

Sikorisalat med ponzu- og granatepledressing
Deilig frisk og knasende sprø salat laget på eskaroll, sikori, miniagurk, gulrot og en fruktig granatepledressing med ponzusaus. Pynt med kremet hvitløks- og edamamedipp og server med sprø ciabattachips.
Tilberedning
Steg 1
Kok opp vann og ha edamamebønnene i kokende vann i 3-5 minutter. La dem renne av og avkjøles. Skrell hvitløken, mos den sammen med 80 g edamame og yoghurt, krydre deretter med 1-2 ts ponzusaus og pepper.
Steg 2
Skjær ciabattaen i tynne skiver på ca. 2 mm og rist skivene på begge sider i 1 ts oppvarmet sesamolje og 1 ss olivenolje til de er sprø.
Steg 3
Vask eskarollsalaten og sikorien, skjær eskarollen i strimler og plukk bladene av sikorien, skjær dem på langs om nødvendig. Vask agurken og del den på langs. Skrell gulroten og skjær den i biter. Del granateplet i to, fjern kjernene og spar på saften.
Steg 4
Vask persillen, plukk av bladene og grovhakk dem. Bland resten av oljen med persille, granateplesaft, honning og resten av ponzusausen. Krydre med pepper.
Steg 5
Anrett salaten på et fat, ringle over med dressing, pynt med dotter av edamamedipp, server med ciabattachips.
Tips
Tilsett litt serranoskinke.
Pimp opp salaten med stekt kalkunfilet i strimler.
Stek ciabattachipsen med 1 fedd hvitløk eller 1 kvist rosmarin.
Oppskrifts-ID: 1134
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer