Sjokolademousse med espresso & appelsin
Sjokolademousse med espresso & appelsin

Sjokolademousse med espresso & appelsin

5 1 vurderinger
total tid 5 min.
5 min. tilberedningstid

En luftig og mørk sjokolademousse med espresso, beriket med en skvett Kikkoman Soyasaus for en diskré, pikant vri. Toppet med appelsinrasp, kanel og revet sjokolade for en fyldig, men elegant avslutning på ethvert festmåltid.

Ingredienser

2 porsjoner
60 g
mørk sjokolade (85 % kakao), smeltet
0,3 dl
espresso
1 
stort egg, delt i plomme og hvite
1 ½ ts
malt kanel
 ½ 
appelsin, for rasp
0,8 dl
kremfløte, avkjølt
1 ts
sukker
 ½ 
appelsin, oppskåret, til pynt
1 ts
revet mørk sjokolade
Næringsinnhold (per porsjon):2.534 kJ / 606 kcal
54 gFett
7,5 gProtein
22,5 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

60 g mørk sjokolade (85 % kakao), smeltet – 0,3 dl espresso – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

I en middels stor bolle kombinerer du smeltet mørk sjokolade, espresso og Kikkoman Soyasaus. Rør om til en jevn blanding.

Steg 2

1  kremfløte, avkjølt –  ½ ts eggehvite –  ½  sukker

I en annen, avkjølt bolle pisker du fløten til det dannes stive topper. I en annen ren bolle visper du eggehviten med sukker til stivt skum. Rør en tredjedel av den piskede kremen inn i sjokoladeblandingen for å løse den opp, og vend forsiktig inn resten etterpå. Til slutt vender du inn den piskede eggehviten til ingen hvite striper er synlige.

Steg 3

0,8 dl kremfløte, avkjølt – 1  stor eggehvite – 1 ts sukker

I en annen, avkjølt bolle pisker du fløten til det dannes stive topper. I en annen ren bolle visper du eggehviten med sukker til stivt skum. Rør en tredjedel av den piskede kremen inn i sjokoladeblandingen for å løse den opp, og vend forsiktig inn resten etterpå. Til slutt vender du inn den piskede eggehviten til ingen hvite striper er synlige.

Steg 4

 ½  appelsin, oppskåret, til pynt – 1 ts malt kanel – 1 ts revet mørk sjokolade

Fordel moussen på to glass eller skåler. Sett til avkjøling i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til moussen har stivnet. Server toppet med appelsinskiver, kaneldryss og revet sjokolade.

Oppskrifts-ID: 1613

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

60 g mørk sjokolade (85 % kakao), smeltet – 0,3 dl espresso – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

I en middels stor bolle kombinerer du smeltet mørk sjokolade, espresso og Kikkoman Soyasaus. Rør om til en jevn blanding.

1 kremfløte, avkjølt – ½ ts eggehvite – ½ sukker

I en annen, avkjølt bolle pisker du fløten til det dannes stive topper. I en annen ren bolle visper du eggehviten med sukker til stivt skum. Rør en tredjedel av den piskede kremen inn i sjokoladeblandingen for å løse den opp, og vend forsiktig inn resten etterpå. Til slutt vender du inn den piskede eggehviten til ingen hvite striper er synlige.

0,8 dl kremfløte, avkjølt – 1 stor eggehvite – 1 ts sukker

I en annen, avkjølt bolle pisker du fløten til det dannes stive topper. I en annen ren bolle visper du eggehviten med sukker til stivt skum. Rør en tredjedel av den piskede kremen inn i sjokoladeblandingen for å løse den opp, og vend forsiktig inn resten etterpå. Til slutt vender du inn den piskede eggehviten til ingen hvite striper er synlige.

½ appelsin, oppskåret, til pynt – 1 ts malt kanel – 1 ts revet mørk sjokolade

Fordel moussen på to glass eller skåler. Sett til avkjøling i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til moussen har stivnet. Server toppet med appelsinskiver, kaneldryss og revet sjokolade.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.