Teriyakimarinert tofu på spyd

total tid 150 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid
120 min. marineringstid

Tofu på spyd marinert i teriyakisaus med sesamolje har et orientalsk preg. Peanøttsmør gir den en kremete tekstur, og Kikkoman Kimchi Chilisaus gir den et spicy anstrøk. Servert med peanøttmajones blir dette en søt, spicy og kremete smaksopplevelse.

Ingredienser

2 porsjoner
400 g
fast tofu
1 ss
peanøttsmør
1 ss
gochujang
1 ts
nyraspet ingefær
1 ts
brunt sukker
 ½ bunt
vårløk eller tykk gressløk

Saus:

4 ss
majones
2 ss
peanøttsmør
1 ss
limesaft
1 
chili (valgfritt)

Til serveringen:

2 ss
ristede sesamfrø
Næringsinnhold (per porsjon): 2884 kJ  /  690 kcal
47 g Fett
39 g Protein
27 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g fast tofu – 1 ss peanøttsmør – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade0,8 dl Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style ½ dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ss gochujang – 1 ts nyraspet ingefær – 1 ts brunt sukker –  ½ bunt vårløk eller tykk gressløk

Skjær tofuen i terninger på 2 cm. Bland peanøttsmør, Kikkoman Sesamolje, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, gochujang, ingefær og sukker i en bolle. Hakk vårløken og ha halvparten oppi marinaden. Ha tofuen oppi marinaden og bland godt. La stå i kjøleskap i minst 2 timer.

Steg 2

4 ss majones – 2 ss peanøttsmør – 1 ss limesaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  chili (valgfritt)

Bland majones, peanøttsmør, limesaft, Kikkoman Soyasaus og hakket chili (valgfritt).

Steg 3

2 ss ristede sesamfrø

Tre marinert tofu på grillspydene. Stek på begge sider på en varm grill til tofuen er brun og litt sprø. Dryss over ristede sesamfrø og server sammen med resten av vårløken og peanøttmajones.

Oppskrifts-ID: 1236

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g fast tofu – 1 ss peanøttsmør – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi80 ml Kikkoman Teriyaki Marinade0,8 dl Kikkoman Teriyaki Marinade50 ml Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style ½ dl Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style1 ss gochujang – 1 ts nyraspet ingefær – 1 ts brunt sukker –  ½ bunt vårløk eller tykk gressløk

Skjær tofuen i terninger på 2 cm. Bland peanøttsmør, Kikkoman Sesamolje, Kikkoman Kimchi Chilisaus, Kikkoman Teriyaki Marinade, Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter, gochujang, ingefær og sukker i en bolle. Hakk vårløken og ha halvparten oppi marinaden. Ha tofuen oppi marinaden og bland godt. La stå i kjøleskap i minst 2 timer.

4 ss majones – 2 ss peanøttsmør – 1 ss limesaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1  chili (valgfritt)

Bland majones, peanøttsmør, limesaft, Kikkoman Soyasaus og hakket chili (valgfritt).

2 ss ristede sesamfrø

Tre marinert tofu på grillspydene. Stek på begge sider på en varm grill til tofuen er brun og litt sprø. Dryss over ristede sesamfrø og server sammen med resten av vårløken og peanøttmajones.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.