Vegetargryte med sopp og mørkt øl
Vegetargryte med sopp og mørkt øl

Vegetargryte med sopp og mørkt øl

total tid 45 min.
15 min. tilberedningstid
30 min. koketid

En mektig og aromatisk gryte med sopp og gulrøtter, småkokt i mørkt øl med Kikkoman Soyasaus. Toppet med krem for ekstra fylde blir denne vegetariske hovedretten med ovnsstekte poteter perfekt som et mettende julemåltid.

Ingredienser

2 porsjoner
250 g
champignon
2 
gulrøtter
3 ss
olivenolje
2 
kvister timian
1 ts
nymalt svart pepper
1 dl
mørkt øl
2 dl
grønnsakskraft
 ½ dl
kremfløte
300 g
poteter

Tilberedning

Steg 1

250 g champignon – 2  gulrøtter – 2 ss olivenolje – 2  kvister timian – 1 ts nymalt svart pepper

Skrell og skjær opp gulrøttene. Rens soppen og del den i to. Sauter alt i en kasserolle med olivenolje. Tilsett timian og pepper.

Steg 2

300 g poteter – 1 ss olivenolje – 1 dl mørkt øl – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl grønnsakskraft –  ½ dl kremfløte

Skrell potetene, skjær dem i munnfullstore biter og rør inn en spiseskje olivenolje. Stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og møre. Mens potetene stekes, hell ølet oppi kasserollen fra steg 1, tilsett Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i noen minutter til væsken er litt redusert. Tilsett kraft og fløte, legg på lokk og la det småkoke i 10 minutter. Server med ovnsstekte poteter.

Tips

For å spare tid kan du bruke forstekte poteter. Eventuelt, hvis du allerede har kokte poteter, kan du spraye dem med olje og steke dem i en airfryer i 5–8 minutter.

Oppskrifts-ID: 1615

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

250 g champignon – 2 gulrøtter – 2 ss olivenolje – 2 kvister timian – 1 ts nymalt svart pepper

Skrell og skjær opp gulrøttene. Rens soppen og del den i to. Sauter alt i en kasserolle med olivenolje. Tilsett timian og pepper.

300 g poteter – 1 ss olivenolje – 1 dl mørkt øl – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl grønnsakskraft – ½ dl kremfløte

Skrell potetene, skjær dem i munnfullstore biter og rør inn en spiseskje olivenolje. Stek dem i ovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og møre. Mens potetene stekes, hell ølet oppi kasserollen fra steg 1, tilsett Kikkoman Soyasaus og la det småkoke i noen minutter til væsken er litt redusert. Tilsett kraft og fløte, legg på lokk og la det småkoke i 10 minutter. Server med ovnsstekte poteter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.