Kremet knivskjellsuppe med soyasaus
Kremet knivskjellsuppe med soyasaus

Kremet knivskjellsuppe med soyasaus

5 2 vurderinger
total tid45 min.
15 min.tilberedningstid
30 min.koketid

Ekstra kremete skalldyrsuppe fylt med gulrøtter, poteter, selleri og løk. En dæsj Kikkoman Soyasaus gir suppen et ekstra kick av umami.

Ingredienser

2 porsjoner
7 
knivskjell
5 dl
vann
1 ss
usaltet smør
1 
stor løk
1 
middels stor potet
1 
gulrot
 ¼ 
stangselleri
1 ts
tomatpuré
2 
kvister timian
1 
laurbærblad
2 ½ dl
kremfløte
2 ½ dl
fiskekraft
2 ss
sitronsaft
14 
gressløk
 ½ 
sitron

Tilberedning

Steg 1

7  knivskjell – 5 dl vann

Legg knivskjellene i en gryte, tilsett vann (ca. 5 dl), og sett platen på middels til høy varme. Legg på lokk og kok til skjellene har åpnet seg (ca. 10-12 minutter). Ta etterpå ut skjellene og la dem avkjøles.

Steg 2

1 ss usaltet smør – 1  stor løk – 1  middels stor potet – 1  gulrot –  ¼  stangselleri – 1 ts tomatpuré – 2  kvister timian – 1  aurbærblad

Skrell først alle grønnsakene og skjær dem i terninger (ca. 3-4 mm store). Ha smør og grønnsaker i en tykkbunnet gryte. Sauter i 2-3 minutter på middels til høy varme eller til grønnsakene er karamelliserte og gyllenbrune.

Tilsett deretter tomatpuré, timian og laurbærblader, og la det koke i 2 minutter. Rør om av og til.

Steg 3

2 ½ dl kremfløte – 2 ½ dl fiskekraft – 2 ss sitronsaft – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilsett kremfløte og fiskekraft. Skru ned varmen til litt under middels, dekk gryten med lokk og la det koke i cirka 20 minutter. Når grønnsakene er gjennomkokte, tilsetter du sitronsaft og soyasaus.

Steg 4

La det koke i 1 ekstra minutt, og miks deretter med en hurtigmikser på maksimal hastighet i 3-3,5 minutter.

Steg 5

14  gressløk –  ½  sitron

Hakk gressløken i små biter. Hell den kremete suppen i en bolle, topp med kokte knivskjell og hakket gressløk. Skjær sitronen i båter og server ved siden av.

Tips:

Istedenfor knivskjell kan du bruke andre typer muslinger etter eget ønske.

Oppskrifts-ID: 1158

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

7 knivskjell – 5 dl vann

Legg knivskjellene i en gryte, tilsett vann (ca. 5 dl), og sett platen på middels til høy varme. Legg på lokk og kok til skjellene har åpnet seg (ca. 10-12 minutter). Ta etterpå ut skjellene og la dem avkjøles.

1 ss usaltet smør – 1 stor løk – 1 middels stor potet – 1 gulrot – ¼ stangselleri – 1 ts tomatpuré – 2 kvister timian – 1 aurbærblad

Skrell først alle grønnsakene og skjær dem i terninger (ca. 3-4 mm store). Ha smør og grønnsaker i en tykkbunnet gryte. Sauter i 2-3 minutter på middels til høy varme eller til grønnsakene er karamelliserte og gyllenbrune.

Tilsett deretter tomatpuré, timian og laurbærblader, og la det koke i 2 minutter. Rør om av og til.

2 ½ dl kremfløte – 2 ½ dl fiskekraft – 2 ss sitronsaft – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Tilsett kremfløte og fiskekraft. Skru ned varmen til litt under middels, dekk gryten med lokk og la det koke i cirka 20 minutter. Når grønnsakene er gjennomkokte, tilsetter du sitronsaft og soyasaus.

La det koke i 1 ekstra minutt, og miks deretter med en hurtigmikser på maksimal hastighet i 3-3,5 minutter.

14 gressløk – ½ sitron

Hakk gressløken i små biter. Hell den kremete suppen i en bolle, topp med kokte knivskjell og hakket gressløk. Skjær sitronen i båter og server ved siden av.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.