Matcha-ostekake med tørket frukt
Matcha-ostekake med tørket frukt

Matcha-ostekake med tørket frukt

5 1 vurderinger
total tid415 min.
15 min.tilberedningstid
40 min.koketid
360 min.avkjølingstid

Denne kremete ostekaken med mektig kjeksbunn kombinerer de jordaktige tonene i grønn matcha-te med den søte seigheten i tørket frukt. Dette er en dessert som er både unik og lekker.

Ingredienser

2 porsjoner

Kakebunn:

120 g
mørk kjeks
70 g
smør

Ostekake:

250 g
kremost
1 ss
matcha-te
60 g
melis
40 g
hvetemel
1 ts
sitronskall
1 ts
appelsinskall
1 
egg
1,2 dl
rømme
20 g
rosiner
20 g
tørket tranebær
20 g
tørket aprikos

Garnityr:

20 g
salte mandler
Næringsinnhold (per porsjon):5497 kJ / 1313 kcal
85 gFett
21 gProtein
115 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

120 g mørk kjeks – 70 g smør

Smelt smøret og kjør det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Legg blandingen på bunnen av en kakeform (med en diameter på 18 cm). La stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Steg 2

250 g kremost – 1 ss matcha-te – 60 g melis – 40 g hvetemel – 1 ts sitronskall – 1 ts appelsinskall – 1  egg – 1,2 dl rømme – 20 g rosiner – 20 g tørket tranebær – 20 g tørket aprikos – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Rør kremost, matcha-te, melis, hvetemel, sitronskall, appelsinskall, egg og rømme til en jevn blanding. Tilsett så finhakkede tørrfrukter og krydre med Kikkoman Soyasaus.

Steg 3

20 g salte mandler

Hell blandingen fra steg 2 på den avkjølte bunnen fra steg 1 og sett ostekaken i stekeovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter. La den stå til avkjøling i kjøleskapet i 6 timer etter at den er ferdigbakt.
Server kakestykkene garnert med hakkede mandler.

 

Oppskrifts-ID: 1362

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

120 g mørk kjeks – 70 g smør

Smelt smøret og kjør det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Legg blandingen på bunnen av en kakeform (med en diameter på 18 cm). La stå i kjøleskapet i 30 minutter.

250 g kremost – 1 ss matcha-te – 60 g melis – 40 g hvetemel – 1 ts sitronskall – 1 ts appelsinskall – 1 egg – 1,2 dl rømme – 20 g rosiner – 20 g tørket tranebær – 20 g tørket aprikos – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Rør kremost, matcha-te, melis, hvetemel, sitronskall, appelsinskall, egg og rømme til en jevn blanding. Tilsett så finhakkede tørrfrukter og krydre med Kikkoman Soyasaus.

20 g salte mandler

Hell blandingen fra steg 2 på den avkjølte bunnen fra steg 1 og sett ostekaken i stekeovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter. La den stå til avkjøling i kjøleskapet i 6 timer etter at den er ferdigbakt.
Server kakestykkene garnert med hakkede mandler.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.