Sjokolade og nøtter – en ekte smakseksplosjon

24. Oktober 2023

Tiden er inne for søt magi!

Sjokolade og nøtter - en himmelsk kombinasjon for enhver smak

Høsten er her, og i denne årstiden koser vi oss gjerne i sofaen, og kanskje binger vi en TV-serie. Det er også en tid der vi unner oss selv noe ekstra godt, som desserter! Få steder har så mye for nøtterike sjokoladeretter som Europa. Desserter er en viktig del av matkulturen i mange europeiske land - fra Belgia, selve sjokoladelandet, til Frankrike, med sine deilige sjokoladekaker og suffleer. Kombinasjonen av sjokolade og nøtter er spesielt populær, og i dag skal vi vise deg hvor mange muligheter som finnes!

Hasselnøtter og sjokolade er en perfekt kombinasjon

Fra fløyelsmyk mousse til konfektens dekadente luksus gir hasselnøtter sin unike jordaktige smak og delikate crunch til mange forskjellige desserter med sjokolade. Italia har gitt opphav til to verdenskjente kreasjoner: «Gianduja», en kremet pasta som kan nytes enten som pålegg eller som konfekt, og «Baci», sjokoladekonfekt med hele hasselnøtter. En deilig klassiker fra Sveits som kalles «Nusstörtli», består av små terter med sjokolade og hasselnøtter. Og en absolutt delikatesse fra Tyskland er «Nussecken», der sjokolade og hasselnøtter danner en delikat duo.

Mandler og sjokolade er en annen god kombinasjon

De har en spesiell plass i Europas dessertkultur med sin diskré bittersødme og sprø crunch. Mange land har sin egen versjon av sjokolademandelkaken. Mandler gir en rekke desserter et toutch av eleganse og finesse. Italias «Cantuccini», appetittvekkende mandelkjeks ofte trukket i sjokolade, er også svært populære utenfor landets grenser.

 

Valnøtter har en fyldig og smøraktig smak, helt annerledes enn hasselnøtter og mandler

Valnøtter er spesielt populære i desserter som Baklava, som består av lag på lag med filodeig og sirup. Pistasjnøtter er også en favoritt i denne søte desserten. Pistasjnøtter har fått en renessanse de siste årene og er et bevis på at Europas dessertkultur er i stadig utvikling. Når du er i Italia, bør du ikke gå glipp av fyldig pistasjis - gjerne i kombinasjon med en kule sjokoladegelato!

Men ingenting kan toppe kombinasjonen av sjokolade og kastanjer når det er snakk om dessert

Enten de brukes i en saftig sjokoladekake, konfekt eller mousse, setter kastanjer et særegent preg på søtsakene. Kombinasjonen brukes i kaker fra den franske Mont Blanc til den italienske Castagnaccio og har noe godt å tilby enhver smak.

Som du ser, finnes det utallige spennende dessertideer! Du lurer kanskje på hvor Kikkoman passer inn i bildet? Tro det eller ei, soyasaus og sjokolade er en uslåelig kombinasjon og leverer et ekte umami-kick som du rett og slett ikke bør gå glipp av! Vi har laget noen nøttesjokoladeoppskrifter for å gjøre den koselige høstsesongen enda søtere. Hvem vet, kanskje du til og med finner din nye favorittoppskrift her?

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.