

Festsuppe fra Bøhmen med soyasaus
En festlig kalkunsuppe med gulrot, sellerirot og purre, beriket med Kikkoman Soyasaus og aromatiske krydder. Denne oppmuntrende suppen serveres med pasta og sopp og er et varmende høydepunkt når bordet dekkes til vinterfest.
Ingredienser
Valgfritt:
Tilberedning
Steg 1

1 gulrot – 1 bit sellerirot – 1 liten løk – 1 purreløk – 1 kalkunlår, ca. 1,2 kg – 2 laurbærblader – 2 einerbær – ¼ svarte pepperkorn – 4 allehåndebær – ¼ ts karvefrø – 4 kvister merian – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Skjær gulrot, sellerirot og løk i terninger. Skjær purreløken i tynne ringer. Legg grønnsakene og kalkunlåret i en stor kasserolle med 1,5 liter vann og gi et oppkok. Tilsett laurbærblader, einerbær, pepperkorn, allehåndebær, karvefrø, merian og Kikkoman Soyasaus. Legg på lokk og la det småkoke forsiktig i ca. 1,5 time.
Steg 2

10 g tørket steinsopp – 1 gulrot – 50 g suppepasta (f.eks. vermicelli eller pasta stelline) – ¼ bunt bladpersille
Bløtlegg steinsoppen i henhold til anvisningene på pakken, og deretter finhakk den. Skjær gulroten i terninger eller i tynne skiver, lag gjerne stjerneformer hvis du vil, og blansjer om ønskelig. Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken. Finhakk bladpersillen.
Steg 3

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ¼ ts malt muskatnøtt – 1 ts sitronsaft – ¼ ts nymalt pepper – ca. 100 g rømme
Ta kalkunlåret ut av kraften, riv kjøttet av beinet og skjær det i små terninger. Sil kraften, og krydre den deretter med Kikkoman Soyasaus, muskatnøtt, sitronsaft og pepper. Fordel pasta, kjøtt, steinsopp og gulrot på suppeskåler. Hell over den varme kraften, dryss over persille, og hvis du ønsker, en klatt rømme.
Tips
Krydre suppen med litt safran for et mer raffinert preg. Vil du ha en kremete variant, kan du lage en lys jevning og vispe den inn i kraften. Kjøtt som er til overs, kan fryses til senere bruk.
Oppskrifts-ID: 1617
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer














