Spansk blåskjell- og chorizogryte
Spansk blåskjell- og chorizogryte

Spansk blåskjell- og chorizogryte

total tid35 min.
10 min.tilberedningstid
25 min.koketid

Blåskjell og chorizo kokt i tomatsaus med røkt paprika, hvitløk og persielle. Smakene forsterkes av umami-rik Kikkoman Soyasaus.

 

Ingredienser

2 porsjoner
3 ss
olivenolje
4 ss
skivet chorizo
1 
løk
1 ss
finhakket hvitløk
 ½ ss
røkt paprika
400 g
hakkede tomater
500 g
ferske blåskjell
1 håndfull
hakket persille
 ¼ 
sitron
Næringsinnhold (per porsjon):1966 kJ / 470 kcal
25 gFett
36 gProtein
24 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

3 ss olivenolje – 4 ss skivet chorizo – 1  løk – 1 ss finhakket hvitløk –  ½ ss røkt paprika – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus400 g hakkede tomater

Sett en stor panne over middels høy varme, tilsett olivenolje og stek chorizoen i 2 minutter.

Skru ned varmen, tilsett hakket løk og la den mykne i 5 minutter. Tilsett så hvitløk, røkt paprika og Kikkoman Soyasaus, og stek i 2 minutter til. Vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken. Tilsett deretter hakkede tomater, skru varmen høyt og reduser væsken til det halve.

Steg 2

500 g ferske blåskjell – 1 håndfull hakket persille –  ¼  sitron, delt i to

Rør rene blåskjell inn i tomatsausen. Legg på lokk og dampkok i ca. 3-5 minutter til de er åpne. Tilsett til slutt en håndfull hakket persille. Server på en tallerken eller i en bolle med sitronbåter ved siden av til å klemme over.

Tips:

Spis retten umiddelbart med en sprø baguette dyppet i sausen.

 

Oppskrifts-ID: 1162

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

3 ss olivenolje – 4 ss skivet chorizo – 1 løk – 1 ss finhakket hvitløk – ½ ss røkt paprika – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus400 g hakkede tomater

Sett en stor panne over middels høy varme, tilsett olivenolje og stek chorizoen i 2 minutter.

Skru ned varmen, tilsett hakket løk og la den mykne i 5 minutter. Tilsett så hvitløk, røkt paprika og Kikkoman Soyasaus, og stek i 2 minutter til. Vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken. Tilsett deretter hakkede tomater, skru varmen høyt og reduser væsken til det halve.

500 g ferske blåskjell – 1 håndfull hakket persille – ¼ sitron, delt i to

Rør rene blåskjell inn i tomatsausen. Legg på lokk og dampkok i ca. 3-5 minutter til de er åpne. Tilsett til slutt en håndfull hakket persille. Server på en tallerken eller i en bolle med sitronbåter ved siden av til å klemme over.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.