Fruktfylte sommerruller
Fruktfylte sommerruller

Fruktfylte sommerruller

5 3 vurderinger
total tid 30 min.
10 min. tilberedningstid
20 min. koketid

Søte sommerruller fylt med kokosris og frukt, servert med mild søtsalt sjokoladesaus laget med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje. Ideelt hvis du har lyst på noe søtt og samtidig lett.

Ingredienser

2 porsjoner

Kokosris:

150 g
ris
4 dl
kokosmelk på boks
1 dl
vann
1 ss
kokosflak
2 ts
sukker

Sjokoladesaus:

100 g
mørk sjokolade
1 ts
sukker

Ruller:

6 
ark rispapir
1 
banan
Noen skiver mango
4 
jordbær
Noen blåbær
Noen bringebær
Næringsinnhold (per porsjon):1.842 kJ / 440 kcal
20 gFett
6 gProtein
58 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 4 dl kokosmelk på boks – 1 dl vann – 1 ss kokosflak – 2 ts sukker – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Skyll risen og ha den i en gryte. Hell oppi kokosmelk og vann. Tilsett kokosflak, sukker og Kikkoman Glutenfri Soyasaus. La gryten stå på lav varme i 20 minutter.

Steg 2

100 g mørk sjokolade – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts sukker

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og sukker. Sett bollen over en kasserolle med varmt vann og smelt sjokoladen. Rør om konstant til ingrediensene har blandet seg. Sett til side.

Steg 3

6  ark rispapir – 1  banan – Noen skiver mango – 4  jordbær – Noen blåbær – Noen bringebær

Bløtlegg rispapirarkene i varmt vann, klapp dem deretter tørre. Skjær banan, mango og jordbær i skiver. Legg litt ris og frukt midt på hvert rispapirark. Legg bananskiver og noen blåbær på de to første; legg banan og jordbær på de to neste; legg mango og jordbær på de to siste.

Steg 4

Server sommerrullene med sjokoladesausen.

Tips:

Prøv deg gjerne frem med ulike typer frukt – kiwi, ananas eller halve druer, for eksempel. Sommerrullene kan også serveres med yoghurt, mangosaus eller karamellsaus istedenfor sjokoladesaus.

Oppskrifts-ID: 1529

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 4 dl kokosmelk på boks – 1 dl vann – 1 ss kokosflak – 2 ts sukker – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Skyll risen og ha den i en gryte. Hell oppi kokosmelk og vann. Tilsett kokosflak, sukker og Kikkoman Glutenfri Soyasaus. La gryten stå på lav varme i 20 minutter.

100 g mørk sjokolade – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts sukker

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og sukker. Sett bollen over en kasserolle med varmt vann og smelt sjokoladen. Rør om konstant til ingrediensene har blandet seg. Sett til side.

6 ark rispapir – 1 banan – Noen skiver mango – 4 jordbær – Noen blåbær – Noen bringebær

Bløtlegg rispapirarkene i varmt vann, klapp dem deretter tørre. Skjær banan, mango og jordbær i skiver. Legg litt ris og frukt midt på hvert rispapirark. Legg bananskiver og noen blåbær på de to første; legg banan og jordbær på de to neste; legg mango og jordbær på de to siste.

Server sommerrullene med sjokoladesausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.