningstid
25 min.koketid

I onigiri møter japansk tradisjon koreansk innflytelse. Disse litt syrlige risbollene, fylt med spicy tunfisk og kimchisaus, er et lekkert alternativ til brødskiver. Prøv dette eller andre typer fyll for en smakfull vri!

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
sushiris
 ¾ dl
riseddik
1 ss
sukker
1 ts
salt
1 ss
vann
200 g
fersk tunfisk
1 ss
mirin risvin
15 g
gressløk
1 ss
majones
2 
noriark
1 ss
ristede sesamfrø
 ½ dl
stekeolje
Næringsinnhold (per porsjon):2681 kJ / 641 kcal
39 gFett
24 gProtein
47 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

200 g sushiris –  ¾ dl riseddik – 1 ss sukker – 1 ts salt – 1 ss vann

Skyll sushirisen i kaldt vann minst fem ganger. Kok risen i vann med mengdeforholdet 1:1,5. Rør riseddik, sukker, salt og vann grundig sammen i en bolle. Ha marinaden oppi den varme risen og bland den godt inn.

Steg 2

200 g fersk tunfisk – 3 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss mirin risvin

Skjær tunfisken i terninger. Tilsett Kikkoman Kimchi Chilisaus, mirin og Kikkoman Sesamolje og bland godt. Stek kort i en godt oppvarmet panne. La stå til avkjøling etter steking.

Steg 3

15 g gressløk – 1 ss majones –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha majones, hakket gressløk og Kikkoman Soyasaus oppi tunfisken og bland godt.

Steg 4

Ta en håndfull ris, form den til en trekant og legg den på plastfolie. Legg tunfiskfyllet i midten. Legg på mer ris og form en trekant. Pakk onigirien inn i plastfolien og press den forsiktig ned, slik at den beholder formen. Fjern deretter plastfolien.

Steg 5

2  noriark – 1 ss ristede sesamfrø –  ½ dl stekeolje

Pakk trekanten inn i et flak nori og dryss over sesamfrø.

Tips:

Alternativt kan du steke onigirien i en oppvarmet panne til den blir brun, før du pakker den inn i nori.

Oppskrifts-ID: 1439

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

200 g sushiris – ¾ dl riseddik – 1 ss sukker – 1 ts salt – 1 ss vann

Skyll sushirisen i kaldt vann minst fem ganger. Kok risen i vann med mengdeforholdet 1:1,5. Rør riseddik, sukker, salt og vann grundig sammen i en bolle. Ha marinaden oppi den varme risen og bland den godt inn.

200 g fersk tunfisk – 3 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss mirin risvin

Skjær tunfisken i terninger. Tilsett Kikkoman Kimchi Chilisaus, mirin og Kikkoman Sesamolje og bland godt. Stek kort i en godt oppvarmet panne. La stå til avkjøling etter steking.

15 g gressløk – 1 ss majones – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha majones, hakket gressløk og Kikkoman Soyasaus oppi tunfisken og bland godt.

Ta en håndfull ris, form den til en trekant og legg den på plastfolie. Legg tunfiskfyllet i midten. Legg på mer ris og form en trekant. Pakk onigirien inn i plastfolien og press den forsiktig ned, slik at den beholder formen. Fjern deretter plastfolien.

2 noriark – 1 ss ristede sesamfrø – ½ dl stekeolje

Pakk trekanten inn i et flak nori og dryss over sesamfrø.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.