

Grillede pærer med gorgonzola og hasselnøtter
Denne vegetarretten kombinerer sødmen i grillede pærer med skarpheten i gorgonzola, ristede hasselnøtter og de delikate blomsternotene i hylleblomstdressing. Helt ideell som forrett eller en lett hovedrett for to.
Tilberedning
Steg 1

2 ss hylleblomstsirup – 1 ss extra virgin olivenolje – 1 ss hvitvinseddik – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – ¼ ts nymalt svart pepper
Pisk sammen hylleblomstsirup, extra virgin olivenolje, hvitvinseddik og Kikkoman Glutenfri Soyasaus i en liten bolle. Krydre med nymalt svart pepper.
Steg 2

2 modne pærer, delt i to, uten kjerne – 0,15 dl olive oil – 50 g gorgonzola, smuldret – 25 g hasselnøtter, ristet og hakket – 10 g ferske mynteblader
Forvarm grillen til sterk varme. Pensle de to pærehalvdelene med olivenolje. Grill dem med skjæresiden ned i 3-4 minutter til de får grillmerker og mykner litt. Snu pærene og grill dem i ytterligere 2-3 minutter. Anrett de grillede pærene på et serveringsfat og dryss smuldret gorgonzola og ristede hasselnøtter over hver halvdel. Ringle over godt med hylleblomstsirup og garner med ferske mynteblader.
Tip
Oppskrifts-ID: 1452
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer