Fyldig mørk sjokolademousse
Lett, men intens sjokolademousse - takket være den mørke sjokoladen. En dråpe Kikkoman Soyasaus gir moussen den ekstra fyldige smaken slik en mousse skal være.
Tilberedning
Steg 1
Skill eggeplommene fra hviten og ha i to mellomstore metallboller. Pass på at bollen til eggehviten er helt ren for å sikre at den stivner senere.
Steg 2
Hakk sjokoladen og smelt denne i en varmebestandig bolle over et vannbad.
Steg 3
I mellomtiden tar du en annen bolle og pisker fløten til den nesten danner stive topper. Stivpisk så eggehviten til den danner stive topper.
Steg 4
Pisk eggeplommene sammen med sukker, frø fra vaniljestangen, appelsinskall og Kikkoman soyasaus over et vannbad til blandingen tykner litt.
Steg 5
Fjern blandingen fra vannbadet og vend raskt den stive eggehviten, sjokoladen og fløten inn i eggeplommeblandingen.
Steg 6
Ha over i en bolle og avkjøl i minst 60 minutter.
Steg 7
Server med pisket krem på hver sjokolademousse og pynt med bringebær og mørke sjokoladebiter.
Oppskrifts-ID: 1077
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer