

Bøhmiske dumplings med plommer & panko
En tsjekkisk klassiker i ny drakt: dumplings med plommer marinert i soyasaus, kanel og kardemomme. Overtrukket med panko og servert med lett vaniljeskum blir denne søtsalte retten den perfekte avslutningen ved festbordet.
Ingredienser
Dumplings:
Trekk:
Vaniljeskum:
Tilberedning
Steg 1

400 g melete poteter – 100 g hvetemel – 25 g semulegryn – 20 g mykt smør – 1 eggeplomme – 50 g sukker – ½ ts salt
Vask potetene grundig og kok dem med skall i 20–30 minutter til de er møre. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre en liten stund. Skrell dem og kjør dem gjennom en potetpresse mens de fortsatt er varme. La stå til avkjøling. Bland mel, semulegryn, smør, eggeplomme, sukker og ½ ts salt inn i potetene, og la dem stå i 15 minutter.
Steg 2

8 plommer – 8 sukkerbiter – ½ ts malt kanel – ¼ ts malt kardemomme – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts salt til kokevannet – 2 ss hvetemel til forming
Snitt plommene og ta ut steinen. Legg en sukkerbit inni hver av dem. Rør sammen kanel, kardemomme og Kikkoman Soyasaus. Pensle plommene med blandingen. Fyll en stor kasserolle med vann, ha oppi saltet og gi et oppkok. Rull potetdeigen ut til en ca. 5 cm tykk pølse på et melete underlag. Skjær den i 8 biter og klem bitene litt flate. Legg en plomme på hver bit, form til knødler og posjer dem i småkokende vann i 10–15 minutter til de er ferdigkokte.
Steg 3

80 g smør – 100 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil
Smelt smøret i en stor stekepanne og rist Kikkoman Panko til det er gyllenbrunt. Ta de kokte knødlene ut av vannet med en hullsleiv. Sil godt av og rull dem i pankoblandingen.
Steg 4

1 vaniljestang – 3 eggeplommer – 8 g vaniljesukker – 1 ss sukker – 125 dl kremfløte – En kvist mynte
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommene med vaniljefrøene, vaniljesukker, sukker og kremfløte over et varmt vannbad i ca. 5 minutter til blandingen er lett og luftig. Anrett dumplingsene på tallerkener, øs over vaniljeskum og server. Garner med mynte og ristet Kikkoman Panko.
Tips
Andre typer frukt, som aprikos, eplebiter eller kirsebær, kan brukes som fyll istedenfor plommer.
Oppskrifts-ID: 1616
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer
















