Bøhmiske dumplings med plommer & panko
Bøhmiske dumplings med plommer & panko

Bøhmiske dumplings med plommer & panko

4 1 vurderinger
total tid 1 t 45 min.
30 min. tilberedningstid
1 t koketid
15 min. hviletid

En tsjekkisk klassiker i ny drakt: dumplings med plommer marinert i soyasaus, kanel og kardemomme. Overtrukket med panko og servert med lett vaniljeskum blir denne søtsalte retten den perfekte avslutningen ved festbordet.

Ingredienser

4 porsjoner

Dumplings:

400 g
melete poteter
100 g
hvetemel
25 g
semulegryn
20 g
mykt smør
1 
eggeplomme
50 g
sukker
 ½ ts
salt
8 
plommer
8 
sukkerbiter
 ½ ts
malt kanel
 ¼ ts
malt kardemomme
 ½ ts
salt til kokevannet
2 ss
hvetemel til forming

Trekk:

80 g
smør

Vaniljeskum:

1 
vaniljestang
3 
eggeplommer
8 g
vaniljesukker
1 ss
sukker
125 dl
kremfløte
En kvist mynte
Næringsinnhold (per porsjon):3.083 kJ / 740 kcal
37,1 gFett
12,9 gProtein
86,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g melete poteter – 100 g hvetemel – 25 g semulegryn – 20 g mykt smør – 1  eggeplomme – 50 g sukker –  ½ ts salt

Vask potetene grundig og kok dem med skall i 20–30 minutter til de er møre. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre en liten stund. Skrell dem og kjør dem gjennom en potetpresse mens de fortsatt er varme. La stå til avkjøling. Bland mel, semulegryn, smør, eggeplomme, sukker og ½ ts salt inn i potetene, og la dem stå i 15 minutter.

Steg 2

8  plommer – 8  sukkerbiter –  ½ ts malt kanel –  ¼ ts malt kardemomme – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts salt til kokevannet – 2 ss hvetemel til forming

Snitt plommene og ta ut steinen. Legg en sukkerbit inni hver av dem. Rør sammen kanel, kardemomme og Kikkoman Soyasaus. Pensle plommene med blandingen. Fyll en stor kasserolle med vann, ha oppi saltet og gi et oppkok. Rull potetdeigen ut til en ca. 5 cm tykk pølse på et melete underlag. Skjær den i 8 biter og klem bitene litt flate. Legg en plomme på hver bit, form til knødler og posjer dem i småkokende vann i 10–15 minutter til de er ferdigkokte.

Steg 3

80 g smør – 100 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil

Smelt smøret i en stor stekepanne og rist Kikkoman Panko til det er gyllenbrunt. Ta de kokte knødlene ut av vannet med en hullsleiv. Sil godt av og rull dem i pankoblandingen.

Steg 4

1  vaniljestang – 3  eggeplommer – 8 g vaniljesukker – 1 ss sukker – 125 dl kremfløte – En kvist mynte

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommene med vaniljefrøene, vaniljesukker, sukker og kremfløte over et varmt vannbad i ca. 5 minutter til blandingen er lett og luftig. Anrett dumplingsene på tallerkener, øs over vaniljeskum og server. Garner med mynte og ristet Kikkoman Panko.

Tips

Andre typer frukt, som aprikos, eplebiter eller kirsebær, kan brukes som fyll istedenfor plommer.

Oppskrifts-ID: 1616

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g melete poteter – 100 g hvetemel – 25 g semulegryn – 20 g mykt smør – 1 eggeplomme – 50 g sukker – ½ ts salt

Vask potetene grundig og kok dem med skall i 20–30 minutter til de er møre. Sil av vannet og la dem dampe seg tørre en liten stund. Skrell dem og kjør dem gjennom en potetpresse mens de fortsatt er varme. La stå til avkjøling. Bland mel, semulegryn, smør, eggeplomme, sukker og ½ ts salt inn i potetene, og la dem stå i 15 minutter.

8 plommer – 8 sukkerbiter – ½ ts malt kanel – ¼ ts malt kardemomme – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts salt til kokevannet – 2 ss hvetemel til forming

Snitt plommene og ta ut steinen. Legg en sukkerbit inni hver av dem. Rør sammen kanel, kardemomme og Kikkoman Soyasaus. Pensle plommene med blandingen. Fyll en stor kasserolle med vann, ha oppi saltet og gi et oppkok. Rull potetdeigen ut til en ca. 5 cm tykk pølse på et melete underlag. Skjær den i 8 biter og klem bitene litt flate. Legg en plomme på hver bit, form til knødler og posjer dem i småkokende vann i 10–15 minutter til de er ferdigkokte.

80 g smør – 100 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil

Smelt smøret i en stor stekepanne og rist Kikkoman Panko til det er gyllenbrunt. Ta de kokte knødlene ut av vannet med en hullsleiv. Sil godt av og rull dem i pankoblandingen.

1 vaniljestang – 3 eggeplommer – 8 g vaniljesukker – 1 ss sukker – 125 dl kremfløte – En kvist mynte

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommene med vaniljefrøene, vaniljesukker, sukker og kremfløte over et varmt vannbad i ca. 5 minutter til blandingen er lett og luftig. Anrett dumplingsene på tallerkener, øs over vaniljeskum og server. Garner med mynte og ristet Kikkoman Panko.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.