

Spicy onigiri med tunfisk og kimchisaus
I onigiri møter japansk tradisjon koreansk innflytelse. Disse litt syrlige risbollene, fylt med spicy tunfisk og kimchisaus, er et lekkert alternativ til brødskiver. Prøv dette eller andre typer fyll for en smakfull vri!
Tilberedning
Steg 1

200 g sushiris – ¾ dl riseddik – 1 ss sukker – 1 ts salt – 1 ss vann
Skyll sushirisen i kaldt vann minst fem ganger. Kok risen i vann med mengdeforholdet 1:1,5. Rør riseddik, sukker, salt og vann grundig sammen i en bolle. Ha marinaden oppi den varme risen og bland den godt inn.
Steg 2

200 g fersk tunfisk – 3 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss mirin risvin
Skjær tunfisken i terninger. Tilsett Kikkoman Kimchi Chilisaus, mirin og Kikkoman Sesamolje og bland godt. Stek kort i en godt oppvarmet panne. La stå til avkjøling etter steking.
Steg 3

15 g gressløk – 1 ss majones – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Ha majones, hakket gressløk og Kikkoman Soyasaus oppi tunfisken og bland godt.
Steg 4

Ta en håndfull ris, form den til en trekant og legg den på plastfolie. Legg tunfiskfyllet i midten. Legg på mer ris og form en trekant. Pakk onigirien inn i plastfolien og press den forsiktig ned, slik at den beholder formen. Fjern deretter plastfolien.
Steg 5

2 noriark – 1 ss ristede sesamfrø – ½ dl stekeolje
Pakk trekanten inn i et flak nori og dryss over sesamfrø.
Tips:
Alternativt kan du steke onigirien i en oppvarmet panne til den blir brun, før du pakker den inn i nori.
Oppskrifts-ID: 1439
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer