Gresskarostekake med tranebær, karamell og hasselnøtter

total tid 90 min.
20 min. tilberedningstid
70 min. koketid

Luftig gresskarostekake laget med kjeksbunn går perfekt sammen med karamell. Det delikate anstrøket av salt fås ved å tilsette en magisk ingrediens, nemlig soyasaus. Knasende hasselnøtter gjør smaken enda mer smaksrik og sørger for en spennende tekstur.

Ingredienser

8 porsjoner

Bunn

150 g
helkornkjeks
30 g
smeltet smør
1 ts
raspet appelsinskall

Cheesecake filling

100 g
hvit sjokolade
40 g
smør
700 g
cottage cheese
3 
egg
150 g
gresskarpuré
2 ss
tørkede tranebær

Karamell

100 g
hvitt sukker
1 ss
smør
200 g
kremfløte

Dessuten

100 g
hasselnøtter
Næringsinnhold (per porsjon): 2775 kJ  /  663 kcal
49 g Fett
15 g Protein
38 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g helkornkjeks – 30 g smeltet smør – 1 ts raspet appelsinskall

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Bland knuste kjeks med smeltet smør og raspet appelsinskall. Trykk blandingen ned i en kakeform oppå bakepapir. Bak i 10 minutter og la stå til avkjøling etterpå.

Steg 2

100 g hvit sjokolade – 40 g smør – 700 g cottage cheese – 3  egg – 150 g gresskarpuré

Smelt sjokoladen og smøret sammen i en dobbel kjele eller vannbad. La det stå til avkjøling. Bland cottage cheese med egg og gresskarpuré.

Steg 3

2 ss tørkede tranebær

Bland smeltet sjokolade og smør samt tørkede tranebær med cottage cheese. Rør godt og hell blandingen på kjeksbunnen. Bak i 1 time ved 180 °C. La det stå til avkjøling i ovnen med ovnsdøren litt åpen.

Steg 4

100 g hvitt sukker – 1 ss smør – 200 g kremfløte – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Fordel sukkeret i en glatt, klebefri panne. Varm den på middels varme til sukkeret smelter (ikke rør om). Tilsett smøret og rør kraftig om med en silikonvisp. Hell forsiktig i fløten og soyasausen under konstant omrøring. La det koke i 2-3 minutter til blandingen tykner.

Steg 5

100 g hasselnøtter

Hell karamellen over den avkjølte ostekaken og pynt med hasselnøtter.

Kakeformen bør ha en diameter på 18-20 cm.

Oppskrifts-ID: 1166

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g helkornkjeks – 30 g smeltet smør – 1 ts raspet appelsinskall

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Bland knuste kjeks med smeltet smør og raspet appelsinskall. Trykk blandingen ned i en kakeform oppå bakepapir. Bak i 10 minutter og la stå til avkjøling etterpå.

100 g hvit sjokolade – 40 g smør – 700 g cottage cheese – 3  egg – 150 g gresskarpuré

Smelt sjokoladen og smøret sammen i en dobbel kjele eller vannbad. La det stå til avkjøling. Bland cottage cheese med egg og gresskarpuré.

2 ss tørkede tranebær

Bland smeltet sjokolade og smør samt tørkede tranebær med cottage cheese. Rør godt og hell blandingen på kjeksbunnen. Bak i 1 time ved 180 °C. La det stå til avkjøling i ovnen med ovnsdøren litt åpen.

100 g hvitt sukker – 1 ss smør – 200 g kremfløte – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Fordel sukkeret i en glatt, klebefri panne. Varm den på middels varme til sukkeret smelter (ikke rør om). Tilsett smøret og rør kraftig om med en silikonvisp. Hell forsiktig i fløten og soyasausen under konstant omrøring. La det koke i 2-3 minutter til blandingen tykner.

100 g hasselnøtter

Hell karamellen over den avkjølte ostekaken og pynt med hasselnøtter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.