

Vegetargryte med sopp og mørkt øl
En mektig og aromatisk gryte med sopp og gulrøtter, småkokt i mørkt øl med Kikkoman Soyasaus. Toppet med krem for ekstra fylde blir denne vegetariske hovedretten med ovnsstekte poteter perfekt som et mettende julemåltid.
Tilberedning
Steg 1

250 g champignon – 2 gulrøtter – 2 ss olivenolje – 2 kvister timian – 1 ts nymalt svart pepper
Skrell og skjær opp gulrøttene. Rens soppen og del den i to. Sauter alt i en kasserolle med olivenolje. Tilsett timian og pepper.
Steg 2

300 g poteter – 1 ss olivenolje – 1 dl mørkt øl – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 dl grønnsakskraft – ½ dl kremfløte
Skrell potetene, skjær dem i munnfullstore biter og rør inn en spiseskje olivenolje. Stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og møre. Mens potetene stekes, hell ølet oppi kasserollen fra steg 1, tilsett Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i noen minutter til væsken er litt redusert. Tilsett kraft og fløte, legg på lokk og la det småkoke i 10 minutter. Server med ovnsstekte poteter.
Tips
For å spare tid kan du bruke forstekte poteter. Eventuelt, hvis du allerede har kokte poteter, kan du spraye dem med olje og steke dem i en airfryer i 5–8 minutter.
Oppskrifts-ID: 1615
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer















