Spansk blåskjell- og chorizogryte
Blåskjell og chorizo kokt i tomatsaus med røkt paprika, hvitløk og persielle. Smakene forsterkes av umami-rik Kikkoman Soyasaus.
Tilberedning
Steg 1
3 ss olivenolje – 4 ss skivet chorizo – 1 løk – 1 ss finhakket hvitløk – ½ ss røkt paprika – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 400 g hakkede tomater
Sett en stor panne over middels høy varme, tilsett olivenolje og stek chorizoen i 2 minutter.
Skru ned varmen, tilsett hakket løk og la den mykne i 5 minutter. Tilsett så hvitløk, røkt paprika og Kikkoman Soyasaus, og stek i 2 minutter til. Vær forsiktig så du ikke brenner hvitløken. Tilsett deretter hakkede tomater, skru varmen høyt og reduser væsken til det halve.
Steg 2
500 g ferske blåskjell – 1 håndfull hakket persille – ¼ sitron, delt i to
Rør rene blåskjell inn i tomatsausen. Legg på lokk og dampkok i ca. 3-5 minutter til de er åpne. Tilsett til slutt en håndfull hakket persille. Server på en tallerken eller i en bolle med sitronbåter ved siden av til å klemme over.
Tips:
Spis retten umiddelbart med en sprø baguette dyppet i sausen.
Oppskrifts-ID: 1162
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer