Festsuppe fra Bøhmen med soyasaus
Festsuppe fra Bøhmen med soyasaus

Festsuppe fra Bøhmen med soyasaus

5 1 vurderinger
total tid 2 t
30 min. tilberedningstid
1 t 30 min. koketid

En festlig kalkunsuppe med gulrot, sellerirot og purre, beriket med Kikkoman Soyasaus og aromatiske krydder. Denne oppmuntrende suppen serveres med pasta og sopp og er et varmende høydepunkt når bordet dekkes til vinterfest.

Ingredienser

4 porsjoner
2 
gulrøtter
1 
bit sellerirot
1 
liten løk
1 
purreløk
1 
kalkunlår, ca. 1,2 kg
2 
laurbærblader
2 
einerbær
 ¼ ts
svarte pepperkorn
4 
allehåndebær
 ¼ ts
karvefrø
4 
kvister merian
10 g
tørket steinsopp
50 g
suppepasta (f.eks. vermicelli eller pasta stelline)
 ¼ bunt
bladpersille
 ¼ ts
malt muskatnøtt
1 ts
sitronsaft
 ¼ ts
nymalt pepper

Valgfritt:

100 g
rømme
Næringsinnhold (per porsjon):1.772 kJ / 423 kcal
12,3 gFett
64,7 gProtein
13,8 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  gulrot – 1  bit sellerirot – 1  liten løk – 1  purreløk – 1  kalkunlår, ca. 1,2 kg – 2  laurbærblader – 2  einerbær –  ¼  svarte pepperkorn – 4  allehåndebær –  ¼ ts karvefrø – 4  kvister merian – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær gulrot, sellerirot og løk i terninger. Skjær purreløken i tynne ringer. Legg grønnsakene og kalkunlåret i en stor kasserolle med 1,5 liter vann og gi et oppkok. Tilsett laurbærblader, einerbær, pepperkorn, allehåndebær, karvefrø, merian og Kikkoman Soyasaus. Legg på lokk og la det småkoke forsiktig i ca. 1,5 time.

Steg 2

10 g tørket steinsopp – 1  gulrot – 50 g suppepasta (f.eks. vermicelli eller pasta stelline) –  ¼ bunt bladpersille

Bløtlegg steinsoppen i henhold til anvisningene på pakken, og deretter finhakk den. Skjær gulroten i terninger eller i tynne skiver, lag gjerne stjerneformer hvis du vil, og blansjer om ønskelig. Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken. Finhakk bladpersillen.

Steg 3

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ¼ ts malt muskatnøtt – 1 ts sitronsaft –  ¼ ts nymalt pepper – ca. 100 g rømme

Ta kalkunlåret ut av kraften, riv kjøttet av beinet og skjær det i små terninger. Sil kraften, og krydre den deretter med Kikkoman Soyasaus, muskatnøtt, sitronsaft og pepper. Fordel pasta, kjøtt, steinsopp og gulrot på suppeskåler. Hell over den varme kraften, dryss over persille, og hvis du ønsker, en klatt rømme.

Tips

Krydre suppen med litt safran for et mer raffinert preg. Vil du ha en kremete variant, kan du lage en lys jevning og vispe den inn i kraften. Kjøtt som er til overs, kan fryses til senere bruk.

Oppskrifts-ID: 1617

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 gulrot – 1 bit sellerirot – 1 liten løk – 1 purreløk – 1 kalkunlår, ca. 1,2 kg – 2 laurbærblader – 2 einerbær – ¼ svarte pepperkorn – 4 allehåndebær – ¼ ts karvefrø – 4 kvister merian – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær gulrot, sellerirot og løk i terninger. Skjær purreløken i tynne ringer. Legg grønnsakene og kalkunlåret i en stor kasserolle med 1,5 liter vann og gi et oppkok. Tilsett laurbærblader, einerbær, pepperkorn, allehåndebær, karvefrø, merian og Kikkoman Soyasaus. Legg på lokk og la det småkoke forsiktig i ca. 1,5 time.

10 g tørket steinsopp – 1 gulrot – 50 g suppepasta (f.eks. vermicelli eller pasta stelline) – ¼ bunt bladpersille

Bløtlegg steinsoppen i henhold til anvisningene på pakken, og deretter finhakk den. Skjær gulroten i terninger eller i tynne skiver, lag gjerne stjerneformer hvis du vil, og blansjer om ønskelig. Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken. Finhakk bladpersillen.

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ¼ ts malt muskatnøtt – 1 ts sitronsaft – ¼ ts nymalt pepper – ca. 100 g rømme

Ta kalkunlåret ut av kraften, riv kjøttet av beinet og skjær det i små terninger. Sil kraften, og krydre den deretter med Kikkoman Soyasaus, muskatnøtt, sitronsaft og pepper. Fordel pasta, kjøtt, steinsopp og gulrot på suppeskåler. Hell over den varme kraften, dryss over persille, og hvis du ønsker, en klatt rømme.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.