Marengs med kastanjekrem
Sødmen i sprø marengs balanseres av en kremaktig, søt-salt kastanjemousse, men prikken over i-en er tilsetningen av naturlig brygget Kikkoman Soyasaus. Dryss over knasende nøtter, så får du en kombinasjon som smaker himmelsk!
Tilberedning
Steg 1
4 eggehviter – 200 g finkornet sukker – 1 ts potetstivelse – 1 ts sitronsaft – 1 klype salt
Ha eggehvitene i en miksebolle. Pisk dem til stive topper mens du innimellom tilsetter 1 ny teskje sukker. Når marengsen er pisket og alt sukkeret er tilsatt, rør inn sitronsaften og potetstivelsen. Miks kort slik at alle ingrediensene blandes.
Ha marengsen i en sprøytepose og lag reder på et bakepapir oppå et bakebrett. Sett brettet i en forvarmet stekeovn ved 160 °C, og skru umiddelbart temperaturen ned til 100 °C. Bak marengsen i 1 time.
Steg 2
400 g rå kastanjer – 0,4 dl romessens – 1 vaniljestang – 4 dl melk – 2 ss melis – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Lag et snitt i kastanjene med en skarp kniv. Hell kokende vann over dem og kok dem i 20 minutter. Ta ut kastanjene, la dem kjøle av, og skrell dem.
Legg de skrelte kastanjene tilbake i kasserollen. Hell i melken, tilsett 1 spiseskje melis og frø fra vaniljestangen. Kok til kastanjene er myke. Ha dem i en blender, tilsett rom og soyasaus, og miks til en jevn krem.
Steg 3
2 ½ dl kremfløte – 1 ts melis – 10 g melkesjokolade, raspet – 2 ss hakkede pekannøtter
Ha melis i fløten og pisk til den danner stive topper.
Legg ca. 1 spiseskje kastanjekrem midt i hver marengs, topp den med pisket krem. Dryss over raspet sjokolade og hakkede pekannøtter.
Tips:
Du kan også bruke ferdigkokte kastanjer kjøpt i butikken.
Oppskrifts-ID: 1167
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer