

Mitarashi-dango (Mochi-baller med søt soyasausglasur)
total tid
20 min.
10 min.
tilberedningstid
10 min.
koketid
Slik lager du mochikuler med søt soyasaus. En meget populær japansk dessert.
Ingredienser
6 porsjoner
Til den søte soyasausen:
3 ss
søt hvitvin
200 ml
mineralvann uten kullsyre
2 dl
mineralvann uten kullsyre
6 ss
brunt sukker
3,5 ss
potetmel (eller maismel)
Til rismel dumplings:
150 g
myk tofu (silkeaktig type)
150 g
klebrig rismel
Vegetabilsk olje, hvis det er ønskelig med stekte dumplings
Næringsinnhold (per porsjon):
904 kJ
/
216 kcal
5,3 g
Fett
5,8 g
Protein
35,3 g
Karbohydrater
Tilberedning
Steg 1
Til den søte soyasausen:
- Ha hvitvin i en kjele og kok opp.
- Tilsett mineralvann, sukker og Kikkoman soyasaus og fortsett å koke til sukkeret er oppløst.
- Skru ned varmen, visp potetmelet med 3 ss vann og tilsett den kokte væsken under omrøring. Kok kort opp igjen og avkjøl.
Steg 2
Til rismel dumplings:
- Drypp av tofuen godt, ha i en bolle og mos godt med en slikkepott.
- Tilsett klebrig rismel og elt godt for hånd til blandingen er glatt.
- Form deigen til 6 kuler på ca. 18 g hver for hånd.
- Kok opp nok vann i en kjele og kok rismel dumplingene i 3-4 minutter.
- Reduser varmen og kok kulene til de flyter til overflaten.
- Dupp dumplingsene godt og tre 3 dumplings på hvert spidd.
- Om ønskelig, stek kort på begge sider i litt vegetabilsk olje i en varm panne.
- Garner på tallerkener og server med den søte soyasausen (rør den glatt) hellet over. Garner med mynteblader og server.
Oppskrifts-ID: 949
Oppskriften som PDF
Takk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer