

Fruktfylte sommerruller
Søte sommerruller fylt med kokosris og frukt, servert med mild søtsalt sjokoladesaus laget med Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Sesamolje. Ideelt hvis du har lyst på noe søtt og samtidig lett.
Tilberedning
Steg 1

150 g ris – 4 dl kokosmelk på boks – 1 dl vann – 1 ss kokosflak – 2 ts sukker – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus
Skyll risen og ha den i en gryte. Hell oppi kokosmelk og vann. Tilsett kokosflak, sukker og Kikkoman Glutenfri Soyasaus. La gryten stå på lav varme i 20 minutter.
Steg 2

100 g mørk sjokolade – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts sukker
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Tilsett Kikkoman Glutenfri Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og sukker. Sett bollen over en kasserolle med varmt vann og smelt sjokoladen. Rør om konstant til ingrediensene har blandet seg. Sett til side.
Steg 3

6 ark rispapir – 1 banan – Noen skiver mango – 4 jordbær – Noen blåbær – Noen bringebær
Bløtlegg rispapirarkene i varmt vann, klapp dem deretter tørre. Skjær banan, mango og jordbær i skiver. Legg litt ris og frukt midt på hvert rispapirark. Legg bananskiver og noen blåbær på de to første; legg banan og jordbær på de to neste; legg mango og jordbær på de to siste.
Steg 4

Server sommerrullene med sjokoladesausen.
Tips:
Prøv deg gjerne frem med ulike typer frukt – kiwi, ananas eller halve druer, for eksempel. Sommerrullene kan også serveres med yoghurt, mangosaus eller karamellsaus istedenfor sjokoladesaus.
Oppskrifts-ID: 1529
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer