Sushi-kaker som du enkelt kan lage selv
22. August 2023
Kakeform i stedet for sushimatte: Slik lykkes du med sushi-kaker
Sushiris med riktig konsistens er avgjørende for å lykkes med sushi-kaker. Tommelfingerregelen: Til en 20 cm form trenger du om lag sju kopper kokt ris. Japansk rundkornet ris egner seg best, da den har en litt klebrig konsistens som dermed vil holde sushikakene perfekt sammen. Hvis du ikke har japansk rundkornet ris, kan du også bruke risottoris. Sushirisen tilberedes aller best i en riskoker, men du kan selvfølgelig bruke en gryte istedenfor. I denne videoen gir vi deg noen tips til tilberedning av sushiris.
Hjemmelaget sushiris: Tips og triks for riktig tilberedning
Sushiris med riktig konsistens er avgjørende for å lykkes med sushi-kaker. Tommelfingerregelen: Til en 20 cm form trenger du om lag sju kopper kokt ris. Japansk rundkornet ris egner seg best, da den har en litt klebrig konsistens som dermed vil holde sushikakene perfekt sammen. Hvis du ikke har japansk rundkornet ris, kan du også bruke risottoris. Sushirisen tilberedes aller best i en riskoker, men du kan selvfølgelig bruke en gryte istedenfor. I denne videoen gir vi deg noen tips til tilberedning av sushiris.
Kunstnerisk sushi-kake: Nesten for fin til å skjære opp
Ingrediensene til denne sushikaken er utvalgte og varierte. De harmonerer ikke bare fantastisk med hverandre når det gjelder smak, men gir også et festlig og kunstnerisk inntrykk! Tilberedningen er ikke vanskelig. Du trenger klassiske sushi ingredienser som reker, kaviar og wasabipasta, kombinert med sukkererter, avokado og shiitake-sopp. Denne sushi-kaken kan måle seg med hvilken som helst annen kake når det gjelder dekorasjon. Serveres med Kikkoman naturlig brygget soyasaus.
Sushi-kake med roastbiff og avokado: Ferdig på 25 minutter
Disse sushi-kakene lages i kakeformer i stedet for en rundform. Mørnet roastbiff, fyldig avokado og fersk eggerøre legges i lag på lag med kokt sushiris i noen få enkle trinn, og pyntes avslutningsvis med små daddeltomater. Den smakfulle avslutningen kommer her fra Kikkoman Teriyaki-barbecuesaus med honning, som smaker utrolig godt sammen med roastbiff. Serveres sammen med en skål Kikkoman naturlig brygget soyasaus.
Vegetariske sushi-kaker i muffinsformer
Her får du fem forskjellige vegetariske oppskrifter i muffinsformer. Råvarene til de dekorative små kakene er sushiris, sylteagurker, reddiker, paprika, røde linser, edamame, shiitakesopp, avokado og cherrytomater. Server med Kikkoman naturlig brygget soyasaus for å gi en ekstra smaksdimensjon og umamismak. Her trenger du også et par muffinsformer laget av silikon eller papir. Tips: Bytt gjerne om på ingrediensene, og bruk gjerne det du har i kjøleskapet etter eget ønske!