

Sprø sommerruller med tofu
Gylne sommerruller fylt med sprø grønnsaker, salat og tofu marinert i soya og sesam, pakket i rispapir og bakt i ovnen for ekstra krønsj. De serveres med sitrus-ingefærdipp og er lette, mettende og fulle av umamismak.
Tilberedning
Steg 1

200 g tofu – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ¼ ts malt svart pepper – ½ ts raspet ingefær – 1 fedd hvitløk, knust
Skjær tofuen i terninger. Legg i en bolle med Kikkoman ristet Sesamolje, Kikkoman Soyasaus, svart pepper, raspet ingefær og knust hvitløk. Rør godt om slik at hver tofuterning overtrekkes med krydderblandingen.
Steg 2

1 ss vegetabilsk olje – 1 gulrot – 1 agurk – 4 blader isbergsalat
Varm opp oljen i en stekepanne. Tilsett marinert tofu og stek til den er gyllenbrun på alle sider. Skjær gulroten og agurken i tynne strimler og salaten i små biter.
Steg 3

7 ark rispapir – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje
Bløtlegg rispapirarkene i varmt vann og tørk dem forsiktig. Legg grønnsaker og tofu på hvert ark og rull dem sammen. Pensle med Kikkoman Sesamolje og stek i en forvarmet ovn ved 200 °C eller i en airfryer i 15 minutter.
Steg 4

¾ dl Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice – ¾ dl Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 2 ss honning (eller lønnesirup) – 1 chili, finhakket – 1 ts raspet ingefær
Bland Kikkoman Ponzu Yuzu (eller Kikkoman Ponzu Sitron) med honning, finhakket chili og ingefær i en bolle.
Steg 5

1 ts ristede sesamfrø – 1 ss vårløk, hakket
Dryss ristede sesamfrø og hakket vårløk over de ferdige rullene, og server dem med sitrus-ingefærdippen.
Tips:
For å fremheve smaken på sommerrullene kan du tilsette ferske urter som koriander, thaibasilikum eller mynte.
Til dippen kan du erstatte Kikkoman Ponzu Yuzu med Kikkoman Ponzu Sitron.
Oppskrifts-ID: 1525
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer