Opp-ned-appelsinkake

total tid 50 min.
10 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Delikat appelsinkake med bakte epler og pekannøtter på bunnen, piffet opp med en søt og salt blanding av honning, soyasaus og appelsinskall. Siden kaken er opp-ned, karamelliseres toppingen og smelter i munnen din.

Ingredienser

8 porsjoner
2 
epler
80 g
pekannøtter
3 ss
honning
1 
appelsin (for raspet skall)
150 g
hvetemel
70 g
havremel
50 g
hvitt sukker
1 ts
bakepulver
 ½ ts
natron
150 ml
orange juice
1 ½ dl
appelsinjuice
50 g
fløte
0,9 dl
rapsolje
1 
egg
Næringsinnhold (per porsjon): 1699 kJ  /  406 kcal
22 g Fett
7 g Protein
45 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  epler – 80 g pekannøtter – 3 ss honning – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  appelsin (for raspet skall)

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skjær eplene i båter. Bland pekannøttene med honning, soyasaus og raspet appelsinskall. Anrett dem sammen med eplene på bakepapir i en kakeform (cirka 18 cm bred).

Steg 2

150 g hvetemel – 70 g havremel – 50 g hvitt sukker – 1 ts bakepulver –  ½ ts natron – 50 g fløte – 1  egg – 1 ½ dl appelsinjuice – 0,9 dl rapsolje

Bland de tørre ingrediensene i én bolle og de våte i en annen. Kombiner dem deretter og hell røren over frukten og nøttene. Bak i 35-40 minutter (til en tannpirker kommer ut ren når den stikkes i) ved 180 °C.

Steg 3

Avkjøl kaken på en rist, fjern deretter sidene på kakeformen og legg kaken opp-ned på et fat. Riv bakepapiret forsiktig av bunnen i formen.

Tips:

Du kan erstatte fløten med gresk yoghurt eller 0,5 dl appelsinjuice.

Oppskrifts-ID: 1165

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2  epler – 80 g pekannøtter – 3 ss honning – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  appelsin (for raspet skall)

Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skjær eplene i båter. Bland pekannøttene med honning, soyasaus og raspet appelsinskall. Anrett dem sammen med eplene på bakepapir i en kakeform (cirka 18 cm bred).

150 g hvetemel – 70 g havremel – 50 g hvitt sukker – 1 ts bakepulver –  ½ ts natron – 50 g fløte – 1  egg – 1 ½ dl appelsinjuice – 0,9 dl rapsolje

Bland de tørre ingrediensene i én bolle og de våte i en annen. Kombiner dem deretter og hell røren over frukten og nøttene. Bak i 35-40 minutter (til en tannpirker kommer ut ren når den stikkes i) ved 180 °C.

Avkjøl kaken på en rist, fjern deretter sidene på kakeformen og legg kaken opp-ned på et fat. Riv bakepapiret forsiktig av bunnen i formen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.