Matcha-ostekake med tørket frukt
Denne kremete ostekaken med mektig kjeksbunn kombinerer de jordaktige tonene i grønn matcha-te med den søte seigheten i tørket frukt. Dette er en dessert som er både unik og lekker.
Tilberedning
Steg 1
120 g mørk kjeks – 70 g smør
Smelt smøret og kjør det i en foodprosessor sammen med kjeksen. Legg blandingen på bunnen av en kakeform (med en diameter på 18 cm). La stå i kjøleskapet i 30 minutter.
Steg 2
250 g kremost – 1 ss matcha-te – 60 g melis – 40 g hvetemel – 1 ts sitronskall – 1 ts appelsinskall – 1 egg – 1,2 dl rømme – 20 g rosiner – 20 g tørket tranebær – 20 g tørket aprikos – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Rør kremost, matcha-te, melis, hvetemel, sitronskall, appelsinskall, egg og rømme til en jevn blanding. Tilsett så finhakkede tørrfrukter og krydre med Kikkoman Soyasaus.
Steg 3
20 g salte mandler
Hell blandingen fra steg 2 på den avkjølte bunnen fra steg 1 og sett ostekaken i stekeovnen ved 160 °C i ca. 40 minutter. La den stå til avkjøling i kjøleskapet i 6 timer etter at den er ferdigbakt.
Server kakestykkene garnert med hakkede mandler.
Oppskrifts-ID: 1362
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer