Kylling med vårløk og ponzu yuzu-saus
Kylling med vårløk og ponzu yuzu-saus

Kylling med vårløk og ponzu yuzu-saus

total tid15 min.
5 min.tilberedningstid
10 min.koketid

I denne retten kombineres smaken av ponzu yuzu med proteinrikt kyllingbryst – perfekt for idrettsfolk som trenger å restituere seg etter en hard økt. Passer ypperlig med ris, men også med vin og øl som asiatisk tapas.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
kyllingbryst
4 ss
potetstivelse
4 ss
matolje

Ponzu yuzu-saus:

1 
liten vårløk
1 ts
sukker
 ½ ts
raspet ingefær

Topping:

Noen salatblader, babyspinat eller koriander
Chilitråder

Tilberedning

Steg 1

1  liten vårløk – 6 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts sukker –  ½ ts raspet ingefær

Vask og hakk vårløken, skrell og rasp ingefæren. Bland deretter alle ingrediensene til ponzu yuzu-sausen.

Steg 2

300 g kyllingbryst – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 ss potetstivelse – 4 ss matolje

Skjær kyllingbrystet i munnstore biter (3-4 cm store terninger), krydre med Kikkoman Soyasaus, og fordel potetstivelsen jevnt på bitene.  Stek i olje i ca. 5 minutter til de er gjennomstekt. Legg på lokk de siste 3 minuttene.

Steg 3

Ponzu yuzu-sausen fra steg 1 – Salatblader, babyspinat eller koriander – Chilitråder

Server kyllingen på et fat og hell ponzu yuzu-sausen fra steg 1 over den. Garner med salatblader, babyspinat eller koriander og chilitråder etter ønske.

Oppskrifts-ID: 1299

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 liten vårløk – 6 ss Kikkoman Ponzu - en blanding av soyasaus, eddik og yuzujuice2 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts sukker – ½ ts raspet ingefær

Vask og hakk vårløken, skrell og rasp ingefæren. Bland deretter alle ingrediensene til ponzu yuzu-sausen.

300 g kyllingbryst – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 ss potetstivelse – 4 ss matolje

Skjær kyllingbrystet i munnstore biter (3-4 cm store terninger), krydre med Kikkoman Soyasaus, og fordel potetstivelsen jevnt på bitene.  Stek i olje i ca. 5 minutter til de er gjennomstekt. Legg på lokk de siste 3 minuttene.

Ponzu yuzu-sausen fra steg 1 – Salatblader, babyspinat eller koriander – Chilitråder

Server kyllingen på et fat og hell ponzu yuzu-sausen fra steg 1 over den. Garner med salatblader, babyspinat eller koriander og chilitråder etter ønske.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.