Pistasjkremmuffins

total tid 40 min.
20 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Når du bruker Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus i vaniljemuffins, tar du smaken til et nytt nivå. Når du også tilsetter deilig krem og pistasjnøtter, ender du opp med en fantastisk dessert.

Ingredienser

8 porsjoner

Muffins:

300 g
hvetemel
1 ½ ts
bakepulver
 ½ ts
natron
150 g
sukker
2 
egg
1 ¼ dl
olje
2 dl
melk
1 ss
vaniljeekstrakt

Pistasjkrem:

200 g
pistasjpaste
50 g
hvit sjokolade
1 ¼ dl
kremfløte
50 g
mascarpone

Dessuten:

1 ss
hakkede pistasjnøtter
Næringsinnhold (per porsjon): 1184 kJ  /  283 kcal
20,2 g Fett
5,4 g Protein
36,5 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g hvetemel – 1 ½ ts bakepulver –  ½ ts natron – 150 g sukker – 2  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ¼ dl olje – 2 dl melk – 1 ss vaniljeekstrakt

Bland mel, bakepulver, natron og sukker sammen i en bolle. I en annen bolle blander du egg, soyasaus, olje, melk og vaniljeekstrakt. Hell de våte ingrediensene oppi de tørre, og rør om til de er godt blandet.

Steg 2

Hell røren i muffinsformer og sett dem i en ovn forvarmet til 180 °C i 20 minutter. La dem deretter stå til avkjøling.

Steg 3

50 g hvit sjokolade – 1 ¼ dl kremfløte

Ha fløten og hakket sjokolade i en kasserolle. Varm opp under omrøring til sjokoladen er smeltet. La stå til avkjøling.

Steg 4

200 g pistasjpaste – 50 g mascarpone

Ha pistasjpaste, mascarpone og avkjølt sjokoladekrem i en miksebolle. Miks til du har en luftig blanding.

Steg 5

1 ss hakkede pistasjnøtter

Pynt muffinsene med pistasjkremen og dryss over hakkede pistasjnøtter.

Oppskrifts-ID: 1163

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g hvetemel – 1 ½ ts bakepulver –  ½ ts natron – 150 g sukker – 2  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ¼ dl olje – 2 dl melk – 1 ss vaniljeekstrakt

Bland mel, bakepulver, natron og sukker sammen i en bolle. I en annen bolle blander du egg, soyasaus, olje, melk og vaniljeekstrakt. Hell de våte ingrediensene oppi de tørre, og rør om til de er godt blandet.

Hell røren i muffinsformer og sett dem i en ovn forvarmet til 180 °C i 20 minutter. La dem deretter stå til avkjøling.

50 g hvit sjokolade – 1 ¼ dl kremfløte

Ha fløten og hakket sjokolade i en kasserolle. Varm opp under omrøring til sjokoladen er smeltet. La stå til avkjøling.

200 g pistasjpaste – 50 g mascarpone

Ha pistasjpaste, mascarpone og avkjølt sjokoladekrem i en miksebolle. Miks til du har en luftig blanding.

1 ss hakkede pistasjnøtter

Pynt muffinsene med pistasjkremen og dryss over hakkede pistasjnøtter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.