Samosa med poteter og erter
Samosa med poteter og erter

Samosa med poteter og erter

5 1 vurderinger
total tid 50 min.
15 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Hjemmelaget gatekjøkkenmat på sitt beste. Disse sprøstekte trekantene er fylt med en spicy miks av poteter og erter, krydret med Kikkoman Soyasaus og chili – helt ideell som snacks eller en knasende sprø forrett til enhver anledning. 

Ingredienser

2 porsjoner
100 g
melete poteter
1 
liten gulrot
1 
liten løk
1 ts
vegetabilsk olje
1 ts
sitronsaft
70 g
frosne erter
Noen korianderblader (eller bladpersille)
2 klype
chiliflak (eller ½ ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi)
2 klype
malt koriander
2 klype
malt spisskummen
2 klype
malt gurkemeie
275 g
frossen butterdeig (eventuelt: frossen quiche- eller paibunn)
1 
eggeplomme

Strøssel:

1 ss
sesamfrø
1 ss
chiliflak
Næringsinnhold (per porsjon):2.830 kJ / 680 kcal
40,5 gFett
14,5 gProtein
61 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g melete poteter – 1  liten gulrot – 1  liten løk – 1 ts vegetabilsk olje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts sitronsaft

Skrell potetene og gulroten, skyll dem og skjær dem og løken i små terninger, og stek deretter i oppvarmet olje. Deglaser med Kikkoman Soyasaus, ca. 3 ss vann og sitronsaft. La det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør om regelmessig.

Steg 2

70 g frosne erter – Noen korianderblader (eller bladpersille) – 2 klype chiliflak (eller ½ ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi) – 2 klype malt koriander – 2 klype malt spisskummen – 2 klype malt gurkemeie

Tilsett ertene og kok i ytterligere 5 minutter, til væsken har fordampet. Finhakk korianderbladene, rør dem inn i fyllet, og tilsett deretter krydderne.

Steg 3

275 g frossen butterdeig (eventuelt: frossen quiche- eller paibunn) – 1  eggeplomme – 1 ss sesamfrø – 1 ss chiliflak

Forvarm stekeovnen til 200 °C og legg bakepapir på et stekebrett. Kjevl ut butterdeigen, skjær den i 15 like store firkanter (avhengig av deigtype) og legg omtrent 1 liten teskje fyll midt på hver firkant. Brett hver firkant sammen til en liten trekant. Alternativt: Skjær ut 4 sirker på ca. 12 cm Ø og del dem i to. Brett resten av deigen til ytterligere 2 sirkler og del dem også i to. Form deigarkene til kjegler, ha omtrent 1 liten teskje fyll i dem og forsegl toppkanten godt.  Legg samosaene utover stekebrettet. Pisk eggeplommen og pensle samosaene med den. Strø sesamfrø og chiliflak over dem og stek dem i forvarmet ovn i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune. Samosa smaker deilig både varmt og kaldt.

Tips:

Du kan raffinere fyllet med små reker, tunfisk eller rød paprika.
Server med Kikkoman Soyasaus, eventuelt med Kikkoman Kimchi Chilisaus hvis du vil ha et spicy kick.
Hvis du frityrsteker samosaene, blir de ekstra sprø.

For å lage din egen samosadeig: Kna 85 ml vann (bare så mye som trengs) med 135 g mel, 40 ml olje og en klype salt til du får en glatt deig. Form deigen til en ball, pakk den i plastfolie og sett den til kjøling i ca. 30 minutter. Kjevl deigen ut som tynt som mulig (ca. 1 mm), skjær ut ønsket form og bruk ellers oppskriften ovenfor. Frityrstek de fylte samosaene.

Oppskrifts-ID: 1502

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g melete poteter – 1 liten gulrot – 1 liten løk – 1 ts vegetabilsk olje – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts sitronsaft

Skrell potetene og gulroten, skyll dem og skjær dem og løken i små terninger, og stek deretter i oppvarmet olje. Deglaser med Kikkoman Soyasaus, ca. 3 ss vann og sitronsaft. La det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Rør om regelmessig.

70 g frosne erter – Noen korianderblader (eller bladpersille) – 2 klype chiliflak (eller ½ ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi) – 2 klype malt koriander – 2 klype malt spisskummen – 2 klype malt gurkemeie

Tilsett ertene og kok i ytterligere 5 minutter, til væsken har fordampet. Finhakk korianderbladene, rør dem inn i fyllet, og tilsett deretter krydderne.

275 g frossen butterdeig (eventuelt: frossen quiche- eller paibunn) – 1 eggeplomme – 1 ss sesamfrø – 1 ss chiliflak

Forvarm stekeovnen til 200 °C og legg bakepapir på et stekebrett. Kjevl ut butterdeigen, skjær den i 15 like store firkanter (avhengig av deigtype) og legg omtrent 1 liten teskje fyll midt på hver firkant. Brett hver firkant sammen til en liten trekant. Alternativt: Skjær ut 4 sirker på ca. 12 cm Ø og del dem i to. Brett resten av deigen til ytterligere 2 sirkler og del dem også i to. Form deigarkene til kjegler, ha omtrent 1 liten teskje fyll i dem og forsegl toppkanten godt.  Legg samosaene utover stekebrettet. Pisk eggeplommen og pensle samosaene med den. Strø sesamfrø og chiliflak over dem og stek dem i forvarmet ovn i ca. 20 minutter til de er gyllenbrune. Samosa smaker deilig både varmt og kaldt.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.