Varm mirin-kylling og gresskar-salat
En enkel salatoppskrift laget av sprø salat kombinert med ovnskokte gresskar- eller squashbiter, cherrytomater og miniagurker. Toppet med stekte marinerte kyllingstrimler, Kikkoman Mirin og ristet sesamoljedressing
Tilberedning
Steg 1
Forvarm ovnen til 200°C over-/undervarme (180°C varmluftsovn). Vask gresskaret, skjær kjøttet i 2 cm terninger og bland med 2 ss olivenolje, rosmarinen, 1 ss Kikkoman Soyasaus, pepper og 2 ss Kikkoman Mirin-Style Søt Smakssetter. Fordel gresskarblandingen i en ildfast form eller på en liten bakeplate og stek i forvarmet ovn i 10-12 minutter.
Steg 2
Til marinaden bland resten av olivenoljen, 2 ss Kikkoman Soyasaus, timian, pepper og 3 ss mirin. Bland kyllingen med marinaden og avkjøl en kort stund.
Steg 3
Vask tomatene og agurkene, del tomatene i to og agurkene i tynne skiver eller staver. Vask salaten og sentrifuger den tørr.
Steg 4
Bland sennep, sesamolje, sitronsaft, gjenværende Kikkoman Soyasaus og pepper til dressingen og smak til med mirin.
Steg 5
Stek kyllingen i en non-stick panne i 5-8 minutter til den er gyldenbrun.
Steg 6
Anrett salaten med squash, tomater, agurker og varm kylling på tallerkener, drypp over dressingen og server.
Tips:
Bruk ristede paprikabiter i stedet for squashen.
For et vegetarisk alternativ, bytt ut kjøttet med tofu eller andre kjøtterstattere.
Pynt med ristede gresskar- eller solsikkekjerner.
Oppskrifts-ID: 1033
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer