Mitarashi-dango (Mochi-baller med søt soyasausglasur)
Slik lager du mochikuler med søt soyasaus. En meget populær japansk dessert.
Ingredienser
Til den søte soyasausen:
Til rismel dumplings:
Tilberedning
Steg 1
Til den søte soyasausen:
- Ha hvitvin i en kjele og kok opp.
- Tilsett mineralvann, sukker og Kikkoman soyasaus og fortsett å koke til sukkeret er oppløst.
- Skru ned varmen, visp potetmelet med 3 ss vann og tilsett den kokte væsken under omrøring. Kok kort opp igjen og avkjøl.
Steg 2
Til rismel dumplings:
Drypp av tofuen godt, ha i en bolle og mos godt med en slikkepott.
Steg 3
Tilsett klebrig rismel og elt godt for hånd til blandingen er glatt.
Steg 4
Form deigen til 6 kuler på ca. 18 g hver for hånd.
Steg 5
Kok opp nok vann i en kjele og kok rismel dumplingene i 3-4 minutter. Reduser varmen og kok kulene til de flyter til overflaten.
Steg 6
Dupp dumplingsene godt og tre 3 dumplings på hvert spidd. Om ønskelig, stek kort på begge sider i litt vegetabilsk olje i en varm panne. Garner på tallerkener og server med den søte soyasausen (rør den glatt) hellet over. Garner med mynteblader og server.
Oppskrifts-ID: 949
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer