

Opp-ned-appelsinkake
Delikat appelsinkake med bakte epler og pekannøtter på bunnen, piffet opp med en søt og salt blanding av honning, soyasaus og appelsinskall. Siden kaken er opp-ned, karamelliseres toppingen og smelter i munnen din.
Tilberedning
Steg 1

2 epler – 80 g pekannøtter – 3 ss honning – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 appelsin (for raspet skall)
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Skjær eplene i båter. Bland pekannøttene med honning, soyasaus og raspet appelsinskall. Anrett dem sammen med eplene på bakepapir i en kakeform (cirka 18 cm bred).
Steg 2

150 g hvetemel – 70 g havremel – 50 g hvitt sukker – 1 ts bakepulver – ½ ts natron – 50 g fløte – 1 egg – 1 ½ dl appelsinjuice – 0,9 dl rapsolje
Bland de tørre ingrediensene i én bolle og de våte i en annen. Kombiner dem deretter og hell røren over frukten og nøttene. Bak i 35-40 minutter (til en tannpirker kommer ut ren når den stikkes i) ved 180 °C.
Steg 3

Avkjøl kaken på en rist, fjern deretter sidene på kakeformen og legg kaken opp-ned på et fat. Riv bakepapiret forsiktig av bunnen i formen.
Tips:
Du kan erstatte fløten med gresk yoghurt eller 0,5 dl appelsinjuice.
Oppskrifts-ID: 1165
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer