Grillede pærer med gorgonzola og hasselnøtter
Grillede pærer med gorgonzola og hasselnøtter

Grillede pærer med gorgonzola og hasselnøtter

total tid17 min.
10 min.tilberedningstid
7 min.koketid

Denne vegetarretten kombinerer sødmen i grillede pærer med skarpheten i gorgonzola, ristede hasselnøtter og de delikate blomsternotene i hylleblomstdressing. Helt ideell som forrett eller en lett hovedrett for to.

Ingredienser

2 porsjoner
2 
modne pærer, delt i to, uten kjerne
0,15 dl
olivenolje
50 g
gorgonzola, smuldret
25 g
hasselnøtter, ristet og hakket
10 g
ferske mynteblader
2 ss
hylleblomstsirup
1 ss
extra virgin olivenolje
1 ss
hvitvinseddik
 ¼ ts
nymalt svart pepper
Næringsinnhold (per porsjon):1088 kJ / 260 kcal
17 gFett
6 gProtein
22 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2 ss hylleblomstsirup – 1 ss extra virgin olivenolje – 1 ss hvitvinseddik – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus ¼ ts nymalt svart pepper

Pisk sammen hylleblomstsirup, extra virgin olivenolje, hvitvinseddik og Kikkoman Glutenfri Soyasaus i en liten bolle. Krydre med nymalt svart pepper.

Steg 2

2  modne pærer, delt i to, uten kjerne – 0,15 dl olive oil – 50 g gorgonzola, smuldret – 25 g hasselnøtter, ristet og hakket – 10 g ferske mynteblader

Forvarm grillen til sterk varme. Pensle de to pærehalvdelene med olivenolje. Grill dem med skjæresiden ned i 3-4 minutter til de får grillmerker og mykner litt. Snu pærene og grill dem i ytterligere 2-3 minutter. Anrett de grillede pærene på et serveringsfat og dryss smuldret gorgonzola og ristede hasselnøtter over hver halvdel. Ringle over godt med hylleblomstsirup og garner med ferske mynteblader.

Tip

Oppskrifts-ID: 1452

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 ss hylleblomstsirup – 1 ss extra virgin olivenolje – 1 ss hvitvinseddik – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus ¼ ts nymalt svart pepper

Pisk sammen hylleblomstsirup, extra virgin olivenolje, hvitvinseddik og Kikkoman Glutenfri Soyasaus i en liten bolle. Krydre med nymalt svart pepper.

2 modne pærer, delt i to, uten kjerne – 0,15 dl olive oil – 50 g gorgonzola, smuldret – 25 g hasselnøtter, ristet og hakket – 10 g ferske mynteblader

Forvarm grillen til sterk varme. Pensle de to pærehalvdelene med olivenolje. Grill dem med skjæresiden ned i 3-4 minutter til de får grillmerker og mykner litt. Snu pærene og grill dem i ytterligere 2-3 minutter. Anrett de grillede pærene på et serveringsfat og dryss smuldret gorgonzola og ristede hasselnøtter over hver halvdel. Ringle over godt med hylleblomstsirup og garner med ferske mynteblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.