Kremet knivskjellsuppe med soyasaus
Ekstra kremete skalldyrsuppe fylt med gulrøtter, poteter, selleri og løk. En dæsj Kikkoman Soyasaus gir suppen et ekstra kick av umami.
Tilberedning
Steg 1
7 knivskjell – 5 dl vann
Legg knivskjellene i en gryte, tilsett vann (ca. 5 dl), og sett platen på middels til høy varme. Legg på lokk og kok til skjellene har åpnet seg (ca. 10-12 minutter). Ta etterpå ut skjellene og la dem avkjøles.
Steg 2
1 ss usaltet smør – 1 stor løk – 1 middels stor potet – 1 gulrot – ¼ stangselleri – 1 ts tomatpuré – 2 kvister timian – 1 aurbærblad
Skrell først alle grønnsakene og skjær dem i terninger (ca. 3-4 mm store). Ha smør og grønnsaker i en tykkbunnet gryte. Sauter i 2-3 minutter på middels til høy varme eller til grønnsakene er karamelliserte og gyllenbrune.
Tilsett deretter tomatpuré, timian og laurbærblader, og la det koke i 2 minutter. Rør om av og til.
Steg 3
2 ½ dl kremfløte – 2 ½ dl fiskekraft – 2 ss sitronsaft – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Tilsett kremfløte og fiskekraft. Skru ned varmen til litt under middels, dekk gryten med lokk og la det koke i cirka 20 minutter. Når grønnsakene er gjennomkokte, tilsetter du sitronsaft og soyasaus.
Steg 4
La det koke i 1 ekstra minutt, og miks deretter med en hurtigmikser på maksimal hastighet i 3-3,5 minutter.
Steg 5
14 gressløk – ½ sitron
Hakk gressløken i små biter. Hell den kremete suppen i en bolle, topp med kokte knivskjell og hakket gressløk. Skjær sitronen i båter og server ved siden av.
Tips:
Istedenfor knivskjell kan du bruke andre typer muslinger etter eget ønske.
Oppskrifts-ID: 1158
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer