

Sjokolademousse med espresso & appelsin
En luftig og mørk sjokolademousse med espresso, beriket med en skvett Kikkoman Soyasaus for en diskré, pikant vri. Toppet med appelsinrasp, kanel og revet sjokolade for en fyldig, men elegant avslutning på ethvert festmåltid.
Tilberedning
Steg 1

60 g mørk sjokolade (85 % kakao), smeltet – 0,3 dl espresso – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
I en middels stor bolle kombinerer du smeltet mørk sjokolade, espresso og Kikkoman Soyasaus. Rør om til en jevn blanding.
Steg 2

1 kremfløte, avkjølt – ½ ts eggehvite – ½ sukker
I en annen, avkjølt bolle pisker du fløten til det dannes stive topper. I en annen ren bolle visper du eggehviten med sukker til stivt skum. Rør en tredjedel av den piskede kremen inn i sjokoladeblandingen for å løse den opp, og vend forsiktig inn resten etterpå. Til slutt vender du inn den piskede eggehviten til ingen hvite striper er synlige.
Steg 3

0,8 dl kremfløte, avkjølt – 1 stor eggehvite – 1 ts sukker
I en annen, avkjølt bolle pisker du fløten til det dannes stive topper. I en annen ren bolle visper du eggehviten med sukker til stivt skum. Rør en tredjedel av den piskede kremen inn i sjokoladeblandingen for å løse den opp, og vend forsiktig inn resten etterpå. Til slutt vender du inn den piskede eggehviten til ingen hvite striper er synlige.
Steg 4

½ appelsin, oppskåret, til pynt – 1 ts malt kanel – 1 ts revet mørk sjokolade
Fordel moussen på to glass eller skåler. Sett til avkjøling i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til moussen har stivnet. Server toppet med appelsinskiver, kaneldryss og revet sjokolade.
Oppskrifts-ID: 1613
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer















