Fish Wellington med cherrytomatsalat
En herlig kombinasjon av delikat regnbueørret og sprø butterdeig. Retten passer perfekt til en salat laget på friske cherrytomater med et hint av sitron og friske urter.
Tilberedning
Steg 1
Fjern eventuelle bein og skinn fra fileten. Skjær deretter fisken i 4 like store deler. Bland honning, olivenolje, sitronsaft og Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett fisken og rør om. La stå i kjøleskap i 60 minutter.
Steg 2
Del butterdeigen i 4 avlange firkanter. Legg en bit av fisken midt på hver av dem (det er lurt å klappe fisken tørr på forhånd så det ikke kommer så mye marinade på deigen). Brett butterdeigen over fisken og trykk sidene sammen. Pensle med vispet eggeplomme. Bak i en ovn oppvarmet til 180 °C i ca. 30-35 minutter (til deigen er brun). La den kjøle av i 5-10 min.
Steg 3
Tilbered salaten i mellomtiden. Skjær cherrytomatene i 2-3 deler. Finhakk rødløken og basilikumbladene. Ha cherrytomatene i en bolle, stenk med sitronsaft, tilsett rødløk, basilikum, olivenolje m/sitron og Kikkoman Soyasaus.
Steg 4
Server den bakte fisken med salaten.
Tip:
Hvis du ikke har olivenolje m/sitron, kan du bruke 1 ss vanlig olivenolje og 2 ss sitronsaft.
Slik bretter du butterdeigen som på bildet:
1. Skjær avlange firkanter av butterdeigen (bredden skal være tre ganger bredere enn fisken, og lengden skal være 1-2 cm lengre enn fisken både over og under).
2. Legg fisken midt på firkanten. Lag kutt på sidene av deigen (vinkelrett på fiskens plassering) og brett over sidene vekselvis.
Du kan også bruke en annen og enklere metode for å brette deigen. Skjær en avlang firkant som er dobbelt så langt som fisken, legg et stykke fisk på venstre side, og dekk den med resten av deigen. Trykk deretter på sidene slik at de fester seg godt.
Oppskrifts-ID: 1144
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer