Fyldig mørk sjokolademousse
Fyldig mørk sjokolademousse

Fyldig mørk sjokolademousse

4,8 6 vurderinger
total tid20 min.
20 min.tilberedningstid

Lett, men intens sjokolademousse - takket være den mørke sjokoladen. En dråpe Kikkoman Soyasaus gir moussen den ekstra fyldige smaken slik en mousse skal være.

Ingredienser

4 porsjoner
180 g
mørk sjokolade (ca. 53 % kakao)
3 ss
sukker
 ½ 
vaniljestang
 ½ 
appelsin, revet skall
2 
egg
1 ½ dl
kremfløte

Til servering

4 ss
pisket krem
250 g
bringebær
100 g
mørk sjokolade
Næringsinnhold (per porsjon):2515 kJ / 604 kcal
39,1 gFett
11,3 gProtein
49,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skill eggeplommene fra hviten og ha i to mellomstore metallboller. Pass på at bollen til eggehviten er helt ren for å sikre at den stivner senere.

Steg 2

Hakk sjokoladen og smelt denne i en varmebestandig bolle over et vannbad.

Steg 3

I mellomtiden tar du en annen bolle og pisker fløten til den nesten danner stive topper. Stivpisk så eggehviten til den danner stive topper. 

Steg 4

Pisk eggeplommene sammen med sukker, frø fra vaniljestangen, appelsinskall og Kikkoman soyasaus over et vannbad til blandingen tykner litt. 

Steg 5

Fjern blandingen fra vannbadet og vend raskt den stive eggehviten, sjokoladen og fløten inn i eggeplommeblandingen. 

Steg 6

Ha over i en bolle og avkjøl i minst 60 minutter.

Steg 7

Server med pisket krem ​​på hver sjokolademousse og pynt med bringebær og mørke sjokoladebiter.

Oppskrifts-ID: 1077

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skill eggeplommene fra hviten og ha i to mellomstore metallboller. Pass på at bollen til eggehviten er helt ren for å sikre at den stivner senere.

Hakk sjokoladen og smelt denne i en varmebestandig bolle over et vannbad.

I mellomtiden tar du en annen bolle og pisker fløten til den nesten danner stive topper. Stivpisk så eggehviten til den danner stive topper. 

Pisk eggeplommene sammen med sukker, frø fra vaniljestangen, appelsinskall og Kikkoman soyasaus over et vannbad til blandingen tykner litt. 

Fjern blandingen fra vannbadet og vend raskt den stive eggehviten, sjokoladen og fløten inn i eggeplommeblandingen. 

Ha over i en bolle og avkjøl i minst 60 minutter.

Server med pisket krem ​​på hver sjokolademousse og pynt med bringebær og mørke sjokoladebiter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.