Kanelboller med pærer og valnøtter

total tid 120 min.
15 min. tilberedningstid
25 min. koketid
80 min. hviletid

Den tradisjonelle høstbaksten - kanelsnurrer med knasende valnøtter, saftige pærer og soyasaus. En kombinasjon som vil imponere alle som er glad i bakverk

Ingredienser

9 porsjoner

Boller:

420 g
hvetemel
7 g
tørrgjær
20 g
hvitt sukker
2 
egg
1,8 dl
kjernemelk el. kulturmelk
1 ¼ dl
rapsolje

Fyll:

40 g
smør
40 g
hvitt sukker
1 
appelsin (for raspet skall)
1 ss
kanel

Dessuten:

2 
pærer
50 g
valnøtter
2 ss
aprikossyltetøy
Næringsinnhold (per porsjon): 1812 kJ  /  433 kcal
23 g Fett
9,5 g Protein
47 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

420 g hvetemel – 7 g tørrgjær – 20 g hvitt sukker – 2  egg – 1,8 dl kjernemelk el. kulturmelk – 1 ¼ dl rapsolje

Sikt melet og bland det med sukker og gjær. Visp kjernemelken med eggene og rapsoljen. Bland sammen alle ingrediensene, kna til en jevn deig og la den stå og heve til dobbel størrelse.

Steg 2

40 g smør – 40 g hvitt sukker – 1  appelsin (for raspet skall) – 1 ss kanel – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Smelt smøret til fyllet og bland det med sukker, kanel, raspet appelsinskall og Kikkoman Soyasaus.

Steg 3

2  pærer – 50 g valnøtter

Kjevl ut den hevede deigen til en stor, avlang firkant. Smør på kanelfyllet, dryss over valnøtter og terningstore pærebiter. Rull deigen sammen som et teppe og klem endene forsiktig sammen. Bruk en skarp kniv og skjær deigen i ca. 3 cm tykke stykker.

Steg 4

2 ss aprikossyltetøy

Legg bollene ved siden av hverandre på bakepapir på et bakebrett. Bak dem i ca. 25 minutter ved 180 °C. Straks de er tatt ut av ovnen, smører du aprikossyltetøy på dem.

Oppskrifts-ID: 1164

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

420 g hvetemel – 7 g tørrgjær – 20 g hvitt sukker – 2  egg – 1,8 dl kjernemelk el. kulturmelk – 1 ¼ dl rapsolje

Sikt melet og bland det med sukker og gjær. Visp kjernemelken med eggene og rapsoljen. Bland sammen alle ingrediensene, kna til en jevn deig og la den stå og heve til dobbel størrelse.

40 g smør – 40 g hvitt sukker – 1  appelsin (for raspet skall) – 1 ss kanel – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Smelt smøret til fyllet og bland det med sukker, kanel, raspet appelsinskall og Kikkoman Soyasaus.

2  pærer – 50 g valnøtter

Kjevl ut den hevede deigen til en stor, avlang firkant. Smør på kanelfyllet, dryss over valnøtter og terningstore pærebiter. Rull deigen sammen som et teppe og klem endene forsiktig sammen. Bruk en skarp kniv og skjær deigen i ca. 3 cm tykke stykker.

2 ss aprikossyltetøy

Legg bollene ved siden av hverandre på bakepapir på et bakebrett. Bak dem i ca. 25 minutter ved 180 °C. Straks de er tatt ut av ovnen, smører du aprikossyltetøy på dem.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.