Vegisterkaker
Vegisterkaker

Vegisterkaker

Vegisterkaker har for mange tatt over for julens store klassiker. Her får du en enkel oppskrift som smaker nydelig!

Ingredienser

4 porsjoner

Vegisterkaker

300 g
vegetardeig
2 
løk
4 ts
potetmel
 ½ ss
muskatnøtt
 ½ ts
ingefær
 ½ 
allehånde
2 ss
olivenolje

Brun saus

3 ss
hvetemel
2 dl
vegetarisk fløte
4 dl
grønnsaksbuljong
Salt og pepper
Næringsinnhold (per porsjon):1498 kJ / 357 kcal
14,5 gFett
27,6 gProtein
25 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Ha vegetardeigen i en bolle og bland inn finhakket løk, potetmel, Kikkoman soyasaus, muskatnøtt, ingefær og allehånde. Bland godt sammen.

Steg 2

Form 5-6 runde eller avlange kaker med en spiseskje.

Steg 3

Varm opp en stekepanne med litt olivenolje på middels varme og stek vegisterkakene til de har fått en fin og gyllen farge på begge sider.

Steg 4

Brun saus: Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp buljongen, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.

Steg 5

Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, og smak til med salt og pepper.

Steg 6

Varm opp vegisterkakene i sausen før servering.

Oppskrifts-ID: 939

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ha vegetardeigen i en bolle og bland inn finhakket løk, potetmel, Kikkoman soyasaus, muskatnøtt, ingefær og allehånde. Bland godt sammen.

Form 5-6 runde eller avlange kaker med en spiseskje.

Varm opp en stekepanne med litt olivenolje på middels varme og stek vegisterkakene til de har fått en fin og gyllen farge på begge sider.

Brun saus: Lag jevning ved å blande hvetemel og fløte i et tett glass og rist det til det er klumpfritt. Kok opp buljongen, og hell i jevningen i en tynn stråle. Rør hele tiden, så det ikke blir klumper.

Rør til sausen koker opp, og la den småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett Kikkoman soyasaus, og smak til med salt og pepper.

Varm opp vegisterkakene i sausen før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.