Marinert seitan på spyd

total tid 90 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid
60 min. marineringstid

Smakfull seitan på spyd marinert i velduftende soyasaus med sesamfrø og spisskummen, paret med en forfriskende salad med sesamfrø og quinoa – både de som liker plantebasert mat og tradisjonell kokekunst, vil elske denne deilige fusjonen!

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
seitan naturell
3 ss
olje
1 ss
malt spisskummen
1 ts
finhakket hvitløk
1 ts
finhakket løk
1 ss
næringsgjær
1 ss
riseddik
1 ts
riseddik

Quinoagryn:

150 g
quinoa
3 ss
olje
1 
fedd hvitløk
1 ss
sesamfrø
 ½ bunt
koriander
 ½ bunt
vårløk
1 
agurk
Salt og pepper til smak

Dessuten:

2 ss
ristede sesamfrø
1 ss
svarte sesamfrø
1 
lime til servering
Næringsinnhold (per porsjon): 3014 kJ  /  721 kcal
29 g Fett
51 g Protein
60 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g seitan naturell – 3 ss olje – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss malt spisskummen – 1 ts finhakket hvitløk – 1 ts finhakket løk – 1 ss næringsgjær – 1 ss riseddik – 1 ts sesamolje

Skjær seitan i lange strimler eller terninger. Bland olje, Kikkoman Soyasaus, spisskummen, finhakket hvitløk og løk, næringsgjær, riseddik og sesamolje i en bolle. Dekk seitan godt med marinade og la stå i kjøleskap i minst 1 time.

Steg 2

150 g quinoa – 2 ss olje – 1 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1  fedd hvitløk – 1 ss sesamfrø

Tilbered quinoagrynene som anvist på pakken. Varm oljen i en panne. Ha Kikkoman Kimchi Chilisaus, finhakket hvitløk og sesamfrø oppi den varme oljen. Sett til side. Når det er avkjølt, blander du det med quinoa.

Steg 3

 ½ bunt koriander –  ½ bunt vårløk – 1  agurk – 1 ss olje – Salt og pepper til smak

Hakk koriander og vårløk. Skjær agurken i små terninger. Bland quinoagrynene fra steg 2 med koriander, vårløk, olje og agurk. Krydre med salt og pepper.

Steg 4

2 ss ristede sesamfrø – 1 ss svarte sesamfrø – 1  lime til servering

Grill seitan enten på spyd eller i stykker. Dryss over sesamfrø på alle sider først. Grill til den er gyllenbrun og litt sprø. Server med salat og lime.

Tips:

Mangler du seitan, kan du bruke tofu isteden. Det er lett å lage seitan fra grunnen: Lag deig av mel og vann (1 kg mel til 3–3,5 dl vann). Legg deigen i en bolle med kaldt vann og kna til vannet blir melkehvitt. Bytt ut vannet med nytt vann og kna videre. Gjenta flere ganger til omtrent ¼ av den opprinnelige deigen er igjen. Denne prosessen fjerner all stivelse fra deigen og etterlater rent gluten.

 

Oppskrifts-ID: 1234

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g seitan naturell – 3 ss olje – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss malt spisskummen – 1 ts finhakket hvitløk – 1 ts finhakket løk – 1 ss næringsgjær – 1 ss riseddik – 1 ts sesamolje

Skjær seitan i lange strimler eller terninger. Bland olje, Kikkoman Soyasaus, spisskummen, finhakket hvitløk og løk, næringsgjær, riseddik og sesamolje i en bolle. Dekk seitan godt med marinade og la stå i kjøleskap i minst 1 time.

150 g quinoa – 2 ss olje – 1 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1  fedd hvitløk – 1 ss sesamfrø

Tilbered quinoagrynene som anvist på pakken. Varm oljen i en panne. Ha Kikkoman Kimchi Chilisaus, finhakket hvitløk og sesamfrø oppi den varme oljen. Sett til side. Når det er avkjølt, blander du det med quinoa.

 ½ bunt koriander –  ½ bunt vårløk – 1  agurk – 1 ss olje – Salt og pepper til smak

Hakk koriander og vårløk. Skjær agurken i små terninger. Bland quinoagrynene fra steg 2 med koriander, vårløk, olje og agurk. Krydre med salt og pepper.

2 ss ristede sesamfrø – 1 ss svarte sesamfrø – 1  lime til servering

Grill seitan enten på spyd eller i stykker. Dryss over sesamfrø på alle sider først. Grill til den er gyllenbrun og litt sprø. Server med salat og lime.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.