Gresskarostekake med tranebær, karamell og hasselnøtter
Luftig gresskarostekake laget med kjeksbunn går perfekt sammen med karamell. Det delikate anstrøket av salt fås ved å tilsette en magisk ingrediens, nemlig soyasaus. Knasende hasselnøtter gjør smaken enda mer smaksrik og sørger for en spennende tekstur.
Tilberedning
Steg 1
150 g helkornkjeks – 30 g smeltet smør – 1 ts raspet appelsinskall
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Bland knuste kjeks med smeltet smør og raspet appelsinskall. Trykk blandingen ned i en kakeform oppå bakepapir. Bak i 10 minutter og la stå til avkjøling etterpå.
Steg 2
100 g hvit sjokolade – 40 g smør – 700 g cottage cheese – 3 egg – 150 g gresskarpuré
Smelt sjokoladen og smøret sammen i en dobbel kjele eller vannbad. La det stå til avkjøling. Bland cottage cheese med egg og gresskarpuré.
Steg 3
2 ss tørkede tranebær
Bland smeltet sjokolade og smør samt tørkede tranebær med cottage cheese. Rør godt og hell blandingen på kjeksbunnen. Bak i 1 time ved 180 °C. La det stå til avkjøling i ovnen med ovnsdøren litt åpen.
Steg 4
100 g hvitt sukker – 1 ss smør – 200 g kremfløte – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Fordel sukkeret i en glatt, klebefri panne. Varm den på middels varme til sukkeret smelter (ikke rør om). Tilsett smøret og rør kraftig om med en silikonvisp. Hell forsiktig i fløten og soyasausen under konstant omrøring. La det koke i 2-3 minutter til blandingen tykner.
Steg 5
100 g hasselnøtter
Hell karamellen over den avkjølte ostekaken og pynt med hasselnøtter.
Kakeformen bør ha en diameter på 18-20 cm.
Oppskrifts-ID: 1166
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer