Teriyakimarinert tofu på spyd
Tofu på spyd marinert i teriyakisaus med sesamolje har et orientalsk preg. Peanøttsmør gir den en kremete tekstur, og Kikkoman Kimchi Chilisaus gir den et spicy anstrøk. Servert med peanøttmajones blir dette en søt, spicy og kremete smaksopplevelse.
Tilberedning
Steg 1
400 g fast tofu – 1 ss peanøttsmør – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi – 80 dl Kikkoman Teriyaki Marinade – 0,8 dl Kikkoman Teriyaki Marinade – 50 dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – ½ dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style – 1 ss gochujang – 1 ts nyraspet ingefær – 1 ts brunt sukker – ½ bunt vårløk eller tykk gressløk
Skjær tofuen i terninger på 2 cm. Bland peanøttsmør, Kikkoman Sesamolje, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, gochujang, ingefær og sukker i en bolle. Hakk vårløken og ha halvparten oppi marinaden. Ha tofuen oppi marinaden og bland godt. La stå i kjøleskap i minst 2 timer.
Steg 2
4 ss majones – 2 ss peanøttsmør – 1 ss limesaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 chili (valgfritt)
Bland majones, peanøttsmør, limesaft, Kikkoman Soyasaus og hakket chili (valgfritt).
Steg 3
2 ss ristede sesamfrø
Tre marinert tofu på grillspydene. Stek på begge sider på en varm grill til tofuen er brun og litt sprø. Dryss over ristede sesamfrø og server sammen med resten av vårløken og peanøttmajones.
Oppskrifts-ID: 1236
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer