Marengs med kastanjekrem

total tid 90 min.
30 min. tilberedningstid
60 min. koketid

Sødmen i sprø marengs balanseres av en kremaktig, søt-salt kastanjemousse, men prikken over i-en er tilsetningen av naturlig brygget Kikkoman Soyasaus. Dryss over knasende nøtter, så får du en kombinasjon som smaker himmelsk!

Ingredienser

6 porsjoner

Marengs:

4 
eggehviter
200 g
finkornet sukker
1 ts
potetstivelse
1 ts
sitronsaft
1 klype
salt

Kastanjekrem:

400 g
rå kastanjer
0,4 dl
rom
1 
vaniljestang
4 dl
melk
2 ss
melis

Dessuten:

2 ½ dl
kremfløte
1 ts
melis
10 g
melkesjokolade, raspet
2 ss
hakkede pekannøtter
Næringsinnhold (per porsjon): 2812 kJ  /  672 kcal
19 g Fett
9 g Protein
60 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4  eggehviter – 200 g finkornet sukker – 1 ts potetstivelse – 1 ts sitronsaft – 1 klype salt

Ha eggehvitene i en miksebolle. Pisk dem til stive topper mens du innimellom tilsetter 1 ny teskje sukker. Når marengsen er pisket og alt sukkeret er tilsatt, rør inn sitronsaften og potetstivelsen. Miks kort slik at alle ingrediensene blandes. 
 
Ha marengsen i en sprøytepose og lag reder på et bakepapir oppå et bakebrett. Sett brettet i en forvarmet stekeovn ved 160 °C, og skru umiddelbart temperaturen ned til 100 °C. Bak marengsen i 1 time.

Steg 2

400 g rå kastanjer – 0,4 dl romessens – 1  vaniljestang – 4 dl melk – 2 ss melis – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Lag et snitt i kastanjene med en skarp kniv. Hell kokende vann over dem og kok dem i 20 minutter. Ta ut kastanjene, la dem kjøle av, og skrell dem.
 
Legg de skrelte kastanjene tilbake i kasserollen. Hell i melken, tilsett 1 spiseskje melis og frø fra vaniljestangen. Kok til kastanjene er myke. Ha dem i en blender, tilsett rom og soyasaus, og miks til en jevn krem.

Steg 3

2 ½ dl kremfløte – 1 ts melis – 10 g melkesjokolade, raspet – 2 ss hakkede pekannøtter

Ha melis i fløten og pisk til den danner stive topper.
 
Legg ca. 1 spiseskje kastanjekrem midt i hver marengs, topp den med pisket krem. Dryss over raspet sjokolade og hakkede pekannøtter.

Tips:

Du kan også bruke ferdigkokte kastanjer kjøpt i butikken.

Oppskrifts-ID: 1167

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

4  eggehviter – 200 g finkornet sukker – 1 ts potetstivelse – 1 ts sitronsaft – 1 klype salt

Ha eggehvitene i en miksebolle. Pisk dem til stive topper mens du innimellom tilsetter 1 ny teskje sukker. Når marengsen er pisket og alt sukkeret er tilsatt, rør inn sitronsaften og potetstivelsen. Miks kort slik at alle ingrediensene blandes. 
 
Ha marengsen i en sprøytepose og lag reder på et bakepapir oppå et bakebrett. Sett brettet i en forvarmet stekeovn ved 160 °C, og skru umiddelbart temperaturen ned til 100 °C. Bak marengsen i 1 time.

400 g rå kastanjer – 0,4 dl romessens – 1  vaniljestang – 4 dl melk – 2 ss melis – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Lag et snitt i kastanjene med en skarp kniv. Hell kokende vann over dem og kok dem i 20 minutter. Ta ut kastanjene, la dem kjøle av, og skrell dem.
 
Legg de skrelte kastanjene tilbake i kasserollen. Hell i melken, tilsett 1 spiseskje melis og frø fra vaniljestangen. Kok til kastanjene er myke. Ha dem i en blender, tilsett rom og soyasaus, og miks til en jevn krem.

2 ½ dl kremfløte – 1 ts melis – 10 g melkesjokolade, raspet – 2 ss hakkede pekannøtter

Ha melis i fløten og pisk til den danner stive topper.
 
Legg ca. 1 spiseskje kastanjekrem midt i hver marengs, topp den med pisket krem. Dryss over raspet sjokolade og hakkede pekannøtter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.