Kanelboller med pærer og valnøtter
Den tradisjonelle høstbaksten - kanelsnurrer med knasende valnøtter, saftige pærer og soyasaus. En kombinasjon som vil imponere alle som er glad i bakverk
Tilberedning
Steg 1
420 g hvetemel – 7 g tørrgjær – 20 g hvitt sukker – 2 egg – 1,8 dl kjernemelk el. kulturmelk – 1 ¼ dl rapsolje
Sikt melet og bland det med sukker og gjær. Visp kjernemelken med eggene og rapsoljen. Bland sammen alle ingrediensene, kna til en jevn deig og la den stå og heve til dobbel størrelse.
Steg 2
40 g smør – 40 g hvitt sukker – 1 appelsin (for raspet skall) – 1 ss kanel – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Smelt smøret til fyllet og bland det med sukker, kanel, raspet appelsinskall og Kikkoman Soyasaus.
Steg 3
2 pærer – 50 g valnøtter
Kjevl ut den hevede deigen til en stor, avlang firkant. Smør på kanelfyllet, dryss over valnøtter og terningstore pærebiter. Rull deigen sammen som et teppe og klem endene forsiktig sammen. Bruk en skarp kniv og skjær deigen i ca. 3 cm tykke stykker.
Steg 4
2 ss aprikossyltetøy
Legg bollene ved siden av hverandre på bakepapir på et bakebrett. Bak dem i ca. 25 minutter ved 180 °C. Straks de er tatt ut av ovnen, smører du aprikossyltetøy på dem.
Oppskrifts-ID: 1164
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer