Mitarashi-dango (Mochi-baller med søt soyasausglasur)
Mitarashi-dango (Mochi-baller med søt soyasausglasur)

Mitarashi-dango (Mochi-baller med søt soyasausglasur)

total tid20 min.
10 min.tilberedningstid
10 min.koketid

Slik lager du mochikuler med søt soyasaus. En meget populær japansk dessert.

Ingredienser

6 porsjoner

Til den søte soyasausen:

3 ss
søt hvitvin
200 dl
mineralvann uten kullsyre
2 dl
mineralvann uten kullsyre
6 ss
brunt sukker
3 ½ ss
potetmel (eller maismel)

Til rismel dumplings:

150 g
myk tofu (silkeaktig type)
150 g
klebrig rismel
Vegetabilsk olje, hvis det er ønskelig med stekte dumplings
Næringsinnhold (per porsjon):904 kJ / 216 kcal
5,3 gFett
5,8 gProtein
35,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Til den søte soyasausen:

  1. Ha hvitvin i en kjele og kok opp.
  2. Tilsett mineralvann, sukker og Kikkoman soyasaus og fortsett å koke til sukkeret er oppløst.
  3. Skru ned varmen, visp potetmelet med 3 ss vann og tilsett den kokte væsken under omrøring. Kok kort opp igjen og avkjøl.

Steg 2

Til rismel dumplings:

Drypp av tofuen godt, ha i en bolle og mos godt med en slikkepott.

Steg 3

Tilsett klebrig rismel og elt godt for hånd til blandingen er glatt.

Steg 4

Form deigen til 6 kuler på ca. 18 g hver for hånd.

Steg 5

Kok opp nok vann i en kjele og kok rismel dumplingene i 3-4 minutter. Reduser varmen og kok kulene til de flyter til overflaten.

Steg 6

Dupp dumplingsene godt og tre 3 dumplings på hvert spidd. Om ønskelig, stek kort på begge sider i litt vegetabilsk olje i en varm panne. Garner på tallerkener og server med den søte soyasausen (rør den glatt) hellet over. Garner med mynteblader og server.

Oppskrifts-ID: 949

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Til den søte soyasausen:

  1. Ha hvitvin i en kjele og kok opp.
  2. Tilsett mineralvann, sukker og Kikkoman soyasaus og fortsett å koke til sukkeret er oppløst.
  3. Skru ned varmen, visp potetmelet med 3 ss vann og tilsett den kokte væsken under omrøring. Kok kort opp igjen og avkjøl.

Til rismel dumplings:

Drypp av tofuen godt, ha i en bolle og mos godt med en slikkepott.

Tilsett klebrig rismel og elt godt for hånd til blandingen er glatt.

Form deigen til 6 kuler på ca. 18 g hver for hånd.

Kok opp nok vann i en kjele og kok rismel dumplingene i 3-4 minutter. Reduser varmen og kok kulene til de flyter til overflaten.

Dupp dumplingsene godt og tre 3 dumplings på hvert spidd. Om ønskelig, stek kort på begge sider i litt vegetabilsk olje i en varm panne. Garner på tallerkener og server med den søte soyasausen (rør den glatt) hellet over. Garner med mynteblader og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.