Grillet blekksprut med ponzusaus og kapers
Pirr smaksløkene med denne lette blekksprutretten. Servert med en forfriskende ponzu smørsaus med et hint av sitrus og kapers for ekstra smak, vil denne enkle, men sofistikerte retten garantert lage bølger ved middagsbordet ditt.
Tilberedning
Steg 1
400 g blekksprutarmer (blansjert) – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 2 fedd hvitløk – ½ ts edelsøtt paprikapulver – 1 ss olivenolje – 1 klype chiliflak
Skjær den blansjerte blekkspruten i mindre stykker. Bland Kikkoman Ponzu Sitron i en bolle med knust hvitløk, paprikapulver, olivenolje og chiliflak. Tilsett blekksprutarmene og la stå til marinering i kjøleskapet i 1 time.
Steg 2
100 g cherrytomater – 50 g kapers – ½ ts raspet sitronskall – 2 ss olivenolje – Noen blader fersk basilikum
For å lage salsa, del cherrytomatene i fire, tilsett kapers, sitronskall og olivenolje. Riv basilikumbladene og ha dem oppi.
Steg 3
150 ml sake – 4 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 ss sitronsaft – 100 g smør
Hell sake, Kikkoman Ponzu Sitron og sitronsaft i en kasserolle og gi et oppkok (ca. 1 min.). Tilsett smør og ta av varmen. Rør om til smøret smelter og en jevn saus dannes.
Steg 4
Grill blekkspruten i ca. 3 minutter på hver side. Server med salsa og ponzusmør.
Oppskrifts-ID: 1235
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer