La deg inspirere av våre nye wok-oppskrifter
01. juni 2023

We will, we will wok you! Derfor elsker vi wok!

Vellykket woking handler om to ting. Nummer én: høy temperatur. Høy temperatur gjør at maten steker raskt, samtidig som den beholder væsken, og dermed saftigheten. Nummer to: tid. To til fem minutter i panna er nok. Da holder grønnsakene seg sprø og fargerike, og kjøttet rekker akkurat å bli gyllent og stekt. Følger du disse to tommelfingerreglene og serverer maten umiddelbart, er det lett å lykkes med wok. Vi kaller det «Breath of a Wok»-teknikken, som gir frisk mat med den gode smaken av wok. Server med et dryss av favorittkrydderet ditt, og nyt wok-festen.

Lek deg med våre wok-oppskrifter
Woking skal være gøy, og det er bare fantasien som setter grenser. Test ut ulike kombinasjoner av råvarer, og bruk en god saus for å forsterke smaken. La deg inspirere av våre wok-oppskrifter. Du kan enten følge oppskriften eller prøve dine egne varianter og finne din nye favoritt på middagsbordet. Kjøtt, kylling, sjømat eller grønnsaker? Uansett hva du velger, vil det passe perfekt i en wok.

Litt lettere med sjømat- og grønnsakswok
Ønsker du å ta helsebevisste valg, men også lage deilig mat? Da er sjømat og grønnsaker et godt valg til woken. Når du woker steker du maten raskt på høy varme, sånn at maten beholder en knasende tekstur, og de fine fargene. Hvilken oppskrift vil du prøve først?
Raske middager med kjøtt
Har du det travelt, men ønsker å lage deilig middag? Woking er en allsidig teknikk for rask og fersk middag. Alt du trenger er en wok, varm olje og godt krydder for å lage smakfull og god middag.
Wok med kylling og aubergine

Trinn én når du woker: Velg ingrediensene dine
Woking er befriende enkelt. «Det enkleste er ofte det beste» sier de, og det gjelder spesielt for wok. Ta en titt på hva du har i kjøleskapet og finn frem råvarene du ønsker å bruke.
Tips når du velger kjøtt
Velg møre stykker som biff, indrefilet av svin eller kyllingbryst. Når du skjærer dem i strimler, vil de raskt stekes perfekt. Unngå store og seige kjøttbiter.
Fisk og sjømat
Reker, sjømat og fisk med fast tekstur, som torsk eller kveite, er godt egnet for woking. Unngå delikat fisk som flyndre - den kan fort gå i oppløsning under stekingen.
Alle grønnsaker passer
De aller fleste grønnsaker er ideelle til woking. Skjær dem i strimler før du steker dem på høy varme i noen få minutter, så beholder du både tekstur og aroma.

Trinn to når du woker: Steketips
Sett frem wokpannen, en stekeolje som tåler høy varme og en bred stekespade. Skjær ingrediensene dine i små biter for rask og jevn steking. Ha dem i den varme oljen, og innen et par minutter er de klare.

Trinn tre når du woker: Krydder og saus
Det er enkelt å smake til woken. Med Kikkoman soyasaus, Kikkoman ristet sesamolje og en eller to enkle smakstilsetninger, så er du i mål. Tilsett alltid krydder og saus mot slutten av steketiden, rett før du serverer. Her er alt du trenger:

Kikkoman ristet sesamolje
Oppdag den rike sesamsmaken. Denne aromatiske oljen er perfekt når du skal woke. Den er laget av 100 % rene ristede sesamfrø, som gir en nøtteaktig smak. Tilsett etter steking, rett før servering.
Mer smak med Kikkoman soyasaus
Kikkoman soyasaus forsterker smaken og sørger for et aromatisk resultat. Umami-smaken får enkle ingredienser til å smake enda bedre. Velg mellom den vanlige Kikkoman soyasausen eller Kikkoman mindre salt, glutenfri eller økologiske soyasaus-alternativer.
Teriyaki BBQ-saus
Bruk gjerne noe syrlig som lime, sitroner eller appelsiner. Så enkelt, så lett. Vil du ha mer smak? Du kan også prøve Ponzu sitron, en sort peppersaus eller en østerssaus, avhengig av hva du har og hva du liker.
Til slutt
Så enkelt er det å lage wok! Lek deg med det du har i kjøkkenskapet, og lag din egen drømmewok. Vil du ha mer inspirasjon? Dykk ned i havet av wok-muligheter og finn din kjærlighet ved første bit!